Watch Faces

WATCH FACES Samsung S3 watchfaces voor diverse gelegenheden en alle leeftijden. De de watch faces kunnen worden gepersonaliseerd Uw Samsung Gear wordt heel persoonlijk met naam, of de naam van uw bedrijf. U heeft al een watch face voor 0.99 cent BESTEL HIER....

NIEUWE LEXUS RC F GT3 VOORBODE VAN INTENS RACESEIZOEN

Lexus voert zijn raceactiviteiten op met de nieuwe RC F GT3. De ruim 373 kW/500 pk sterke circuitversie van de RC F onderstreept Lexus’ groeiende raceambities. De RC F GT3 maakt zijn Europese debuut op de Autosalon van Genève (9-19 maart 2017).

De Lexus RC F GT3 is gehomologeerd door de FIA en doet mee aan Amerikaanse en Japanse kampioenschappen. Maar ook in Europa is de RC F GT3 met atmosferische 5,4-liter V8 in actie te zien. Farnbacher Racing en Emil Frey Racing raceten vorig jaar met een prototype in het populaire kampioenschap langeafstandsracen (VLN Endurance Championship) op de Duitse Nürburgring. Beide teams willen in de toekomst op een hoger niveau racen in Europese GT3-kampioenschappen.

RC F GT3 aan de start van Europese races
Dit jaar verschijnt de RC F GT3 van Farnbacher Racing en Emil Frey Racing aan de start van Europese races waaronder de International GT Open. In Japan doen twee RC F GT3’s onder de vlag van het raceteam LM corsa mee in de GT300-klasse van de Super GT Series. En in Amerika heeft Lexus twee exemplaren geleverd aan 3GT Racing voor deelname in de GTD-klasse van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship Series.

Uitstekende resultaten
Lexus is het eerste Aziatische automerk dat een race uit het VLN Endurance Championship op de Nürburgring heeft gewonnen (8 oktober 2017, overall winst). Verder behaalde Lexus uitstekende resultaten met de RC F GT500, een tweede raceversie van de RC F. De auto won met team SARD in 2016 het Japanse Super GT kampioenschap in de klasse GT500. Coureurs Heikki Kovalainen en Kohei Hirate schreven het rijderskampioenschap op hun naam.

Verkeersveiligheid ondergeschoven kindje in verkiezingsprogramma’s

Brancheverenigingen BOVAG en VACO roepen een nieuw kabinet op meer werk te maken van informatie uit ongevallenanalyses. In de verkiezingsprogramma’s van politieke partijen is verkeersveiligheid een ondergeschoven kindje, terwijl in bijvoorbeeld Duitsland gedetailleerde informatie over de oorzaken van verkeersongevallen openbaar beschikbaar is.

Volgens algemeen voorzitter Bertho Eckhardt van BOVAG moet verkeersveiligheid hoger op de politieke agenda: “Details uit ongevallenanalyses zijn onmisbaar voor overheden en handhavers, want alleen op die manier kun je de juiste keuzes maken. Als bij ongevallen in winterse omstandigheden auto’s met zomerbanden zijn betrokken of zelfs (mede) oorzaak zijn, vanwege de langere remweg, dan lijkt ons dat toch relevante informatie die ook nog eens bijdraagt aan meer bewustwording bij de automobilist. Nu blijven zulke details vaak in de politiearchieven, terwijl bij alleen blikschade er überhaupt geen registratie plaatsvindt. Helaas zien we dat verkeersveiligheid in de verkiezingsprogramma’s geen prioriteit heeft. Zelfs niet nu duidelijk is dat het aantal verkeersslachtoffers niet daalt.”

Duitse statistieken
De noodzaak tot meer ongevalsinformatie wordt geïllustreerd door een onderzoek van bureau Markteffect in opdracht van beide organisaties, onder 863 particuliere automobilisten over de bandenkeuze in de winter. 1 op de 6 respondenten weet niet met welk soort banden zijn of haar auto is uitgerust, ruim driekwart is niet bekend met het sinds 2012 verplichte Europese bandenlabel, 29 procent zegt in de winter door te rijden met zomerbanden en 18 procent kiest bij een volgende aanschaf resoluut voor de goedkoopste banden. BOVAG en VACO wijzen op de manier waarop het Duitse Centraal Bureau voor de Statistiek nauwkeurig bijhoudt wat de oorzaken zijn van verkeersongevallen. Van de ruim 3.600 ongevallen met letsel in 2015 waarin een technisch gebrek de oorzaak was, bleken (gebreken aan) de banden in 1.117 gevallen de boosdoener; bijna twee keer zoveel als gebrekkige verlichting (642) en remmen (612)*. De Oosterburen zijn dan ook in staat om op basis van deze statistieken beter te handhaven.

Beleid maken
Edwin Brinksma, branchemanager van VACO, benadrukt het belang van de juiste bandenkeuze: “De banden zijn het enige contact van de auto met het wegdek. Vooral in de winter is het belangrijk om veilig onderweg te zijn en je kunt je afvragen of dat wel het geval is wanneer zoveel mensen hier niet bij stilstaan. Hoewel uit het onderzoek blijkt dat het percentage particuliere automobilisten dat vierseizoenenbanden gebruikt al is gegroeid naar 27 en net zoveel mensen winterbanden monteren, is er nog veel werk aan de winkel. In Duitsland bestaat strikte regelgeving over welke band onder een voertuig moet zitten en dat staat zelf op het kentekenbewijs beschreven. Hiervan afwijken is zonder herkeuring niet toegestaan. Wanneer we de cijfers in Duitsland zien, kun je op je vingers natellen dat het in Nederland nog veel slechter gesteld moet zijn, want hier is op het gebied van banden veel meer toegestaan. En als we in Nederland net zoals in Duitsland de details uit ongevalsonderzoek zouden ontsluiten, is het een stuk eenvoudiger om beleid te maken, te handhaven en bewustzijn te creëren bij het publiek.”

*: Bron Statistisches Bundesamt

DE NIEUWE RANGE ROVER VELAR

Elegante eenvoud, een visueel krachtige benadering en state-of-the-art technologie zijn de kenmerken van de nieuwe Range Rover Velar.

“We call the Velar the avant garde Range Rover. It brings a new dimension of glamour, modernity and elegance to the brand. The Range Rover Velar changes everything”, zegt Land Rover Chief Design Officier, Gerry McGovern.

De Velar is verfijnd voor elke gelegenheid, voor alle soorten terrein en maakt gebruik van unieke, duurzame materialen en geavanceerde technologie. Op deze manier geeft de Velar een vervolg aan Land Rover’s drang om Above and Beyond te gaan.

De naam Velar (spreek uit als vel-ar) dateert uit de jaren ’60 van de vorige eeuw toen de eerste Range Rover-prototypes werden gebouwd: de pioniers van het luxe SUV-segment.

Toen de ontwikkelingsengineers de ware identiteit van de 26 prototypes van de Range Rover wilden verbergen, kozen ze voor de naam Velar, afgeleid van het Latijnse velare dat ‘sluieren’ of ‘bedekken’ betekent.

Meer details van de Range Rover Velar maakt Land Rover op 1 maart 2017 bekend.

VAN MIN 40 TOT 110 GRADEN BOVEN NUL: ALLE KLIMAATOMSTANDIGHEDEN IN ÉÉN RUIMTE

“Van de hitte in de Kalahari-woestijn tot aan de vrieskou van Lapland: hier reproduceren we alle mogelijke klimaatomstandigheden.” Het zijn de woorden van een technicus van het SEAT Technical Center, die een dashboard in de speciale ruimte plaatst.

Op de kwaliteitsafdeling van autofabrikant SEAT worden auto-onderdelen getest bij temperaturen die variëren van -40 graden tot +110 graden. Dit om er zeker van te zijn dat materialen niet achteruitgaan bij blootstelling aan hitte en kou.

Geen last van zout
Om te onderzoeken wat er gebeurt als een auto in kustgebieden gebruikt wordt, wordt in één van de ruimtes dezelfde vochtige en zoutachtige lucht nagebootst zoals je die aan zee vindt. Zo wil SEAT garanderen dat de onderdelen van de auto geen last krijgen van corrosie als hij bij zee langere tijd buiten staat.

Als een klant in Mexico woont en zijn auto elke dag in de brandende zon staat, moeten SEAT ervoor zorgen dat de kleur niet verbleekt. Daarvoor is de xenotest, die zonlicht en de effecten ervan simuleert. Afhankelijk van hun plaats op de auto blijven onderdelen één week tot vier maanden in het testlab.

Getest in alle uithoeken
Naast deze simulaties stuurt de fabrikant de auto’s ook naar de uithoeken van de planeet waar een poolklimaat heerst of juist een woestijnklimaat. Blootgesteld aan de elementen blijven de auto’s daar een tot twee jaar om er zeker van te zijn dat geen enkel onderdeel lijdt onder de extreme omstandigheden. SEAT exporteert auto’s naar 75 landen. De zon in Mexico verschilt met die in Noord-Europese landen als Duitsland of Zweden, terwijl de auto’s toch dezelfde prestaties in alle mogelijke omstandigheden moeten leveren, waar dat ook maar mag zijn.

Nieuwe Picanto: hoogste kwaliteit en nóg veelzijdiger

Kia onthult de geheel nieuwe Picanto aan de vooravond van de Autosalon van Genève 2017. Het nieuwe model heeft een fris, sprankelend uiterlijk en een kwalitatief hoogwaardig en ruimer interieur. Naast de 1.0 en 1.25 MPI volgt in het vierde kwartaal ook een turboversie, de 1.0 T-GDI.
De nieuwe Kia Picanto heeft een jeugdige, energieke uitstraling. Met krachtige, horizontale lijnen in het front en over de flanken oogt de Picanto groter dan hij is, want hij is exact even lang en breed als zijn voorganger: 3.595 mm lang en 1.595 mm breed.
Interieur
Dankzij zijn 15 mm langere wielbasis (nu 2.400 mm) biedt de nieuwe Picanto meer (been-) ruimte, mede doordat de onderrand van het dashboard nu 15 mm hoger is geplaatst. Het model is er uitsluitend als vijfdeurs, met keuze uit versies voor vier of vijf inzittenden. De vierzitsvariant heeft een achterbank met twee geprofileerde zitplaatsen.
De achterbankleuning – die iets schuiner staat voor meer comfort – is gedeeld neerklapbaar. De bagageruimte is gegroeid naar 255 liter – de grootste in zijn klasse. Er is een dubbele laadvloer, zodat ook spullen onder de laadvloer zijn op te bergen. Met een hendel is de leuning in één handeling ook volledig neerklapbaar, zodat een bagageruimte van maar liefst 1.010 liter ontstaat.
Een primeur in deze klasse: de middenarmsteun voorin is 55 mm verschuifbaar en biedt een bergruimte die groot genoeg is voor een literfles. Ook bijzonder in het A-segment: de nieuwe voorstoelen – qua materialen en constructie vergelijkbaar met die in de Optima – zijn voorzien van volledig verstelbare hoofdsteunen. Centraal in het dashboard is een zwevend 7,0-inch navigatietouchscreen leverbaar, waarmee talloze functies van de auto zijn te bedienen.
Naast de standaard zwarte interieurbekleding wordt de Picanto ook leverbaar met een kleurrijk interieurpakket, met stoelen die met kunstleder zijn bekleed.
Motoren
Kia biedt voor de nieuwe Picanto drie verschillende benzinemotoren. De 1.0 en 1.25 MPI benzinemotoren zijn bekend van het uitgaande model, maar zijn voorzien van diverse verbeteringen die de motoren nog efficiënter maken. Vanaf het vierde kwartaal is ook de versie met de nieuwe 1,0-liter T-GDI-motor (turbobenzinemotor met directe inspuiting) leverbaar, wat de sterkste versie ooit van de Picanto is.
De basismotor is de driecilinder 1.0 MPI met een vermogen van 49 kW (67 pk), een verbruik van 3,9 l/100 km en een CO2-emissie van 89 g/km. De viercilinder 1.25 MPI levert 62 kW (84 pk), de van de 1.0 MPI afgeleide 1.0 T-GDI levert 74 kW (100 pk). Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De 1.25 MPI is optioneel leverbaar als automaat.
Carrosserie en onderstel
Voor de carrosserie van de nieuwe Picanto past Kia geavanceerd ultrasterk staal toe. Dat levert niet alleen een lager gewicht op, maar zorgt ook voor een grotere sterkte en een stabieler rijgedrag. In combinatie met de verbeterde wielophanging en stijvere stabilisatorstangen is de wegligging verder verbeterd en reageert de Picanto sneller en preciezer op input van de bestuurder, mede dankzij een verbeterde overbrenging van de stuurinrichting.
De Picanto is standaard voorzien van zes airbags en een groot aantal actieve veiligheidsvoorzieningen. Zo is de Picanto de eerste auto in het A-segment die ‘torque vectoring’ biedt: een functie van het elektronische stabiliteitssysteem die zorgt dat de auto in bochten stabiel en onder controle blijft.
Door extra isolatie dringt ook minder geluid en vibratie van motor, wind en onderstel door tot het interieur. Dat alles verhoogt ook het rijplezier dat de nieuwe Picanto biedt.
De nieuwe Kia Picanto debuteert op de Autosalon van Genève 2017.

Lexus LS 500h luxury limousine wereldprimeur op Autosalon van Genève

2016.12.23

Lexus onthult op de Autosalon van Genève (9-19 maart 2017) de nieuwe hybride topklasse sedan LS 500h. Het werelddebuut volgt kort na dat van de LS 500 met twin-turbo 3,5-liter V6 in Detroit. Een Europese première is er voor de spectaculaire raceauto Lexus RC F GT3.

Volgens de allerbeste Japanse traditie
De volledig nieuwe luxury limousine LS 500h met hybride technologie kent hetzelfde gedurfde design als de eerder gepresenteerde LS 500 en is gebouwd volgens de allerbeste Japanse traditie. De LS is lager, breder, langer en spannender dan zijn voorganger. Het gedurfde design en het silhouet als van een stijlvolle coupé sluiten naadloos aan op Lexus’ nieuwste designtaal. De LS staat op een verlengde versie van het volledig nieuwe platform GA-L (Global Architecture for Luxury Vehicles); de LC staat op hetzelfde platform. Dat heeft een laag zwaartepunt en is het stijfste platform dat Lexus ooit ontwikkeld heeft. Het zet nieuwe standaarden wat betreft ‘handling’, rijcomfort en het maakt de nieuwe LS tot de stilste generatie ooit.

Nieuwe wereldwijde communicatiestrategie
De LS 500h is de nieuwste vertegenwoordiging van Lexus’ onderscheidende en gedurfde designtaal. De Lexus stand in Genève sluit hier volledig op aan. Het design hiervan is een primeur voor Europa en representeert Lexus’ nieuwe wereldwijde communicatiestrategie en de prikkelende pay-off ‘Experience Amazing’.

Craftsmanship & Omotenashi
Bezoekers zullen op de Lexus stand oog in oog staan met Lexus’ kenmerkende Craftsmanship en Japanse gastvrijheid (Omotenashi). Ook de Lexus LC, RC, RC F, NX en RX staan in Genève.

Toyota verkoopt wereldwijd ruim 10 miljoen hybride auto’s

Toyota Hybrid is here to stay. Dat blijkt uit de mijlpaal van ruim 10 miljoen verkochte hybride auto’s wereldwijd die Toyota Motor Corporation vandaag bekendmaakt. In Nederland staat de teller op 119.000 exemplaren (104.500 Toyota en 14.500 Lexus modellen). Hieruit blijkt dat ook hybride modellen zónder stekker het hart van veel consumenten heeft veroverd.

77 miljoen ton CO2 besparing
De ruim 10 miljoen hybride auto’s van Toyota Motor Corporation hebben naar schatting geleid tot een besparing van 77 miljoen ton CO2 in vergelijking tot de emissie van hetzelfde aantal gelijkwaardige benzineauto’s. De brandstofbesparing bedraagt circa 29 miljard liter.

Minder emissies
Toyota’s hybride technologie is wereldwijd een duurzame richting voor het reduceren van het broeikaseffect en het terugdringen van luchtvervuilende emissies. Dit laatste speelt vaak een rol in grote steden, waar regelmatig drastische maatregelen worden genomen om emissies terug te dringen door schonere (hybride) auto’s te stimuleren en minder schone auto’s te weren. Het zoveel mogelijk beperken van de milieueffecten van auto’s en de productie ervan, is voor Toyota al jaren prioriteit.

Hybride rijden
Hybride rijden is synoniem aan ultiem comfort en ideaal in gebieden met een hoge verkeersintensiteit, met dank aan de standaard automaat en de mogelijkheid tot 100% elektrisch rijden. In de voetsporen van de iconische Prius verkoopt Toyota Motor Corporation wereldwijd inmiddels 33 verschillende hybride modellen in meer dan 90 landen.

Iconische Prius
In 1997 bracht Toyota zijn eerste Full Hybrid op de markt, de Prius. Inmiddels wereldwijd hét hybride icoon. Vanaf dat moment heeft Toyota deze technologie doorgezet naar vele andere modellen, zoals de Yaris, Auris en C-HR. Ook de huidige, vierde generatie Prius is ontwikkeld met de focus op minder emissies. Maar tegelijkertijd stond rijplezier hoog in het vaandel, zoals blijkt uit zijn lage zwaartepunt en double wishbone wielophanging achter. Het meer dynamische weggedrag is grotendeels te danken aan het nieuwe TNGA (Toyota New Global Architecture) platform.

Audi Q2 wint German Design Award

De Audi Q2 heeft de prestigieuze German Design Award gewonnen. Tijdens de prijsuitreiking in Frankfurt werd de compacte SUV beloond met de prijs voor ‘Excellent Product Design’ in de categorie ‘Transportation’.

“De Audi Q2 verrast met een ontwerp dat helemaal origineel is. Het is een elegante auto die de potentie heeft om uit te groeien tot een trendsetter,” aldus de jury.

Speelse elementen
Het ontwerp van de Q2 voegt speelse elementen toe aan Audi’s formele designtaal. Aan de voorkant oogt de compacte SUV krachtig; niet alleen door zijn hoog opgetrokken, achthoekige Singleframe-grille, maar ook door zijn luchtinlaten aan weerszijden. Over de flanken van de Q2 loopt een scherpe schouderlijn, waaronder de panelen licht naar binnen buigen. Dit holronde oppervlak benadrukt de wielen en daarmee ook het quattro-karakter van de Audi Q2.

Duidelijk merkgezicht
“Een duidelijk merkgezicht creëren met sterke, onafhankelijke producten: dat is het doel van onze nieuwe ontwerpstrategie”, verduidelijkt Marc Lichte, Head of Design bij Audi. “Ik ben daarom niet alleen ontzettend blij met de positieve reacties van klanten op de Audi Q2, maar ook met de erkenning door een onafhankelijke vakjury.”

Prestigieuze prijs
De German Design Award wordt uitgereikt door de German Design Council en is één van de meest prestigieuze prijzen in de designwereld. Hij wordt door een internationale jury toegekend aan innovatieve producten en projecten die de Duitse en wereldwijde designwereld in een nieuwe richting sturen.

SEAT SPONSOR WK SUPERBIKE

Leusden, 13 februari 2017 – SEAT en Dorna (de organisatie achter MotoGP en World Superbikes) hebben een sponsorovereenkomst gesloten voor het Superbike World Championship. Als onderdeel van die samenwerking wordt tijdens het WK Superbikes 2017 – dat op 24 februari van start gaat op Phillip Island in Australië – onder meer de 221 kW/300 pk sterke Leon CUPRA 300 ingezet als official safety car.

De SEAT Leon CUPRA 300 zal op het circuit te zien zijn tijdens de opwarmrondes van iedere Superbike-race. SEAT bereikt zo mondiaal een grote groep liefhebbers die de sportieve prestaties van de Leon CUPRA 300 absoluut zullen waarderen. Daarnaast is SEAT nadrukkelijk zichtbaar via boarding langs alle circuits waar het Superbike World Championship wordt verreden.

Aan alle racefans laten zien
“We zijn verheugd de Leon CUPRA 300 in te kunnen zetten als official safety car van het Superbike-kampioenschap”, aldus Antonino Labate, Director of Strategy, Business Development & Operations bij SEAT Sport. “We hopen dat de Superbike-kijkers er van zullen genieten om de Leon CUPRA 300 in actie te zien, zowel op de baan als daarbuiten.”

“Wij willen SEAT van harte welkom heten in het WK Superbike”, voegt Marc Saurina, Sales & Marketing Director bij WorldSBK, daaraan toe. “De positionering van de Leon CUPRA 300 loopt naadloos over in die van ons kampioenschap. Beide zijn gericht op liefhebbers van snelheid en sensatie.”

Krachtigste SEAT ooit
De Leon CUPRA 300 is de krachtigste en snelste productieauto die SEAT ooit heeft gebouwd. Hij brengt 221 kW/300 pk op het asfalt en accelereert daarmee in 4,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. De Leon CUPRA 300 staat vanaf maart bij de SEAT-dealers. Iets eerder, op 24 februari, maakt hij zijn safety car-debuut tijdens de eerste race van het WK Superbike 2017 op het Australische Phillip Island. Het kampioenschap telt dit seizoen 13 races in elf landen op drie continenten.

Piaggio Groep presenteert met GITA en KILO eerste producten van Piaggio Fast Forward

Breda, 13 februari 2017 – Afgelopen week heeft de Piaggio Groep in het Amerikaanse Boston GITA en KILO gepresenteerd. Deze twee autonome voertuigen zijn de eerste resultaten van Piaggio Fast Forward (PFF), een dochteronderneming van de Piaggio Groep die zich als geavanceerd Amerikaans onderzoekscentrum focust op de mobiliteit van de toekomst. Via Piaggio Fast Forward onderzoekt de Piaggio Groep de evolutie van mobiliteit in de nabije toekomst en wil de onderneming op basis hiervan een aanzienlijk breder aanbod aan technologische oplossingen gaan bieden.
GITA
GITA is een autonoom voertuig, ontworpen om mensen te assisteren. Hij kan zaken tot 18 kg vervoeren, neemt waar en communiceert. GITA kan een persoon met een snelheid tot 35 km/u volgen en kan zich onafhankelijk voortbewegen in een afgekaderde omgeving. Zijn persoonlijkheid wordt aangezet door ronde vormen en een modern design.
KILO
KILO is de ‘grotere broer’ van GITA en vervoert dankzij zijn forsere afmetingen tot 100 kg aan objecten in zijn 120 liter grote compartiment. Dankzij zijn drie wielen is KILO buitengewoon stabiel.

Revolutionair
De revolutionaire achtergrond van GITA en KILO zit hem in hun vermogen om assistentie te bieden aan mensen, om de beperkte mogelijkheden van de mensheid in de dagelijkse praktijk verder te vergroten. Daarmee worden ze nadrukkelijk beschouwd als een platform voor mobiliteit dat naar wens kan worden aangepast aan en geïntegreerd in verschillende behoeften onder uiteenlopende omstandigheden.
“Met de oprichting van Piaggio Fast Forward blikt de Piaggio Groep opnieuw vooruit in de toekomst, op jonge mensen, op toekomstige generaties, met het doel om voor die generatie een toonaangevende factor te zijn op het gebied van mobiliteit. Innovatie, onderzoek en nieuwsgierigheid vormen de grootste drijfveren voor deze innovatieve projecten,” verklaart Roberto Colaninno, Chairman en CEO van de Piaggio Groep.
Piaggio Fast Forward
PFF werd in 2015 opgericht in Boston door de Piaggio Groep om te pionieren binnen de smart mobility sector voor mensen en goederen. De missie van het onderzoekscentrum is mensen te helpen beter, verder, sneller en plezieriger voort te bewegen. PFF bouwt robots en lichtgewicht vervoersoplossingen voor, achter en onder mensen met een mobiliteitsbehoefte. In het huidige tijdperk van kunstmatige intelligentie, autonomie en verwevenheid zoekt PFF naar mogelijkheden om de mobiliteit van voetgangers, fietsers en skaters in drukke steden te verbeteren via nieuwe variaties op slimme voertuigen.

Toyota Yaris WRC wint de Rally van Zweden

Debutant Toyota Yaris WRC overtreft alle verwachtingen door al in de 2de ronde van het FIA World Rally Championship (WRC) 2017 – de Rally van Zweden – als grote winnaar uit de bus te komen. Het is de 1ste koppositie voor het team van Toyota GAZOO Racing. Coureur Jari-Matti Latvala die samen met navigator Miikka Anttila de ruim 297 kW/380 pk sterke Yaris WRC naar het goud reed staat momenteel 1ste in het rijderskampioenschap. De Fin won in totaal 6 stages.

Latvala begon de laatste dag van de Rally van Zweden met slechts 3,8 seconden voorsprong op de nummer 2, maar wist zich alle drie de stages van die dag – inclusief de zogeheten Power Stage – toe te eigenen. Door de koppositie van de Yaris WRC en de veroverde punten van de Yaris WRC van teamgenoten Juho Hänninen en Kaj Lindström, staat Toyota GAZOO Racing al vroeg in het kampioenschap 2de in het algemeen klassement. De laatste keer dat Toyota een WRC-ronde won, was de Rally van China in 1999, het jaar waarin Toyota afscheid nam van het wereldkampioenschap rallyrijden.

Uiterst succesvolle start
De winst in Zweden volgt kort na het ijzersterke rallydebuut van de Yaris WRC in de Rally van Monte Carlo, de start van het kampioenschap. De Yaris WRC van Latvala en Anttila verraste vriend en vijand door als 22de te eindigen waarmee de rentree van Toyota in het WRC – onder de bezielende leiding van rallyveteraan Tommi Mäkinen – een uiterst succesvolle start kende.

Alsmaar betere auto’s
Toyota topman Akio Toyoda: “Het is een geweldig gevoel om na 17 jaar afwezigheid weer een WRC-rally te winnen. Ik heb naar dit moment uitgekeken, maar kon niet vermoeden dat-ie zo snel zou aanbreken. Mijn complimenten voor het hele team! Toen ik Jari-Matti voor de race sprak, zei hij dat hij de Yaris WRC met respect behandelt, en dat hij met liefde voor de auto met hem communiceert. Deze liefde voor auto’s voel ik ook. Mijn wens voor iedereen is dan ook dat we deze liefde koesteren en de uitdaging aangaan om alsmaar betere auto’s te maken.”

BYNCO: EERSTE WEBWINKEL VOOR AUTO’S

START-UP WIL ONDOORZICHTIGE OCCASIONMARKT INNOVEREN
Den Haag – Vanaf nu is het mogelijk om tweedehands auto’s online uit te zoeken, te betalen via iDEAL en nog dezelfde week thuis te laten bezorgen. De start-up Bynco is de eerste speler in Nederland die de verkoop van occasions geheel online mogelijk maakt.

De eerste webwinkel voor auto’s
Bynco (Buy Your Next Car Online) is een initiatief van AutoBinck Group en richt zich op de online verkoop van jong gebruikte auto’s. Volgens Jeroen Veldman, general manager van Bynco, is het initiatief uniek in Nederland. “We zijn de eerste webwinkel voor auto’s. In de markt van gebruikte auto’s is in ons land al decennia lang weinig tot niets gebeurd op het gebied van innovatie. We geloven dat dit de nieuwe manier is voor consumenten om gebruikte auto’s te kopen.”

Meer transparantie bij aankoop occasion
Bynco wil een einde maken aan het ondoorzichtige koopproces van tweedehands auto’s. Veldman: “We zijn het met z’n allen heel gewoon gaan vinden dat je moet onderhandelen over de aankoopprijs van een tweedehands auto en nooit zeker weet of je een goede deal hebt gemaakt. Ook vinden we het heel normaal dat de auto waarin je een proefrit maakt nog niet technisch gekeurd is. Dat gebeurt pas nadat je de auto koopt. Zodat de dealer geen onnodige kosten maakt vooraf.”

Ieder krasje is gedocumenteerd
Bynco wil eerlijk zijn over auto’s. Dat betekent dat online kopers compleet inzicht krijgen in de staat van de auto. “Gebruikte auto’s zijn gebruikt en dan is het logisch dat er gebruikssporen zijn. Die poetsen we niet weg, maar tonen we juist”, legt Jeroen Veldman uit. “Je kunt op onze 360-graden foto’s alles zien wat je wilt zien.” Niet alleen ieder krasje in de lak, maar zelfs de geur in de auto is gedocumenteerd. Naast de pluspunten, staan ook de minpunten bij het autotype beschreven. Alle auto’s die op Bynco.com te koop staan, zijn technisch gekeurd door onafhankelijke specialisten van DEKRA. Het onderzoeksrapport is standaard te downloaden bij iedere aangeboden auto.

Dezelfde week nog thuisbezorgd
Wat Bynco volgens Veldman wezenlijk anders maakt is de koperservaring. “Het online kopen van een tweedehands auto is door Bynco net zo makkelijk als het online kopen van een paar schoenen.” Kopers rekenen af met iDEAL en krijgen de auto nog dezelfde week thuisbezorgd. Omdat het bij een auto om grote bedragen gaat, werkt Bynco met een onafhankelijke derdengeldenrekening. Het aankoopbedrag staat hier veilig geparkeerd en kan ieder moment geannuleerd worden door de koper.

Vaste prijzen en een proefrit van 14 dagen
In plaats van de korte proefrit bij de dealer, krijgt de koper de auto 14 dagen op proef. Bevalt de auto niet? Dan kan de auto retour zonder lastige vragen en krijgt de koper het volledige aankoopbedrag terug. Daarnaast werkt Bynco met vaste prijzen. “Bij veel dealers zitten er addertjes onder het gras. Rijklaarmaakkosten, afleverkosten, garantiekosten komen vaak bovenop de bij klanten bekende vraagprijs. Met onze vaste prijs voorkomen wij verassingen, geen extra rijklaarmaak- of afleverkosten en ook de 180 dagen garantie en het thuis afleveren is gewoon inclusief. Wij kunnen onze scherpe en eerlijke prijzen neerzetten omdat we goed kunnen inkopen en geen dure showrooms hoeven te financieren van de opbrengst”, zegt Veldman.

Softlaunch
De site Bynco.com is vanaf nu operationeel. Veldman: “De eerste maanden staan echter in het teken van feedback krijgen van kopers en bezoekers over wat we verder kunnen verbeteren. Daarnaast voegen we nog een aantal extra functionaliteiten aan Bynco.com toe, zoals bijvoorbeeld detailfoto’s van de gebruikssporen. Ook staan de komende maanden in het teken van het verder vergroten van het aanbod naar enkele honderden auto’s. Bynco zal blijven doorontwikkelen om van online kopen de nieuwe manier van kopen te maken.”

Thuiswinkel Waarborg en RDW-erkenning
Als eerste webshop voor auto’s heeft Bynco de aanvraag voor het keurmerk Thuiswinkel Waarborg opgestart. Daarnaast is Bynco erkend door de Rijksdienst Wegverkeer (RDW).

Over Bynco en de AutoBinck Group
Bynco is als start-up voortgekomen uit de AutoBinck Group. AutoBinck Group is een Nederlands familiebedrijf, dat al 110 jaar actief is op de automarkt en heeft een jaaromzet van ruim 1,2 miljard euro. AutoBinck bestaat uit meer dan vijftig bedrijven, is actief in acht landen en telt zo’n 2.500 medewerkers.
Delen via:

IJzersterk debuut Toyota Yaris WRC in FIA World Rally Championship 2017

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2017 -WRC Monte Carlo (FRA) – WRC 18/01/2017 to 22/01/2017 – PHOTO : @World

De Rally van Monte Carlo is traditiegetrouw de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap rally en bovendien de meest prestigieuze en oudste. De nummer 2-positie van coureur Jari-Matti Latvala en navigator Miikka Anttila overtreft alle verwachtingen, aldus teambaas en 4-voudig wereldkampioen rallyrijden Tommi Mäkinen.

Nagenoeg perfecte rally
“Ik ben ontzettend blij. Het eindresultaat is veel beter dan waar we op gehoopt hadden. Vooral omdat dit jaar voor ons een ontdekkingsjaar is; we hebben nog niet heel veel ervaring met de Yaris WRC opgebouwd. Desondanks reden we een nagenoeg perfecte rally. Een dikke pluim voor het hele team van Toyota GAZOO Racing. Er is nog een hoop werk te doen, maar dit is beslist een droomdebuut”, vertelt WRC-veteraan Tommi Mäkinen.

Ook punten in rijderskampioenschap
De tweede Yaris WRC – van coureur Juho Hänninen en navigator Kaj Lindström – blonk vooral uit op de finaledag van de rally. De uitdagende route over de legendarische Col de Turini (1.607 m) was gedeeltelijk glad door regen en sneeuw. De Yaris WRC gaf zijn visitekaartje af door in de zogeheten Power Stage als derde overall te eindigen. Dit leverde Toyota GAZOO Racing ook punten op in het rijderskampioenschap. De equipe Hänninen en Lindström eindigde overall op de 16e plaats.

Veelbelovende rentree
Met de tweede plaats overall is de rentree van Toyota in het WRC op zijn minst veelbelovend te noemen. Al in de jaren 80 en 90 wist Toyota menig podiumplek te veroveren. In 1998 bijvoorbeeld, toen de Corolla WRC met rallylegende Carlos Sainz achter het stuur eveneens in de Rally van Monte Carlo een droomdebuut maakte door als eerste te finishen.

De nieuwe generatie BMW 5 Serie, maar dan virtueel.

BMW-5-SerieDe BMW Group is de eerste autofabrikant ter wereld met een volledig geautomatiseerde optische meetcel. In de productiefaciliteit in München creëert BMW met deze precieze meettechniek een uiterst nauwkeurig virtueel beeld van een nieuwe auto. Eventuele, nauwelijks zichtbare afwijkingen kunnen hiermee in een vroeg stadium worden ontdekt en verholpen. De volgende generatie BMW 5 Serie Sedan is het eerste model dat profiteert van deze nieuwe techniek.

BMW gebruikt de optische meetcel in de aanloop naar serieproductie. Het systeem is een belangrijk onderdeel van de digitaliseringstrategie van het productieproces van de BMW Group en ondersteunt de hoge kwaliteitsmaatstaven voor het bouwen van premium voertuigen.

Eduard Obst, Head of Geometric Analysis, Measuring Technology and Cubing, Total Vehicle, legt uit: ‘Het is geweldig dat we met deze optische meetcel een belangrijke mijlpaal in het preproductiestadium bereiken. Een eenmalige meting resulteert in een 3D-datamodel van het complete voertuig. Langdurige individuele metingen en databewerking zijn niet langer nodig. Dat bespaart tijd en heeft een grote impact op de kwaliteitsverbetering tijdens de serieproductie.’

De optische meetcel is voorzien van twee flexibele robotarmen op rails, op de lengte- en de breedte-as van de meetcel. De robotarmen zijn uitgerust met sensoren om een driedimensionaal beeld te creëren van een complete auto. De cel vraagt slechts een beperkte ruimte. Het systeem genereert een uiterst nauwkeurig 3D-datamodel met een afwijking van minder dan 0,1 mm. Een meting neemt slechts enkele dagen in beslag: de helft korter dan eerdere processen waarbij robots met een enkele sensor een 3D-beeld van een auto creëerden.

De sensoren op de robotarmen onthouden referentiepunten en leggen elk oppervlak tot in detail vast. Dat gebeurt met delen van ongeveer 80 x 80 cm per scan. Het systeem voegt deze scans samen om een compleet beeld van het voertuig te vormen. Data-analyse toont direct eventuele afwijkingen en geeft ingenieurs de mogelijkheid om deze al in een vroeg stadium te verhelpen.

De driedimensionale voertuigscan functioneert volledig automatisch en kan zowel overdag als ’s nachts worden uitgevoerd, zodat de capaciteit van de optische meetcel optimaal wordt benut. Aangezien de resultaten direct beschikbaar zijn, duren updatecycli aanzienlijk korter of zijn zelfs overbodig. De meetresultaten en analyses worden online gedeeld binnen het productienetwerk van de BMW Group, zodat de aanpassingen direct kunnen worden overgenomen door de fabriek die het model gaat produceren.

De volledig geautomatiseerde meetcel wordt steeds belangrijker binnen de BMW Group. De techniek is al sinds 2015 in gebruik in de fabriek in München, voor het vervaardigen van matrijzen en het meten van individuele metalen panelen en als controlemiddel. De BMW Group onderzoekt nu de mogelijkheden van het gebruik van geautomatiseerde optische meetmethoden in zijn autofabrieke

Las Palmas Rotterdam. Ervaar het zelf.

restaurant-Las-PalmasGisteren met 4 man gegeten bij Las Palmas. Het voorgerecht Carpaccio van rund met truffelmayonaise, rucola en Parmezaanse kaas voor € 19,50; was erg lekker vooral het vleugje truffelmayonaise maakt dit gerecht af. Al hoofd gerecht had ik Bavette Black Angus met huisgemaakte huzaren salade en een gepocheerd ei voor € 29,50. de black angus was heerlijk van smaak. Alhoewel ik een stukvlees had wat naar enig kauwen kaugom werd. Het gepocheerd ei zat geen smaak aan en zag er alleen maar leuk uit. De huisgemaakte huzarensalade heb ik niet gezien. Wel twee kleine schaaltjes patat die je met z’n vieren moest delen. Op de vraag of er nog een schaaltje kon komen werd niet gereageerd. Over de bediening valt weinig te zeggen ze waren erg aardig. Kortom het advies voor Las Palmas in Rotterdam is: verbeter dit menu door simpel weg wat meer keuze op tafel te zetten. newsonline.nl

Elke dag is een uitgelezen moment om Las Palmas te bezoeken en te genieten. Zij bieden oneindig veel mogelijkheden voor zowel privé als zakelijke aangelegenheden. Van sit down dinners tot walking drinks. Van een intiem diner voor twee met gerechten à la carte tot zakelijk dineren in een privé ruimte met aparte keuken of Las Palmas volledig afgehuurd. Brengt u een bezoek aan Lantaren Venster of het Luxor Theater op de Pier? Bij Las Palmas  kunt u uitgebreid borrelen aan de bar met een goed glas wijn en verrukkelijke snacks. Van kerstdiner tot nieuwjaarsborrel en van huwelijk tot verjaardag. Heeft u iets moois te vieren? Het Las Palmas team en de ambiance van het robuuste pand zullen zorgen voor een onvergetelijke avond.

KAISER CHIEFS IN NAJAAR NAAR NEDERLAND

KAISER CHIEFSDe Britse indierockband Kaiser Chiefs komt in oktober als onderdeel van hun tournee naar Nederland. Op 22 oktober treedt de band op in 013, Tilburg, een dag later in Paradiso, Amsterdam, en op 24 oktober in De Oosterpoort, Groningen. De kaartverkoop start a.s. zaterdag 16 juli om 10.00 uur.
De Kaiser Chiefs braken in 2005 door met debuutalbum ‘Employment’ en scoorden grote hits als ‘Oh My God’, ‘I Predict a Riot’, ‘Ruby’ en ’Everyday I Love You Less and Less’. De al ruim zeventienjarige carrière van Kaiser Chiefs heeft een hele rits hits opgeleverd die op elk festivalterrein in de wereld uit volle borst zijn meegezongen. Inmiddels zijn de heren alweer toe aan hun zesde studioalbum ‘Stay Together’ dat net voorafgaand de Nederlandse tour op 8 oktober uitkomt. Op de eerste single afkomstig van het nieuwe album ‘Parachute’ is te horen dat de Kaiser Chiefs zichzelf een nieuwe sound aangemeten hebben, “Less guitars. It’s dance pop with no apologies.” Aldus zanger Ricky Wilson.
Op dit moment spelen de Kaiser Chiefs op verschillende festivals in Europa. Zo hebben ze vorige maand nog een energiek optreden gegeven op het Belgische Festival Rock Werchter. In het najaar keren de Britten na een afwezigheid van bijna twee jaar terug naar Nederland voor een kleine clubtour.

MOJO presents
Kaiser Chiefs
Zaterdag 22 oktober 2016 | 013 – Tiburg |
Zondag 23 oktober 2016 | Paradiso – Amsterdam |
Maandag 24 oktober 2016 | De Oosterpoort – Groningen |
Entree €29,-

MARY J. BLIGE & MAXWELL MET THE KING AND QUEEN OF HEARTS TOUR NAAR ZIGGO DOME

MaryJBligeOp 25 oktober 2016 komt Mary J. Blige samen met Maxwell voor een uniek dubbelconcert naar de Amsterdamse Ziggo Dome. De kaartverkoop voor het concert dat deel uitmaakt van The King and Queen of Hearts World Tour start aanstaande vrijdag 22 juli om 10:00 uur via Ticketmaster.
Mary J. Blige & Maxwell starten hun eerste gezamenlijke “co-headlining” tournee in oktober. The King and Queen of Hearts World tour brengt ze na stops in onder meer Frankfurt, Parijs en Oslo op 25 oktober in Amsterdam.
Maxwell’s laatste album blackSUMMERS’night’ verscheen afgelopen maand nog en is lovend ontvangen door critici. De tweevoudig Grammy Award winnaar stond in 2009 voor het laatst in Nederland in de Heineken Music Hall.
“Mary is the epitome of soul. She embodies all that is woman and speaks for the everyday struggle and triumphs of all women. I can’t wait to get on the road with her” aldus Maxwell
Mary J. Blige werd in The Bronx, New York geboren en debuteerde in 1992 met What’s the 411?. De singles You Remind Me en Real Love waren het startschot van een carrière die haar tot nu toe negen Grammy Awards, vijf American Music Awards en wereldwijd meer dan 50 miljoen verkochte platen opleverde. Een langverwacht nieuw album zal in het najaar verschijnen.
“Maxwell’s music is amazingly soulful and calm with a colorful tone that speaks to the hearts of women. His music makes them feel loved and I’m excited to get on the road with him” aldus Ms Blige.
NPO Radio 2 presenteert
Mary J. Blige & Maxwell – The King and Queen of Hearts Tour
Dinsdag 25 oktober 2016 | Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang 20:00 | Entree: vanaf € 54,- (excl. servicekosten)

BEELDENDE KUNST PROGRAMMA BEKEND

Ronald A. WesterhuisVan 19 t/m 21 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vierentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Naast een uitgebreid alternatief muziekprogramma is er ook een rijk aanbod aan andere kunstdisciplines, waaronder een uitgebreid beeldende kunst programma met vooraanstaande en internationaal bekende kunstenaars.
Joseph Klibansky – ‘Self Portrait of a Dreamer’
Een extra grote plek bij de X-Ray voor dit showstoppende werk ‘Self Portrait of a Dreamer’ gemaakt door de grondlegger van de New Media Collage-Stroming himself: Joseph Klibansky. Een negen meter hoog gevaarte van glasvezel, hars, staal, acrylverf en zijdebloemen. Dit werk op Lowlands is een sneak preview van Klibansky’s eerste museale solotentoonstelling ‘Dreaming Reality’, die begin 2017 in Museum de Fundatie te zien is.
Ronald A. Westerhuis – ‘Liquid’
Deze Nederlandse landschapskunstenaar heeft een voorliefde voor roestvrij staal; meedogenloos en onverwoestbaar. Ronald neemt dit jaar ‘Liquid’ mee, een reusachtige lichtsculptuur die werd geïnspireerd op water en bubbels. Niet over het hoofd te zien, want twaalf meter hoog en daardoor meteen een nieuw afspreekpunt op Planet Paradise.
Ton Kalle
Met massieve kunstwerken van gestapelde reuzenkeien laat Ton Kalle Moeder Aarde spreken. Op Lowlands zie je maar liefst drie werken van deze Nederlandse kunstenaar, die in zijn kunst altijd eenvoud, stilte en rust laat terugkomen. ‘So What’, ‘Any way the wind blows’ en ‘Thinking of the Nile’. Gigantisch mooi.
Peter te Bos – ‘LLowdog’
De aaibaar stalen LLowdog is het nieuwste werk van onze eigen Lowlandsontwerper, Peter te Bos en vind je op Cape Lowlands, op apporteerafstand van de rood-witte festivalschoorstenen van zijn hand. Net als zijn baas is deze viervoeter verre van braaf en haalt hij al helemaal je krant niet uit de brievenbus. Pootje? Val zelf dood joh!
ALISSA + NIENKE – ‘Mirabilia lichtobjecten’
Deze experimentele lichtobjecten van het Nederlandse ontwerpersduo Alissa van Asseldonk en Nienke Bongers veranderen je perspectief waar je bijstaat. Niet is wat het lijkt bij ‘Mirabilia’. Nauwkeurig gesneden patronen geven 2D-vlakken een eigen leven, extra aangewakkerd door licht, geluid en beweging op Planet Paradise.
Studio Dennis Parren – ‘Lift’
Ready for lift-off? De achttien meter hoge sculptuur ‘Lift’ van Studio Dennis Parren uit Eindhoven lanceert betoverend licht linea recta het heelal boven Cape Lowlands. Wat heet: als er al intelligent buitenaards leven bestaat, weet het niet wat het overkomt met dit spacy spektakel van licht en kleur.
DROPSTUFF
Kunst is al een virtuele realiteit op zich, maar bij DROPSTUFF gaan ze nog een zevenmijlsstapje verder. Samen met het Mauritshuis presenteert DROPSTUFF een bijzondere VR-game, waarbij je via een oldschool telefooncel hoogstpersoonlijk in het schilderij ‘De Muziekles’ van Johannes Vermeer belandt. Daarnaast staat DROPSTUFF ook dit jaar weer met de Photobooth op Planet Paradise, die levensgrote kijkdoos waar je passend verkleed op de foto gaat in beroemde schilderijen uit de vaderlandse kunstgeschiedenis. Kiek, kunst!
ARTtube
Welkom op Planet Paradise a.k.a. artistiek epicentrum, waar de beste musea van Nederland hun meesterlijkste werken presenteren; van de mooiste ARTtubefilms en videokunst in de knusse YAKFA Cinema tot revolutionaire VR-workshops Iconische Kunstwerken Schilderen. Hier pak je prijzen tijdens de Grote Kunst Kwis op zaterdagavond en ontdek je waar jouw ARThart ligt met een interactieve installatie waarmee je swipend je eigen kunstprofiel samenstelt. Maar wat is hot en wat is not? Laat je kunstzinnig bijspijkeren tijdens die razend interessante ARTtalks, korte lezingen over kunst door experts, Lowlandsartiesten en verrassende gastcuratoren, zoals Bas Kosters (modeontwerper), Ralph Keuning (directeur Museum De Fundatie) en Marian Cousijn (correspondent Actuele Kunst bij De Correspondent). Hartverwarmend.

Verkoop Audi A5 Coupé van start

audi Audi A5 CoupéGelimiteerde Launch Edition luidt verkoopstart in
De nieuwe generatie Audi A5 Coupé oogstte bij de presentatie aan de internationale pers eerder dit jaar al veel lof met zijn design, het compleet nieuw ontwikkelde onderstel, de krachtige motoren en innovatieve infotainmenttechniek. Deze week is de verkoop van start gegaan en introduceert Audi direct een begeerlijke Launch Edition.

De nieuwe Audi A5 Coupé heeft een gespierd, sportief en tegelijkertijd elegant design. De aerodynamische eigenschappen en uitgekiende techniek van de krachtige motoren en transmissies staan garant voor prima prestaties en gunstige verbruikscijfers. De dynamiek wordt nog verder geoptimaliseerd door compleet nieuw ontwikkelde ondersteltechniek.

Innovatief
Daarnaast maakt de Audi A5 Coupé indruk met zijn innovatieve infotainmentfeatures en geavanceerde rijassistentiesystemen, waaronder het assistentiepakket Tour, het assistentiepakket Parking en Audi active lane assist. De nieuwe coupé is nu te bestellen. Met name zakelijke rijders zullen hun auto nog dit jaar willen rijden om bijvoorbeeld voor de diesel ultra-uitvoeringen nog te profiteren van het huidige 21 procent bijtellingstarief.

Motoren en transmissies
De nieuwe A5 Coupé is in eerste instantie leverbaar met een keuze uit twee bijzonder sterke benzine- en twee even krachtige dieselmotoren, naar keuze in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak of de 7-traps S tronic automaat met dubbele koppeling. De prijslijst van de Audi A5 Coupé start bij respectievelijk € 43.990* voor de 2.0 TFSI in 140 kW/190 pk uitvoering en € 48.910* voor de 2.0 TDI 140 pk/190 pk versie. Wie de lat nog hoger legt kan bijvoorbeeld ook kiezen voor de 2.0 TFSI quattro en de 3.0 TDI quattro.

Audi S5 later dit jaar
Later dit jaar komen nog enkele andere motor- en transmissiecombinaties beschikbaar, waaronder de Audi S5 3.0 TFSI quattro als topmodel, en bijvoorbeeld de 1.4 TFSI met 110 kW/150 pk.

Lancering met Launch Edition
Bij de verkoopstart van de Audi A5 Coupé is er ook een speciale, gelimiteerd beschikbare 2.0 TFSI 140 kW/190 pk S tronic Launch Edition, met een eigen design en rijke uitrusting.

De Launch Edition beschikt onder andere over de complete Sport- en Pro Line S pakketten, 19 inch lichtmetalen velgen, Audi virtual cockpit, MMI navigatie plus en Audi connect diensten, Audi sound systeem en het lichtpakket. Met zijn prijs vanaf € 53.990* profiteren kopers bovendien van een voordeel van bijna 4.000 euro. De Audi A5 Coupé Launch Edition zal exclusief blijven, want de oplage is gelimiteerd.

* Genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW en BPM en exclusief advieskosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor kosten en verkoopinformatie audi.nl.

De BMW M5 “Competition Edition”. Ultieme versie van BMW’s vijfde generatie high-performance zakensedan.

BMW-M5-Competition-Edition-05De BMW M Divisie heeft een bijzondere versie van ’s werelds populairste high-performance zakensedan ontwikkeld. De BMW M5 “Competition Edition” markeert opnieuw een hoogtepunt in de BMW M5 reeks en behoort met zijn 441 kW (600 pk) vermogen en 700 Nm koppel tot de krachtigste BMW’s ooit (verbruik: 9,9 l/100 km; CO2-emissie: 231 g/km)*. De BMW M5 “Competition Edition” is standaard voorzien van de BMW M DCT transmissie met dubbele koppeling en Drivelogic. Deze versie accelereert in slechts 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u. De “Competition Edition” kenmerkt zich door het standaard aanwezige Competition Package en een uitgebreide reeks functionele opties. Exclusief is hij ook dankzij de gelimiteerde oplage van tweehonderd exemplaren.

De BMW M Divisie heeft een bijzondere versie van ’s werelds populairste high-performance zakensedan ontwikkeld. De BMW M5 “Competition Edition” markeert opnieuw een hoogtepunt in de BMW M5 reeks en behoort met zijn 441 kW (600 pk) vermogen en 700 Nm koppel tot de krachtigste BMW’s ooit (verbruik: 9,9 l/100 km; CO2-emissie: 231 g/km)*.
De BMW M5 “Competition Edition” is standaard voorzien van de BMW M DCT transmissie met dubbele koppeling en Drivelogic. Deze versie accelereert in slechts 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u. De “Competition Edition” kenmerkt zich door het standaard aanwezige Competition Package en een uitgebreide reeks functionele opties. Exclusief is hij ook dankzij de gelimiteerde oplage van tweehonderd exemplaren.

Meer vermogen en verbeterde handling.
Het hart van de BMW M5 “Competition Edition” is de bekende, hoogtoerige 4,4-liter V8-motor met BMW M TwinPower Turbo techniek. Dankzij de verhoogde turbodruk en aanpassingen aan het motormanagement is het vermogen met 29 kW (40 pk) toegenomen tot 441 kW (600 pk) ten opzichte van de reguliere BMW M5. Het maximumkoppel bedraagt 700 Nm (+ 20 Nm).

De combinatie van het toegenomen motorvermogen en het standaard gemonteerde Competition Package staat garant voor een nog verder verbeterde rijdynamiek. Het performancepakket omvat onder meer een 10 mm verlaagde wielophanging en een stijvere afstelling van veren, dempers en stabilisatoren. Samen met de aangepaste set-up van het op alle BMW M5’s gemonteerde Active M-differentieel, biedt de “Competition Edition” nog meer tractie. Verder is de besturing met BMW M-specifieke Servotronic nog preciezer en responsiever. Ook de M Dynamic Mode van de stabiliteitscontrole DSC (Dynamic Stability Control) is aangepast voor meer sportiviteit. Het resultaat is een BMW M5 “Competition Edition” met de superieure rijdynamiek van BMW M, zowel in het dagelijkse verkeer als op het circuit. Dat laatste geldt vooral in combinatie met de optionele carbon-keramische remschijven.

Exclusieve en dynamische uitstraling.
De BMW M5 “Competition Edition” is direct herkenbaar als exclusieve topversie. De twee leverbare carrosseriekleuren – honderd stuks in Carbonschwarz metallic en honderd stuks in Mineralweiss metallic – accentueren het krachtige lijnenspel. De gesmede en gepolijste BMW M dubbelspaaks 20-inchwielen, afgewerkt in Jetschwarz en met bredere banden (265/35 ZR20 voor, 295/30 ZR20 achter), versterken de imposante uitstraling. Daar dragen de BMW M Performance onderdelen in koolstofvezel, waaronder de diffuser, de spoiler op de kofferdeksel en de buitenspiegelkappen ook aan bij. Tot slot hebben de ‘nieren’ en de ‘kieuwen’ op de flanken (met “M5 Competition” badge) een hoogglanszwarte afwerking.

Hoogwaardige ambiance met onmiskenbare sportieve interieurdetails.
Het interieur biedt allerlei sportieve accenten die perfect aansluiten bij het exclusieve karakter van de BMW M5 “Competition Edition”. Zo zijn de koolstofvezel interieurpanelen voorzien van het logo “M5 Competition 1/200”, wat benadrukt dat dit één van slechts tweehonderd exemplaren wereldwijd is. Verder wordt de sportief-elegante sfeer versterkt door de zwarte Merino-lederen interieurbekleding, de contrasterende stiksels in Opalweiss en Anthrazit vloermatten met Merino-lederen bies in Opalweiss.

De multifunctionele BMW M-sportstoelen voorin zijn meervoudig elektrisch verstelbaar en bieden de ideale combinatie van zitcomfort en zijdelingse steun. De hoofdsteunen vallen op door de in wit geborduurde “/// M5” logo’s. De standaarduitrusting van de BMW M5 “Competition Edition” omvat verder het 1.200 watt Bang & Olufsen High End Surround Sound System, BMW Head-Up Display, Comfort Access, Lane Departure Warning of de optionele BMW Driving Assistant en verwarmbare zetels voorin of het doorlaadsysteem. Voor de Nederlandse markt zijn er enkele exemplaren van BMW M5 “Competition Edition” verkrijgbaar voor 183.176 Euro. Deze bijzondere versie van ’s werelds populairste high-performance zakensedan is per direct te bestellen bij een van de Nederlandse BMW dealers.

*Cijfers gebaseerd op de Europese testcyclus, afhankelijk van bandenm

Firestone gaat met Selah Sue op weg langs de zomerfestivals

Selah SueHet beroemde Amerikaanse bandenmerk met het rode logo gaat deze zomer samen met Selah Sue op weg voor haar tournee doorheen Frankrijk, België en Nederland. Firestone, een merk dat zich na meer dan 100 jaar nog altijd jong voelt, zal de zangeres van 4 juni tot en met 6 augustus begeleiden. Een kans om de passie voor muziek te delen met het publiek.
Aan boord van de Music Tour-bus, met vernieuwde Firestone-look, zal Selah Sue haar ‘off’-momenten langsheen de festivalroute delen met haar fans en die van Firestone via video’s.
Dit partnerschap is een voortzetting van de Firestone Music Tour die het merk voor het tweede opeenvolgende jaar organiseert. Naast een nauwe betrokkenheid bij de tour van Selah Sue zal Firestone deze zomer ook aanwezig zijn op een aantal grote Europese muziekfestivals.
Meer dan alleen een partner, is Firestone een speler die in de muziekwereld investeert en de ervaring van unieke momenten met het publiek deelt. Het merk staat synoniem voor avontuur en vrijheid van geest en is door de jaren heen dicht bij haar klanten gebleven. Nu wil het nog een stap verder gaan door hen uitzonderlijke muziekmomenten te laten beleven.

Bernhard van Oranje in actie tijdens Audi Sport TT Cup op Zandvoort

800_160626-audi-sport-tt-cup-norisring-09712-vanoranje Volgende week, van 15 tot en met 17 juli aanstaande, is de prestigieuze Duitse toerwagenserie DTM voor het 16e opeenvolgende jaar te gast op Circuit Park Zandvoort. Met in totaal acht overwinningen is Audi het succesvolste merk in de historie van de Nederlandse DTM-ronde. Ook de statistiek spreekt voor het merk met de vier ringen: in alle even jaren won altijd een Audi-rijder de DTM-race op Zandvoort. In het voorprogramma van de DTM komt dit jaar voor het eerst de Audi Sport TT Cup in Nederland aan de start. Tot het deelnemersveld behoren ook twee Nederlandse gastrijders: Bernhard van Oranje en coureur/verslaggever Allard Kalff van RTL Autowereld.

Bernhard van Oranje rijdt ten gunste van Lymph&Co, het fonds dat grensverleggend onderzoek ondersteunt om de behandeling van lymfklierkanker te verbeteren. De deelname als gastrijder aan de Audi Sport TT Cup op Circuit Park Zandvoort wordt zijn eerste actieve optreden sinds hij eerder dit jaar met de investeringsmaatschappij Chapman Andretti partners, waarvan hij mede-eigenaar is, het circuit in de duinen overnam. Toen zich de mogelijkheid voordeed om als gastrijder aan de races van de Audi Sport TT Cup tijdens het DTM-weekeinde deel te nemen, reageerde de gepassioneerde autosportliefhebber meteen enthousiast. De 310 pk sterke Audi TT in Cup-versie, die bij een druk op de knop een aantal keren tijdelijk 30 pk meer vermogen levert voor inhaalacties, is voor hem nieuw. Hij beschikt echter over volop ervaring in de autosport. Zo won hij in 2014 de titel in de Pro-klasse van de Europese GT4-cup. Recentelijk nam hij samen met Jan Lammers met een LM-P3-auto deel aan een race in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans.

Racende reporter
Bernhard van Oranje is niet de enige gastrijder die op Circuit Park Zandvoort tijdens het vierde seizoensweekeinde van de Audi Sport TT Cup in actie komt. De deelname van coureur/verslaggever Allard Kalff werd al eerder aangekondigd. Kalff zal ondermeer verslag doen van zijn activiteiten in het programma RTL Autowereld. Naast de twee Nederlanders, die op Zandvoort uiteraard kunnen profiteren van hun ervaring en baankennis, staan er nog twee prominenten uit een andere tak van sport aan de start: topskiërs Adrien Théaux uit Frankrijk en Peter Fill uit Italië nemen ook als gastrijder aan de klasse deel. Beide vierden tal van successen in de Audi FIS Ski World Cup. Zo werd Fill in het afgelopen winterseizoen (2015/2016) de eerste Italiaan die de wereldbeker op de afdaling won. In dezelfde discipline won Théaux tot nu toe drie wereldbekerwedstrijden. Bij het – eveneens door Audi gesponsorde – WK Alpineskiën 2015 in Vail/Beaver Creek (VS) won Théaux de bronzen medaille op de Super-G.

De eerste wedstrijd van de Audi Sport TT Cup op Circuit Park Zandvoort start op zaterdag 16 juli om 12.05 uur. De tweede wedstrijd wordt op zondag om 10.20 uur verreden. Beide races duren maximaal 30 minuten en zijn te volgen via de livestream op www.audimedia.tv alsmede via de SmartTV-app ‘Audi MediaTV’. De Duitse televisiezender SPORT1 zendt beide races eveneens live uit.

LITERATUURPROGRAMMA ‘LOWLANDS BOOKSTORE’ BEKEND

Paulien CornelisseConnie Palmen, Paulien Cornelisse, Erik Jan Harmens, Ilja Leonard Pfeijffer, Rodaan Al Galidi, Niña Weijers en meer auteurs naar Lowlands
Van 19 t/m 21 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vierentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Naast een uitgebreid alternatief muziekprogramma is er ook een rijk aanbod aan andere kunstdisciplines, waaronder het literatuurprogramma: ‘Lowlands Bookstore’, wat iedere dag onderdak vindt in de nieuwe tent ‘Helga’s House Of Pain’.

Het literatuurprogramma omvat verschillende literaire voorstellingen met gerenommeerde gasten als Connie Palmen, Paulien Cornelisse, Erik Jan Harmens, Ilja Leonard Pfeijffer, Rodaan Al Galidi, Niña Weijers, Simone van Saarloos, Saskia de Coster, Jan van Mersbergen, Ellen Deckwitz, Thomas Heerma van Voss, A.L. Snijders, Jamal Ouariachi, Hagar Peeters, Walter van den Berg, Jaap Robben en vele anderen.
Connie Palmen
Connie Palmen zit al een kwarteeuw gebakken op onze leeslijsten. Naast talloze verhalen en essays omvat haar oeuvre vijf grote romans, waarmee de schrijfster, neerlandica en filosofe meer dan terecht haar eigen plek in het Hollandse pantheon van de allergrootsten verdiende. Met haar meest recente roman ‘Jij Zegt Het’ sleepte Palmen begin mei bovendien ook nog eens doodleuk de Libris Literatuurprijs 2016 binnen. Allemaal prima stof voor een goed gesprek op Lowlands met literair redacteur/presentator Jasper Henderson.
Paulien Cornelisse
Net als goede wijn behoeft de populaire cabaretier, podcaster en bestsellerschrijver Paulien Cornelisse geen krans. Toch krijgt ze die van ons: een diepte-interview met de vlijmscherpe schrijver/columnist Frank Heinen. Cornelisse vertelt onder meer over haar aanstaande self-published fictiedebuut ‘De Verwarde Cavia’. Wat er verder nog ter tafel komt blijft een verrassing maar als deze vonk overslaat, gaat dit interviewvuurwerk als de brandweer.
Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer
De wapenbroeders en schrijversvrienden Pfeijffer en Harmens brengen in augustus de gezamenlijke dichtbundel ‘Duetten’ uit. Behoorlijk spectaculair nieuws voor de fans van beide, want de Libris Literatuurprijs-winnaar Pfeijffer en de gelauwerde dichter/schrijver Harmens staan bekend om hun compromisloosheid en diepgaande liefde voor taal – twee solide redenen voor een erespot op Lowlands.
Schrijven? Overleven!
In ‘Schrijven? Overleven!’ komen drie vluchtelingen aan het woord: ‘Asielzoeker des Vaderlands’ Rodaan al Galidi, de Roemeense radiomaker en publicist Mira Feticu en Sander Terphuis, die in Teheran geboren werd als Ahmad Qeleich Khany. Ze vertellen over hoe ze hun nieuwe leven in Nederland letterlijk schrijvend vorm hebben weten te geven.
Weijers & Van Saarloos – Seksistische Talkshow
In hun Seksistische Talkshow interviewen schrijvers Niña Weijers en Simone van Saarloos een breed scala aan vrouwen uit de kunst, cultuur, wetenschap en journalistiek. Op Lowlands zie je een literaire editie rond het thema ‘Gekke Vrouwen’: aan de hand van beeld-, geluid- en tekstfragmenten vertellen zomergastvrouwen als Saskia de Coster, Mirjam Rotenstreich en Jente Posthuma over hun vak, visie en fascinaties.
De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd
Tromgeroffel! Tijdens de finale van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd wordt eindelijk bekend wie ervandoor gaat met die felbegeerde hoofdprijs. En geloof maar dat er bij deze spetterende, door Sarah Meuleman gepresenteerde droomfinale ook voor het publiek van alles te winnen valt. Zo dragen Jan van Mersbergen en Wytske Versteeg columns voor met tips en tricks voor beginnende schrijvers en wordt het officiële juryrapport voorgelezen door Ellen Deckwitz.
Word Optimist!
Kop op, Lowlanders! Met het aanstaande ‘Handboek voor een Optimistisch Leven’ van magazine De Optimist hoeft niemand meer bij de pakken neer te zitten. Onder bezielende leiding van Jerry Hormone passeren tijdens ‘Word Optimist!’ performances van schrijvers Dennis Gaens, Lotte Lentes, Thomas Heerma van Voss en Nikki Dekker de revue, die door Gemma Pauwels live wervelend geïllustreerd worden.
De Grote A.L. Snijders Show
Schrijver en columnist A.L. Snijders is de patroonheilige van het Zeer Korte Verhaal. Tijdens deze gevarieerde show vol verhalen zie en hoor je ook diverse andere grootmeesters van strak gesnoeid proza. Voorleesduivel Jente Posthuma bijvoorbeeld, maar ook Carel Helder en Nyk de Vries, met visuals van Karel van der Eijk en muziek van het duo Jonkoklapper.
Barbaard
Barbaard – weer zo’n meesterlijk project van de Vlaamse literaire organisatie VONK & Zonen – brengt hulde aan die baard en zijn trotse dragers. Gepresenteerd door action beardo Andy Fierens zie je op Lowlands optredens van Hans Bogaert, Dez Mona, Jamal Ouariachi, Delphine Lecompte en Bram van der Velde – een bont gezelschap van harige muzikanten, schrijvers en comedians.
Lucky Letters Spelshow Spectaculair
Lucky Letters Spelshow Spectaculair is een stapelmaffe mash-up van alle highlights uit de vaderlandse spelshowgeschiedenis met een literaire twist. Twee schrijversteams bestaande uit Walter van den Berg, Maurits de Bruijn, Jaap Robben en Hagar Peeters worden door presentator en eenmansjury Daan Doesborgh diep het woud der boeken ingestuurd om puur op hun literaire kennis en kunde te strijden om die ultieme hoofdprijs.
Literair Biechten
What happens at Lowlands, stays at Lowlands. Toch kan het nooit kwaad om je ziel nog even flink op te poetsen met alle moeilijk weerstaanbare festivalverlokkingen die hier op de loer liggen. Stort daarom je hart uit op de literaire buitenbiechtstoel van Het Literatuurhuis.
DJ Dano & Arne van Terphoven – Wat De Fok Ouwe?
DJ Dano doet in zijn biografie ‘Wat De Fok Ouwe? uitgebreid uit de doeken over zijn leven als gabberkoning. Op Lowlands leest Terphoven de beste verhalen uit dit sensationele tijdsdocument voor, natuurlijk hardcore geïllustreerd door de platentas van koning Dano himself.
HekelVers
In ‘HekelVers!’ hoor je de scherpste spotdichten, schimpdichten en hekelverzen uit ‘Ik proef iets wat bedorven is’, de eerste verzameling Nederlandse hekeldichten sinds 1938. En leun tijdens deze beschimpbash vooral niet al te comfortabel gniffelend achterover, want naar goede traditie krijgt ook het publiek het zwaar te verduren.

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2016
19 + 20 + 21 augustus 2016
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl
De voorverkoop verloopt via www.ticketmaster.nl

Festivalticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €175,- excl. servicekosten

Groepsticket(10x 3 dagen festival + camping + pendelbus): €1.650 excl. servicekosten

Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort

Gllamcamp: luxe overnachten in diverse accommodaties, verschillende prijzen. Meer info: www.gllamcamp.nl

Lowlands treinretour: €19,-
http://www.ns.nl/uitgelicht/met-de-trein-naar-evenementen/lowlands.html
Let op: tijdens Lowlands zijn er werkzaamheden die gevolgen kunnen hebben voor de terugreis, plan je reis via de NS app
Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: http://www.eventtravel.nl/
A Campingflight to Lowlands Paradise 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken, KPN Bacardi en Red Bull.

Hybride Kia Niro: hét alternatief voor diesel?

Hybride Kia NiroDe Kia Niro is bijzonder interessant voor bedrijven en zakelijke rijders. Door zijn lage brandstofverbruik en de gunstige prijs is deze benzinehybride een uitstekend alternatief voor diesel. Berijders van de Kia Niro profiteren daarbij van 21% bijtelling. Leasen is al mogelijk vanaf € 399,- per maand (Kia Autolease). Eind juli staat de Kia Niro bij de dealers in de showroom.

De Kia Niro is een rijk uitgeruste crossover in het C-segment met hybrideaandrijving en een zeer aantrekkelijke prijsstelling, vanaf € 25.995,-. Het is zelfs het voordeligste model in het C-segment met een DCT-automaat met dubbele koppeling. De gebruikskosten pakken verder gunstig uit door het lage brandstofverbruik van 1:26, de hoge restwaarde en zeven jaar garantie. Mede daardoor is ook een maandelijks full operational leasebedrag vanaf slechts € 399,- exclusief BTW mogelijk. Voor rijders die geen auto van de zaak krijgen maar een mobiliteitsbudget, is privé leasen een optie. Dat kan al vanaf € 425,- incl. BTW per maand.
Alternatief voor diesel
De Kia Niro is dus een aantrekkelijk alternatief voor een dieselauto. Veel bedrijven rekenen met een standaard omslagpunt bij de keuze tussen benzine of diesel, want bij hogere jaarkilometrages is zakelijk rijden met een benzineauto immers nadelig. Dat geldt niet voor de Kia Niro. Dankzij de zeer zuinige hybridebenzine-aandrijving ligt het omslagpunt aanzienlijk hoger dan bij traditionele benzinemodellen. Daarnaast zijn vergelijkbare modellen in dieseluitvoering duurder geprijsd, waardoor de Kia Niro – met zijn lage bijtellingspercentage van 21% – beduidend interessanter is en goed past binnen de mobiliteitsregelingen van veel bedrijven. Zijn fiscale voordeel ten opzichte van een duurdere dieselauto behoudt de Kia Niro ook na 1 januari 2017.
Uitvoeringen
De Kia Niro is als ComfortLine leverbaar vanaf € 25.995,-, met onder meer dual zone airconditioning, actieve rijbaanassistentie, cruise control en elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels.
Ter gelegenheid van de introductie biedt Kia – ook voor de zakelijke rijder – een aantrekkelijke Kia Niro First Edition voor € 28.395,-, met onder meer een 7” infotainmentsysteem inclusief full map navigatie, een achteruitrijcamera, TomTom Live-services, Android auto, Apple CarPlay en Lifetime Map-updates. Andere opvallende zaken in de uitrusting zijn parkeer- en regensensoren en lederen-stoffen bekleding.
De BusinessLine uitvoering is leverbaar vanaf € 30.395,- en biedt daarbij onder meer intelligente remassistentie met voetgangersdetectie, adaptieve cruisecontrol, smart key en lederen bekleding.

ALTER BRIDGE OP 10 NOVEMBER NAAR DE HEINEKEN MUSIC HALL AMSTERDAM

Alter Bridge press shot 2010 Shot on July 17, 2010 July 17, 2010. © Ashley Maile

Op donderdag 10 november komt de Amerikaanse hardrockband Alter Bridge naar Amsterdam. Ze spelen een show in de Heineken Music Hall. De support act wordt verzorgd door de Nieuw-Zeelandse hardrockers van Like A Storm. De kaartverkoop voor het concert in de Heineken Music Hall start aanstaande vrijdag 8 juli om 10.00 uur via Ticketmaster.
Alter Bridge is in twaalf jaar tijd uitgegroeid tot één van de grotere hardrockbands uit de Verenigde Staten van deze tijd. Hun muziek staat bekend als melodische hardrock. Na verschillende soloprojecten van de bandleden de afgelopen jaren verschijnt er in 2016 weer een nieuw Alter Bridge album. Met het vijfde studioalbum op komst kondigt de band nu ook een Europese tour aan.

Met het indrukwekkende bereik van de stem van Myles Kennedy en de scheurende gitaarsolo’s van Mark Tremonti staat de band bekend om hun overdonderende en vlekkeloze live-reputatie. Tremonti is drie jaar achter elkaar benoemd tot Guitarist of the Year door Guitar World en is bekroond met een Grammy Award voor zijn werk met Creed. Drie jaar geleden stond Alter Bridge ook in de Heineken Music Hall, toen stond de show in het teken van het succesvolle vierde album Fortress.

Na het uit elkaar gaan van Creed in 2004 startten gitarist Mark Tremonti, bassist Brian Marshall en drummer Scott Phillips samen met Myles Kennedy Alter Bridge. Datzelfde jaar nog bracht de band hun debuutalbum One Day Remains uit. Het album bereikte de gouden status in de Verenigde Staten. Toen de band drie jaar later hun tweede album Blackbird uitbracht scoorden ze hun eerste hits met de singles Rise Today en Watch Over You. In 2009 volgde er een korte reünie van Creed en startte Kennedy zijn samenwerking met de legendarische Guns N’Roses gitarist Slash. Na de uitgave van het derde album genaamd ABIII in 2010 maakte Alter Bridge een uitgebreide rondreis langs concertzalen. Die tournee werd onsterfelijk dankzij het nu al legendarische uitverkochte concert in de Wembley Arena. Ook het vierder album Fortress kwam met lovende recencies de hitlijsten binnen.

Alter Bridge
support act: Like A Storm
Donderdag 10 november | Heineken Music Hall, Amsterdam
Aanvang: 19.00 uur | Entree: € 49

BASTILLE OP WOENSDAG 16 NOVEMBER IN ZIGGO DOME

bastilleBastille heeft onlangs hun nieuwe tournee ‘Wild Wild World Tour’ aangekondigd. Op woensdag 16 november geeft de band een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop hiervoor start a.s. vrijdag om 10.00 uur.
De aankondiging van de tour volgt op de release van de nieuwe single ‘Good Grief’ van het nog te verschijnen album ‘Wild World’ dat 9 september uitkomt. Het is de opvolger van het succesvolle debuutalbum ‘Bad Blood’ dat in Nederland de platina status behaalde en hun grote internationale hits bracht als ‘Pompeii’, ‘Flaws’, ‘Laura Palmer’ en ‘Things We Lost In The Fire’.

Alle ervaringen en avonturen on the road en in het persoonlijke leven van de bandleden hebben de muziek van Bastille in een nieuwe richting geduwd;

“If our first album was about growing up and the anxieties surrounding it,” vertelt zanger Dan Smith, “Our second is about trying to make sense of the world around you, both as you see it and as it’s presented to you through the media. It’s also about asking questions of the world and of the people in it. We wanted the album to be a bit disorientating – at times extroverted and introverted, light and dark.”

Het is vijf jaar geleden dat singer-songwriter Dan Smith alleen in zijn slaapkamer in Londen aan een album werkte. Niet veel later ging hij op zoek naar muzikanten en vormde hij samen met Chris Wood (drums), Will Farquarson (gitaar) en Kyle Simmons (toetsen) Bastille. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste internationale acts van dit moment met een miljard Spotify streams, meer dan 4 miljoen verkochte albums en twee Grammy Award nominaties.
3FM presents
Bastille – Wild Wild World Tour
Woensdag 16 november 2016 | Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 36,50, € 39,50 en € 42,50 (excl. servicekosten)
Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/bastille.
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 8 juli om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Tip: Maak je eigen droomontwerp met de IKEA online planners

IKEA-3D-keukenplanner_zelf-je-keuken-ontwerpenMet de handige IKEA online planners maak je je eigen droomontwerp voor je keuken, woonkamer, garderobekast en meer. Alle ontwerpen die je gemaakt hebt met de online planners kan je opslaan en/of e-mailen.

Ben je tevreden met je ontwerp? Print je ontwerp en neem het mee naar een IKEA vestiging. Laat je ontwerp daar controleren door een medewerker van de betreffende afdeling. Zo weet je zeker dat je niets vergeten bent en heb je jarenlang plezier van je zelfontworpen combinatie.

Als je zeker bent van je ontwerp kan je de producten ook gelijk online bestellen. Plaats na het plannen de producten op je boodschappenlijstje. Deze kan je meenemen naar de winkel of je kan vanuit je boodschappenlijst de producten in je winkelwagen plaatsen en ze gelijk online bestellen.

Goed om te weten: In onze winkels kunnen geen USB-sticks of cd’s gebruikt worden. Sla je ontwerp dus altijd op de IKEA server op om het in de winkel weer te kunnen openen.

online VALLENTUNA planner

VALLENTUNA planner


Ontwerp de bank die precies bij jouw stijl en levenssituatie past. Alle groottes, kleuren en extra’s zijn beschikbaar in deze tool. Probeer verschillende opstellingen en krijg meteen een inschatting van de kosten. Meer weten KLIK HIER

Justin Bieber eerde de namen van Orlando slachtoffers in concert

Justin BieberVan onze correspondent in London: Justin Bieber eerde de slachtoffers van de schietpartij Orlando tijdens zijn concert in de stad op donderdag (30Jun16).

Gunman Omar Mateen opende het vuur in de gay discotheek Pulse op 12 juni (16), het doden van 49 mensen en het verwonden van meer dan 50.

Justin, die weigerde om zijn concert te annuleren, eerde de slachtoffers met een podium eerbetoon als zijn Purpose wereldtournee in de stad Florida gestopt.

Tijdens zijn voorlaatste lied Doel, een lijst met namen van de slachtoffers begonnen naar beneden scrollen het videoscherm aan de achterkant van het podium. Justin verplaatst van de voorkant van het podium, waar hij had gezeten, en stond te kijken naar de lijst alsof hij de baan aan de slachtoffers zong.

Volgens ETOnline, het eerbetoon omvatte ook de naam van de voormalige deelnemer van The Voice US, Christina Grimmie, die werd neergeschoten en gedood in Orlando twee dagen voor de nachtclub tragedie (10Jun16). Ze was slechts 22 jaar oud.

De hashtag “#OrlandoStrong”, die op sociale media werd gebruikt om solidariteit met de stad te laten zien, werd ook getoond op de achtergrond. Justin heeft een foto van het podium op dat moment op Twitter en schreef in de titel, “Bedankt voor vanavond. Nooit bang om jezelf te zijn. #OrlandoStrong.”

Hij had eerder gebruikte de hashtag toen hij fans verteld dat hij niet zou laten vallen zijn show naar aanleiding van de incidenten. Hij schreef: “Voor al die vragen nee ik zal het Orlando-show niet te annuleren. Ik sta met Orlando in ondersteuning. Love you Orlando! #OrlandoStrong.”

Justin had eerder bracht hulde aan Christina, die goede vrienden met zijn ex Selena Gomez was. Hij naar verluidt groeide emotioneel toen hij zong “Grimmie, kun je me horen? ‘ terwijl het leggen op zijn rug op het podium tijdens een concert in Winnipeg, Canada, op 11 juni (16).

De zangeres is ook het maken van koppen van zijn tour met dank aan zijn beschamende podium valt.

Hij heeft onlangs viel door een open luik in de proef, en nieuwe beelden uit zijn show in Jacksonville, Florida op woensdag (29Jun16) toont hem schoppen rond in een grote plas op het podium en die op zijn kont.

ALBUM Peter Baumann Romantiek 76 / Trans Harmonic Nights

Peter BaumannVan onze correspondent uit London: Als onderdeel van Tangerine Dream – in feite een kernlid tijdens hun meest creatieve beginjaren – Peter Baumann terecht als een held van de elektronische muziek en deze twee releases op Esoteric tonen een groot deel van de reden waarom hij zo hoog wordt beschouwd wordt beschouwd.

De muziek volgt hier een heel ander pad naar dat van Tangerine Dream; melodieuzer en minder grote schaal, in veel opzichten meer bereikbaar. Maar er is geen gebrek aan diepgang en originaliteit en de songs laten zien hoe complex componist is hij in staat is zijn was.

‘Romance 76’ was zijn eerste solo-album, gecomponeerd en opgenomen terwijl hij nog met Dream was. Bijna onvermijdelijk op een eerste album zijn er een breed scala aan geluid en structurele constructies uit de opener ‘Bicentennial Present’, die reserveonderdelen en hoekig en met een Tonto-achtige skittishness over het ritme. Elke noot is prachtig gepresenteerd in een laag geluid dat staat boven de belangrijkste ritme spoor en in een derde laag, dat hem in staat stelt te voegen en te bouwen op de continuïteit van de belangrijkste. The Haunting refrein laat een mensheid die vaak ontbreekt uit meer indrukwekkende stukken Tangerine Dream’s.
Vergelijk dat met de 3-delige suite bestaande ‘Weide van Infinity’ pts 1 & 2 aan weerszijden van ‘The Glass Bridge’ die alle zijde 2 van de oorspronkelijke release zou zijn geweest. Met behulp van koor en orkest zijn electronica aan te vullen maakt hij begin stappen in wat nu vaak voor, maar toen was schokkend. Het complex pauken en percussie van ‘The Glass Bridge’ het creëren van een fascinerende auditieve achtervolgingsscène voor zich te verdiepen in de duisternis van ‘Weide van Infinity Part 2’.

De tweede van deze twee albums is een persoonlijke favoriet en de release in ’79 leidde tot een nieuwe belangstelling voor synth-gebaseerde muziek na de explosie van de punk era.

Het album heeft meer melodie dan het vorige album en bijna een gevoel van plezier over de opener ‘This Day’ met vocoder en gitaar naast de synth spoor brengen van de hele weg naar een woedende finale. ‘White Bank En Black Beach’ is donkerder, maar met een gevoel van eenzaamheid in de zorgvuldig uitgekozen synth lijn. ‘Biking Up The Strand’ toont zijn humoristische kant met een montere – bijna zee shanty like – onthouden, terwijl ‘Phaseday’ brengt een Elizabethaanse vibe in de muziek.

Een van de elementen die altijd zoveel sprak mij is zijn gebruik van de ruimte om de geluiden van hun eigen eenzaamheid en het album zorgt voor een romantische en zeer menselijke vibe met hypnotiserende elementen.

Twee albums die elkaar aanvullen en hebben zeer individuele karakters.

Ik moet zeggen dat Esoteric een goed werk hebben gedaan op het remasteren en dat zij niet hebben toegevoegd en bonustracks of andere mixen is toe te juichen – deze twee albums zijn zoals ze bedoeld waren te zijn.

Nick Jonas ‘TV papa kan niet luisteren naar muziek van de zanger.

Nick JonasTV dadVan onze correspondent in London: Nick Jonas ‘tough-talking vader in zanderige tv-drama Koninkrijk is geen fan van de muziek van de popster

Frank Grillo geeft toe dat hij onder de indruk van de jonge zanger optreden vaardigheden, ondanks aanvankelijk vreesde dat hij zou niet sterk genoeg voor de serie, die is ingesteld rond de wereld van mixed martial arts zijn, maar hij kan niet luisteren naar nummers als Kettingen en Jealous.

“God zegene hem, ik weet zeker dat het goede muziek, maar geen …” Grillo vertelt People. “Ik hou van Jack White.”

Maar terwijl de acteur is een criticus van Jonas ‘tunes, hij is een grote fan van zijn handelen.

Hij voegt eraan toe: “Hij wil alles en hij kan al die dingen te doen. We brachten Nick in voordat hij een popster was.

“Hij is een jonge vent en hij werkt hard Hij is professioneel, hij is een schatje,. Hij probeert om deze geweldige carrière jongleren Hij is geweldig..”

Grillo geeft toe dat hij was tegen het idee van Nick toetreding tot de cast van het Koninkrijk, omdat hij dacht niet dat de popster zou overtuigend als een mixed martial arts kampioen zijn.

Sprekend tot Amerikaanse chatten presentator Jimmy Kimmel eerder dit jaar (16), de acteur, die een agent met Jonas deelt, zei: “Ik was tegen het … Ik zei: ‘Nee, dat zal nooit gebeuren …’ Ik had gedaan een film genaamd Warrior die is net als de martial arts film en ik zei: ‘ik heb veel op het spel staat … Hij heeft het niet te doen, vergeet het maar. zelfs niet sturen hem in’.

“Ze stuurde hem in … 30 jongens komen in en hij was één van de laatste jongens (om auditie te doen) en ik zat daar en ik las met hem en ik keek naar de producenten en ik zei: ‘Hij is de man … ‘Hij was zo veel beter dan alle anderen. ”
Google Translate voor bedrijven:Translator ToolkitWebsite TranslatorGlobal Market Finder

Lady Gaga en Sir Paul McCartney petitie, Europese leiders op YouTube

lady-gaga-paul-mccartney-billboard-650Van onze Engelse correspondent in London:  Lady Gaga en Sir Paul McCartney is een van de muzikanten die een petitie aandringen Europese leiders om wetten met betrekking tot YouTube vergoeding rechten te veranderen hebben ondertekend.

De brief werd gepubliceerd op Woensdag (29Jun16) en gericht op Jean Claude-Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, met de vraag leiders om strengere wetten op het auteursrecht voor door gebruikers geüploade muziek streaming sites zoals YouTube te creëren.

In de missive, verkregen door Billboard, de ondertekenaars verklaren deze online diensten zijn “oneerlijk overheveling waarde weg van de muziek gemeenschap”.

“Dit is een cruciaal moment voor de muziek,” de brief leest. “Het verbruik explodeert. Fans zijn het luisteren naar meer muziek dan ooit tevoren. De consument heeft ongekende mogelijkheden om toegang te krijgen tot hun favoriete muziek, waar en wanneer ze willen doen. Maar de toekomst in gevaar wordt gebracht door een aanzienlijke ‘value gap’ veroorzaakt door gebruiker uploaden diensten, zoals Google’s YouTube dat oneerlijk weg zijn overheveling waarde van de muziek gemeenschap en haar artiesten en songwriters “.

Naast Gaga en McCartney, hebben meer dan 1.000 kunstenaars de brief ondertekend, met inbegrip van Ed Sheeran, Christina Aguilera, Calvin Harris, Elton John, Bruno Mars, Steven Tyler, de 1975, David Guetta en Deadmau5.

Het verzoekschrift aan de Europese Commissie komt dagen nadat een aantal grote kunstenaars een soortgelijke open brief aan de Amerikaanse Congres verzocht wijzigingen in wet- omliggende hoe YouTube-bazen compenseren muzikanten ondertekend.

Ondertussen heeft Gaga naar verluidt ervaren warmte voor zich uit te spreken over een andere belangrijke kwestie, zoals wordt beweerd Chinese leiders hebben haar uit het invoeren van China nadat ze een ontmoeting met de Dalai Lama om de vrede en het belang van medeleven aan de US Conference of Mayors op zondag te bespreken verboden (26Jun16) in Indianapolis.

RED HOT CHILI PEPPERS KOMT TERUG NAAR NEDERLAND

RED HOT CHILI PEPPERSNa hun energieke optreden op Pinkpop komt Red Hot Chili Peppers voor het eerst in 4 jaar met een eigen concert naar Nederland. De Amerikaanse rockband geeft op dinsdag 8 november een concert in Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop hiervoor start woensdag 6 juli om 10.00 uur.
Het 11e album van de Red Hot Chili Peppers The Getaway behaalde wereldwijd de nummer 1 positie in de albumlijsten. Het nieuwe album debuteerde op nummer 1 in de Billboard Album Sales en op nummer 2 in de Billboard Top 200. The Getaway is het zevende top-10 album van de band in Australië, België, Ierland, Nieuw-Zeeland en in Nederland. In Duitsland en Groot Brittannië kwam het album binnen op de nummer 2 positie.
The Getaway is geproduceerd door Danger Mouse en gemixed door Nigel Godrich en ontving lovende kritieken zoals;
“Some of their best songs in years… top-shelf modern-rock splendor” – Rolling Stone

“The Getaway proves not only that the longtime rockers still sizzle 30 years in, but also are capable of victoriously revamping their sound.” – USA Today

“The Getaway is a nuanced album, rife with journeyman craft and poetry, that proves the Red Hot Chili Peppers still have plenty of their own creative fire.” – All Music

“Their best album in ages” – People

“Their best in years… Their tightest, prettiest collection of songs in more than a decade” – Vulture

Red Hot Chili Peppers, bestaande uit zanger Anthony Kiedis, bassist Flea, drummer Chad Smith en gitarist Josh Klinghoffer is een van de succesvolste rock acts aller tijden. Ze verkochten meer dan 60 miljoen albums waaronder 5 multi-platina LP’s. Ze wonnen zes Grammy Awards, waaronder Best Rock Album voor Stadium Arcadium , Best Rock Performance By a Duo or Group voor Dani California, Best Rock Song voor Scar Tissue en Best Hard Rock Performance With Vocal voor Give It Away. Daarnaast is het viertal in 2012 opgenomen in the Rock and Roll Hall of Fame.

3FM presents
Red Hot Chili Peppers
Dinsdag 8 november | Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 59, € 69 en € 79(excl. servicekosten)
Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl.

Van maandag 4 juli 10:00 tot woensdag 6 juli 10:00 is het al mogelijk kaarten voor dit concert te kopen via de speciale American Express presale www.americanexpress.nl/livenation.
De reguliere kaartverkoop voor het concert start woensdag 6 juli om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm). Elk aangeschafte ticket geeft recht op een gratis album.

EXTRA SHOW GLEN HANSARD IN KONINKLIJK THEATER CARRÉ AMSTERDAM

GLEN HANSARDDe kaartverkoop voor het concert van Glen Hansard op dinsdag 22 november is zo succesvol dat er een tweede show is bevestigd. Deze zal op maandag 21 november 2016 plaatsvinden, ook in Koninklijk Theater Carré Amsterdam. De voorverkoop voor dit concert is reeds gestart.
Glen Hansard is een singer-songwriter pur sang. Gewapend met een gitaar en zijn bewogen stemgeluid maakt hij de meest breekbare maar ook krachtige nummers. Al van jongs af aan is hij geïntrigeerd en geïnspireerd door grootheden als Bob Dylan, Leonard Cohen en Van Morrison. Ook op zijn nieuwste album genaamd Didn’t He Ramble komen deze invloeden duidelijk terug. Na zijn tijd met The Frames heeft de Ier in een korte tijd een succesvolle solocarrière opgebouwd. Afgelopen editie van Down The Rabbit Hole speelde Glen Hansard nog een fenomenale show. De recensies waren dan ook niets dan lovend.

Naast muziek is Hansard ook bekend van zijn rol in de film Once. Waarvoor hij samen met de Tsjechische singer-songwriter Markéta Irglová de soundtrack maakte. Hiervoor won het duo de Academy Award for Best Original Song met het nummer Falling Slowly. De samenwerking voor Once resulteerde in het duo The Swell Season.

Glen Hansard groeide in de jaren zeventig op in een arbeidersgezin in Dublin. Op zijn 13e ging hij van school om muzikant te worden. Hij speelde op de straten van Dublin waar hij de basis legde voor zijn innemende stagepersona. Begin jaren negentig richt Hansard de Ierse folk band The Frames op. De band behaalt groot succes in Europa met platina albums en stadionshows in thuisland Ierland. Hansard’s debuut solo album Rhythm and Repose kwam in 2012 met lovende recensies binnen op nummer één in de Billboard’s Folk Chart.

Snelheidsfestijn: 115 jaar ŠKODA Motorsport

800_skodafabiar5Eerste hoofdstuk in ŠKODA’s autosporthistorie stamt van 115 jaar geleden
Op een eencilinder Laurin & Klement finishte motorrijder Narcis Podsedníček op 30 juni 1901 als eerste in de race Parijs-Berlijn
ŠKODA Fabia R5 gebouwd op succes van zijn voorgangers
115 jaar geleden legde ŠKODA de basis voor de succesvolle motorsportactiviteiten van het merk. Op 30 juni won Narcis Podsedníček de zware race van Parijs naar Berlijn op zijn Laurin & Klement motorfiets, waarmee het merk uit het Tsjechische Mladá Boleslav in zijn allereerste race al succes boekte.

“ŠKODA is trots op haar lange motorsporttraditie en de kampioenen achter het stuur en de handlebars; kampioenen als Narcis Podsedníček,” aldus ŠKODA Motorsport Director Michal Hrabánek. “Sinds 1901 heeft het merk uit Mladá Boleslav deelgenomen aan vele races en rally’s die ons en onze fans veel plezier hebben bezorgd. De historie van ŠKODA Motorsport kende echter ook de nodige uitdagingen. We willen effectief verder bouwen op het erfgoed van de motorsportpioniers. De overwinningsmomenten van onze coureurs met de ŠKODA Fabia R5 gedurende de afgelopen paar maanden maakt dit jubileum nog veel specialer.”

Als meest ervaren rijder werd Narcis Podsedníček (1866-1932) uitverkozen voor het racedebuut van het merk uit Mladá Boleslav in het grootste motorsportevenement van die tijd: de Parijs-Berlijn race. Op de eencilinder Laurin & Klement motorfiets was Podsedníček één van de tien coureurs die uitkwamen in de categorie voor motorfietsen en gemotoriseerde driewielers. Een politieman die op 30 juni 1901 op een ongewoon vroeg tijdstip bij de finishlijn arriveerde, was getuige van Podsedníček’s finish om 3 uur ’s nachts. Aangezien de officials niet aanwezig waren om deze zege te bekrachtigen, moest hij het doen met een ‘morele overwinning’ terwijl vier Franse coureurs op De Dion-Bouton driewielers bezit namen van het podium. Zijn prestatie legde echter de basis voor het Laurin & Klement-merk en de latere betrokkenheid van ŠKODA bij de motorsport.

“Narcis Podsedníček behoorde tot de belangrijkste persoonlijkheden die aan de eerste dertig jaar ontwikkeling van Laurin & Klement verbonden waren,” vertelt Andrea Frydlová, hoofd van het ŠKODA Museum. “In eerste instantie was hij als regionaal vertegenwoordiger betrokken bij de opbouw van een sterk merk. Later nam Podsedníček de functie van productiechef op zich. Hij behoorde tot de eersten die raceten op de motorfietsen van Laurin & Klement.”

Vanaf 1905 borduurden de automobielen van Laurin & Klement verder op de successen van de motorfietsen. Naast herhaaldelijke zeges in bergraces en endurance wedstrijden vestigde de Laurin & Klement FCS viercilinder met een vermogen van 95 pk in 1908 op de omloop van Brooklands (VK) tevens een snelheidsrecord van 118,72 km/u.

De toentertijd nieuwe generatie ŠKODA-modellen bepaalden de snelheid van de ontwikkeling van de auto in de periode tussen de twee Wereldoorlogen. In januari 1936 nam de ŠKODA Popular roadster op succesvolle wijze deel aan de veeleisende Monte Carlo Rally. De uitstekende resultaten werden een jaar later herhaald met de ŠKODA Rapid coupé. Na de Tweede Wereldoorlog zegevierde het toenmalige instapmodel – de ŠKODA 1101 – op het circuit van Spa met Tsjechische en buitenlandse coureurs. Dit voorbeeld werd gevolgd door vele andere modellen. In 1959 nam de eerste generatie ŠKODA Octavia het stokje over.

De ŠKODA 1000 MB luidde in 1964 een nieuw hoofdstuk in met zijn achterin gemonteerde motor en zelfdragende constructie. Zijn opvolgers brachten de Noorse ŠKODA-coureur John Haugland vele successen. De legendarische ŠKODA 130 RS won in zijn klasse onder andere de Monte Carlo Rally en de Acropolis Rally (1977). Bovendien behaalde de ŠKODA 130 RS in 1981 de overall zege in het constructeurskampioenschap van het Europees Toerwagen Kampioenschap. Haugland’s grootste succes volgde achter het stuur van de ŠKODA 130 LR. Met deze auto was zijn klasse-overwinning in de felbevochten RAC Rally in 1985 en 1986 extra indrukwekkend.

ŠKODA’s nieuwe autosporttijdperk begon met de ŠKODA Favorit hatchback in de Monte Carlo Rally. Pavel Sibera/Petr Gross wonnen vier maal op rij met de ŠKODA Favorit (1991–1994) in de F2-categorie. Als merk won ŠKODA onder andere de FIA Cup in de F2-klasse. De opvolger van de Favorit was de Felicia Kit-Car, die met Stig Blomqvist achter het stuur derde werd in de RAC Rally van 1996.

Rond de tijd dat de Octavia Kit-Car zijn debuut maakte, zette het merk auto’s in in de hoogste WRC-categorie. 2001 bracht een derde plaats met de Octavia WRC in de loodzware Safari Rally. Zijn opvolger, de Fabia WRC, presteerde eveneens goed.

De beste prestaties in de internationale en nationale kampioenschappen kwamen echter voor rekening van de ŠKODA Fabia Super 2000, tot dusver het meest succesvolle model in ŠKODA’s 115 jaar jonge motorsporthistorie. De equipe Jan Kopecký/Pavel Dresler noteerde een historisch succes met de vierwielaangedreven auto uit Mladá Boleslav. Als eerste duo in de geschiedenis wonnen de coureur en navigator twee jaar op rij de kampioenschapstitel in het FIA Europees Rally Kampioenschap (ERC) en het FIA Asia-Pacific Rally Kampioenschap (APRC). Tussen 2009 en 2014 brachten de ŠKODA Fabia Super 2000-rijders in totaal vijftig nationale en internationale titels mee naar huis.

In 2015 vierde ŠKODA Motorsport vier overwinningen in het FIA WK Rally (WRC 2) met de huidige rallyauto, de ŠKODA Fabia R5. De vierwielaangedreven auto, voorzien van de allernieuwste technologie, kreeg op 1 april 2015 het groene licht van de International Automobile Federation FIA. In het allereerste seizoen van de nieuwe ŠKODA Fabia R5 behaalden Pontus Tidemand en Emil Axelsson de vierde achtereenvolgende APRC-titel voor ŠKODA. Tevens bracht het model het team vijf nationale zeges in 2015.

Dit jaar komen de duo’s Pontus Tidemand/Jonas Andersson, Jan Kopecký/Pavel Dresler en Esapekka Lappi/Janne Ferm voor het team van ŠKODA Motorsport met de ŠKODA Fabia R5 uit in het FIA World Rally Championship (WRC 2). Waarmee ze een vervolg geven aan 115 jaar motorsporttraditie van ŠKODA.

Autoverkoop veert op sinds maart

autoverkoop-stijgt-fors-wijziging-bijtellingIn juni 2016 zijn in totaal 39.241 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat is 6,5 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar (36.839 stuks). Voor het eerste halfjaar staat de totaalteller nu op 193.983 auto’s, een daling van 3,6 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015 (201.295 stuks).

Eén en ander blijkt uit de officiële cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie. Onder invloed van fiscale wijzigingen afgelopen 1 januari vertoonden de verkoopcijfers in januari en februari 2016 grote dalingen ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar. Sinds afgelopen maart noteren de autoverkopen maandelijks een plus en wordt de eerdere daling langzaamaan teniet gedaan. Voor heel 2016 verwachten BOVAG en RAI Vereniging een verkooptotaal van circa 400.000 personenauto’s; dat betekent een daling van ongeveer 12 procent ten opzichte van 2015. Toen werden echter in de laatste maanden van het jaar extreem veel auto’s op kenteken gezet die normaliter -zonder de eerder genoemde fiscale wijzigingen- pas na 1 januari zouden worden geregistreerd.

De vijf best verkochte merken in de periode januari tot en met juni 2016 zijn:
1. Volkswagen (21.246 stuks)
2. Renault (16.214)
3. Opel (15.602)
4. Peugeot (14.909)
5. Ford (11.382)

De vijf best verkochte modellen in 2016 tot en met 30 juni zijn:
1. Volkswagen Golf (inclusief Sportsvan; 6.679 stuks)
2. Volkswagen Polo (5.183)
3. Renault Clio (4.882)
4. Volkswagen UP! (4.819)
5. Peugeot 108 (4.504)

 

A Campingflight to Lowlands Paradise programma 

Joeri BoomVan 19 t/m 21 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vierentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt het LLowgenda programma bekend gemaakt. 

In de no-nonsense omgeving van de X-Ray vertellen opiniemakers, provocateurs, revolutionairen en rücksichtslozen alles over hun heetste vuren, koudste kermissen en de drive om door te gaan. Woorden over dappere daden voor de revolutie van morgen; LLowgenda is de pure power van passie – ter inspiratie, stimulatie en bezieling van jouw ideeënwereld.

Klaas Dijkhoff
Kort nadat VVD’er Klaas Dijkhoff (35) in 2015 staatssecretaris van Veiligheid en Justitie werd, escaleerde niet alleen de toeloop van vluchtelingen, maar ook de discussie daaromheen. Aan den lijve ondervond hij hoe in het Drentse dorp Oranje een inspreekavond over de komst van asielzoekers uit de hand liep. Wat heeft de staatssecretaris sindsdien allemaal over de vluchtelingenproblematiek geleerd?

Jesse Klaver
Golden boy Jesse Klaver (30) is fractievoorzitter van GroenLinks. Vorig jaar maakte hij furore met zijn strijd tegen het ‘economisme’, het buzzword dat beschrijft hoe alles gereduceerd wordt tot een economisch rekensommetje. Hoe zal zijn partij het doen tijdens de verkiezingen van 2017? Klaver is in elk geval klaar voor meer.

Sylvana Simons
Sylvana Simons (45) is al jarenlang actief als presentator, schrijver en programmamaker bij verschillende radio- en tv-programma’s. De uitgesproken Simons gaat al even lang zonder schroom moeilijke discussies over hete hangijzers aan. Onlangs sloot ze zich aan bij de politieke beweging DENK, wat een orkaan van reacties veroorzaakte. Wat waren haar drijfveren voor deze verrassende stap?

Nasrdin Dchar
Nasrdin Dchar (38) won in 2011 een Gouden Kalf voor Beste Acteur voor zijn rol in de film Rabat – zijn indrukkende speech zul je je misschien nog wel herinneren. Op LLowgenda spreekt Nasrdin over ieder1, de beweging die hij onlangs startte. Hoe creëren we meer samenhorigheid in Nederland?

Sheila Sitalsing
Als je het nog niet wist: de politiek is een spel. Journaliste Sheila Sitalsing (48) laat in haar columns in onder meer de Volkskrant, Opzij en Buitenhof als geen ander zien hoe dat spelletje gespeeld wordt. Sitalsing is ontnuchterend to-the-point en prikt politieke heteluchtballonnen dodelijk trefzeker door, zonder dat haar lezers er extreem cynisch van worden. Game on.

Zihni Özdil
Opiniemaker en historicus Zihni Özdil (35) staat bekend om zijn vlijmscherpe mening en hoe hij rücksichtslos opkomt voor de vrijheid van meningsuiting. In zijn boek Nederland Mijn Vaderland, vraagt hij zich af: “Waarom snappen wij nog steeds niet dat Özdil óók een Nederlandse naam is?” Want tolereren betekent niet automatisch accepteren. Waarom hebben we zo’n afkeer van diversiteit en vermenging?

Damiaan Denys
Hij behandelt angst als psychiater, maar ziet als filosoof in dat angst nu eenmaal onderdeel is van het leven. Damiaan Denys (50) is hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van UvA en afdelingshoofd psychiatrie van het AMC. Daarnaast is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie én staat hij bij ons voor de masterclass tijdens de The School of Life. Plankenkoorts? Vergeet het maar.

Hadjar Benmiloud
Een glossy die je hersenen niet in appelmoes doet veranderen; dát is de missie van Hadjar Benmiloud (27). Onder het mom van ‘more boobs, less bullocks’ richtte Hadjar het online platform Vileine op, een plek waar vijftig vrouwen uit de Nederlandse mediawereld elkaar helpen te maken wat ze zelf zouden willen lezen.

Titia Hoogendoorn
Ooit speelde Titia Hoogendoorn (27) de creatieve fantaste Fay Picaroon in de serie SpangaS, maar tegenwoordig is ze afgestudeerd aan de Rietveld Academie en is ze schrijver, illustrator, YouTuber en televisieserie-expert. Titia vertelt hoe tv-series je zelfbeeld en wereldbeeld als vrouw totaal verpesten. Tenzij je bewust naar series kijkt, want dan kan een dagelijkse portie Netflix juist je spirituele redding zijn!

Joeri Boom
Een gebrek aan moed zul je bij Joeri Boom (45) niet ontdekken. Na het verslaan van roerige conflicten in Kosovo, Macedonië, Darfur, Libanon, Irak en Afghanistan heeft hij als correspondent Zuid-Azië zijn standplaats gevonden in het Delhi. Hier werkt de oorlogsverslaggever en onderzoeksjournalist als freelancer onder meer voor NRC, RTL Nieuws en RTL Z. Niet te missen, want deze man heeft écht alles gezien.

Jelte Timmer
Jelte Timmer van het Rathenau Instituut geeft een korte kritische reflectie op wat data je wel en niet kan vertellen. Want wat betekent het dat we steeds meer in termen van data gaan denken over ons gedrag en onze emoties? Kun je vriendschap reduceren tot de positieve en negatieve emotionele reacties, die je bij mensen hebt?

 

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2016 
19 + 20 + 21 augustus 2016
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl

De voorverkoop verloopt via www.ticketmaster.nl

Festivalticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €175,- excl. servicekosten

Groepsticket(10x 3 dagen festival + camping + pendelbus): €1.650 excl. servicekosten

Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort

Gllamcamp: luxe overnachten in diverse accommodaties, verschillende prijzen. Meer info: www.gllamcamp.nl

Lowlands treinretour: €19,-
http://www.ns.nl/uitgelicht/met-de-trein-naar-evenementen/lowlands.html
Let op: tijdens Lowlands zijn er werkzaamheden die gevolgen kunnen hebben voor de terugreis, plan je reis via de NS app

Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: http://www.eventtravel.nl/

A Campingflight to Lowlands Paradise 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken, KPN Bacardi en Red

FILMCOMPONIST JAMES NEWTON HOWARD OP 7 NOVEMBER 2017 IN HET CONCERTGEBOUW

james_newton_howardDe internationaal gerenommeerde en met Grammy- en Emmy awards bekroonde Amerikaanse filmcomponist James Newton Howard geeft op dinsdag 7 november 2017 een concert in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Het concert is onderdeel van zijn allereerste concert tournee ooit, met een programma van hoogtepunten uit drie decennia filmmuziek voor Hollywood blockbusters.

De kaartverkoop voor dit concert start a.s. vrijdag 1 juli om 10.00 uur via Het Concertgebouw, www.concertgebouw.nl.
De tournee “3 Decades of Music for Hollywood” is ter ere van de highlights uit de carrière van James Newton Howard, met uiteraard muziek, spoken word en video. Een 100-koppig symfonisch orkest o.l.v. de componist zelf zal suites van recente en klassieke film hits uitvoeren, met on-screen bijdragen zoals van imposante figuren waarmee hij samenwerkt in Hollywood, gecombineerd met film stills en clips.

James Newton Howard componeert op dit moment de muziek voor de prequel van Harry Potter: Fantastic Beasts And Where To Find Them, welke in november van dit jaar uitkomt. Hij is bekend om zijn muziek voor klassiekers als Pretty Woman, Prince of Tides, The Sixth Sense en King Kong, maar ook voor recentere releases als The Huntsman: Winter’s War, Concussion, The Dark Knight en Blood Diamond. Zijn meest recente wereldwijde succes kwam met de muziek voor The Hunger Games, inclusief het nummer The Hanging Tree, uitgevoerd door actrice Jennifer Lawrence. Dit nummer kwam op nr. 2 in de Billboard Hot 100 en eindigde hoog in diverse charts wereldwijd.
James Newton Howard trekt maandelijks 1,2 miljoen luisteraars op Spotify.

James Newton Howard componeerde muziek voor meer dan 120 films, waaronder de Academy Award-genomineerde filmmuziek voor Defiance, Michael Clayton, The Village, The Fugitive, The Prince of Tides en My Best Friend’s Wedding. Howard kreeg ook Golden Globe nominaties voor zijn enorme orkestrale score voor Peter Jackson’s blockbuster remake van King Kong, zijn provocerende symfonische score voor Defiance, en zijn nummers uit Junior en One Fine Day. Howard won in 2009 de Grammy Award voor zijn co-score van Hans Zimmer voor The Dark Knight, en had Grammy Award nominaties voor de muziek uit Blood Diamond en One Fine Day.

Naast zijn bijdragen aan film en TV-muziek heeft hij ook samengewerkt met o.a. Elton John, Crosby, Stills & Nash, Barbra Streisand, Rod Stewart, Diana Ross en Chaka Khan. James Newton Howard’s “3 Decades of Music for Hollywood” tournee begint in november 2017 en zal 20 Europese steden aan doen, waaronder Amsterdam op 7 november.

Deze tournee is geproduceerd door GEA Live in samenwerking met de Gorfaine-Schwartz Agency. Voor meer informatie: www.jamesnhoward.com

James Newton Howard
“3 Decades of Music for Hollywood”
Dinsdag 7 november 2017 | Het Concertgebouw, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 39, € 59, € 69, € 79

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/jamesnewtonhoward
De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag 1 juli om 10.00 uur via www.concertgebouw.nl en 0900-671345 (€ 1 per gesprek).

EERSTE NAMEN SONGBIRD FESTIVAL 2016

cover-selah-sue-reason-main_imageOp 26 en 27 november vindt in de Rotterdamse Doelen weer het Songbird Festival plaats. Op zaterdag 26 november treden onder anderen Michael Kiwanuka, Jonathan Jeremiah (unplugged), Postmen (acoustic) en Joseph op.
Voor zondag 27 november zijn Selah Sue (solo), Coer de Pirate en Bent van Looy bevestigd. Ook Margaret Glaspy, Emil Landman, Jon Kenzie en Smith & Tell maken die dag hun opwachting. Meer namen worden nog bekendgemaakt. De kaartverkoop is inmiddels gestart.
Op 26 en 27 november 2015 verandert De Doelen voor de zesde keer in een intiem indoor festival met een focus op singer-songwriters. Zaterdag kent een compactere opzet met een programma in drie zalen. Zondag 27 november is een muzikale ontdekkingstocht in zes zalen. Op beide dagen spelen alle artiesten een volledige set. De meesten met band, maar sommigen in speciale samenstelling.
3FM presents
Songbird Festival 2016
De Doelen, Rotterdam
Zaterdag 26 november 2016 o.a. Michael Kiwanuka, Jonathan Jeremiah (unplugged), Postmen (acoustic), Joseph | Aanvang: 17.45 uur | Entree: € 37 (excl. servicekosten)
Zondag 27 november 2016 o.a. Selah Sue (solo), Coer de Pirate, Bent van Looy, Margaret Glaspy, Emil Landman, Jon Kenzie, Smith & Tell | Aanvang: 16.00 uur | Entree: € 45 (excl. servicekosten) | Ticket de Luxe: € 139 (excl. servicekosten)
Passe-partout, 26 & 27 november: € 76 (excl. servicekosten)
Meer info op www.songbirdfestival.nl.
De kaartverkoop voor het concert is gestart via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

De sportwagen onder de limousines: de nieuwe Panamera

De sportwagen onder de limousinesMeer dan ooit brengt de nieuwe Porsche Panamera twee werelden samen. Hij combineert de prestaties van een sportwagen met het comfort van een limousine. De Panamera is nieuw tot in het kleinste detail. Het design is eleganter en sportiever dan ooit, de motoren, transmissies en het onderstel zijn geperfectioneerd en hij maakt gebruikt van een innovatief bedieningsconcept. Ook zijn er nieuwe technologieën zoals achterasbesturing, actief stabilisatiesysteem en luchtvering.
Porsche Panamera
In het design van de Panamera komen twee zaken naar voren: de nieuwe Gran Turismo is onmiskenbaar een Panamera en een echte sportwagen. Het nieuwe model is 5,05 m lang (+3,4 cm vergeleken met zijn voorganger), 1,94 m breed (+0,6 cm) en 1,42 m hoog (+0,5 cm). De wielbasis bedraagt 2,95 m (+3 cm). Door de vloeiende daklijn, die doet denken aan die van de 911, de lange motorkap, de korte overhang vóór en de relatief lange overhang achter heeft de nieuwe Panamera een zeer dynamisch silhouet. Diverse designaccenten benadrukken bovendien de breedte van het nieuwe model. De koplampunits maken gebruik van led-technologie en dat geldt ook voor de achterlichten die in een smalle strip over de gehele breedte van de auto lopen. De carrosserie bestaat vrijwel volledig uit aluminium. Afhankelijk van de uitvoering staat de nieuwe Panamera op 19- of 20-inch lichtmetalen wielen, 21 inch is optioneel.

Limousine die geschikt is voor het circuit

Het onderstel van de nieuwe Panamera combineert het comfort van een luxe limousine met de prestaties van een sportauto. Dit komt door de hoogwaardige basis set-up te combineren met optionele innovatieve systemen zoals adaptieve luchtvering met driekamer-technologie inclusief het Porsche Active Suspension Management (PASM), het verbeterde Porsche Dynamic Chassis Control Sport systeem (PDCC Sport) inclusief Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), actief stabilisatiesysteem en de nieuwe elektromechanische stuurinrichting. Het geïntegreerde 4D Chassis Control systeem analyseert en synchroniseert alle onderstelsystemen real time en optimaliseert daarmee het weggedrag. Achterasbesturing, zoals al eerder toegepast op de 918 Spyder en 911 Turbo, is nu ook beschikbaar voor de Panamera. Daarmee doet de precisie en de handling die een sportwagen kenmerkt zijn intrede in het segment van de Gran Turismo’s. Ook de remprestaties van de Panamera zijn verder verbeterd.

Porsche Panamera
Porsche Advanced Cockpit

PanamerainterieurHet typische Porsche interieur is voor de Panamera opnieuw uitgevonden. Centraal staan glaslook panelen en interactieve displays met een interface als die van smartphones waardoor de bediening intuïtief en eenvoudig is. Het aantal traditionele knoppen en conventionele instrumenten is sterk verminderd. Daarvoor in de plaats komen aanrakingsgevoelige panelen en individueel instelbare displays. Twee 7-inch uitvoeringen bevinden zich direct in het blikveld van de bestuurder. De Panamera maakt hier weliswaar de stap van analoog naar digitaal, maar er blijft ruimte voor passie: tussen de twee displays is een analoge toerenteller opgenomen – een hommage aan de Porsche 356 A uit 1955. In de middenconsole is het 12,3 inch grote touchscreen van het nieuwe Porsche Communication Management (PCM) opgenomen. Dit scherm is door de bestuurder en de passagier individueel te configureren. In het PCM zijn onder meer online (navigatie-)functies, smartphone-integratie via Apple Car Play en spaakbediening geïntegreerd. Ondanks een sterke uitbreiding van communicatie-, assistentie- en veiligheidssystemen is de bediening overzichtelijker en intuïtiever geworden. Dit komt ook door het centraal geplaatste bedieningspaneel met aanrakingsgevoelige oppervlakken. Zelfs de centrale ventilatieopeningen worden elektrisch bediend via aanrakingsgevoelige schuiven. Als de Panamera is uitgevoerd met de automatische airconditioning met vier klimaatzones, wordt hij ook voorzien van een aanrakingsgevoelig display voor de achterpassagiers. Hiermee zijn zowel airco- als infotainmentfuncties te bedienen. De nieuwe Panamera is daarbij ook zeer praktisch. Zijn bagageruimte kan variëren van 495 tot 1.304 liter en de leuningen van de achterbank zijn in drie delen (40/20/40) neer te klappen.

Porsche Panamera
Nieuwe V6 en V8 biturbo-motoren

De nieuwe V6- en V8-motoren beschikken over turbo’s die in de V-vorm van de cilinderbanken zijn geïntegreerd. Dit heeft belangrijke voordelen: de motoren zijn compacter en kunnen lager worden gemonteerd. Dit heeft weer gunstige gevolgen voor het zwaartepunt. Bovendien zorgt het korte traject tussen turbo’s en verbrandingskamers voor een snelle respons op het gaspedaal. Door de Sport Respons knop te gebruiken wordt de reactie nog sneller. Deze knop is geïntegreerd in de rijmodus-schakelaar op het stuur, waarmee de rijmodus is te selecteren (Normal, Sport, Sport Plus of Individual).

De Panamera Turbo heeft een 4,0-liter V8 bi-turbo met een vermogen van 404 kW/550 pk bij 5.750 tpm en een maximaal koppel van 770 Nm (tussen 1.960 en 4.500 tpm). Vergeleken met zijn voorganger bedraagt de winst 30 pk en 70 Nm. De nieuwe Panamera Turbo accelereert van 0-100 km/h in 3,8 seconden (3,6 s met Sport Chrono Pakket) en haalt een topsnelheid van 306 km/h. Bij dit hoge prestatieniveau speelt de gunstige gewicht-/vermogensverhouding (3,6 kg per pk) een belangrijke rol. Het gemiddelde verbruik varieert van 9,3-9,4 l/100 km (CO2: 212-214 g/km). Daarmee is de nieuwe Panamera Turbo tot wel 1,1 l/100 km zuiniger dan zijn voorganger.

De Panamera Turbo maakt gebruik van complexe TwinScroll turbo’s die in tegengestelde richting draaien. Ze zorgen voor veel trekkracht bij lage toerentallen. De Panamera Turbo is ook de eerste Porsche met adaptieve cilinderregeling. Dit systeem zorgt ervoor dat de V8 tijdelijk en onmerkbaar kan functioneren als een viercilinder. Dit zorgt voor verbruiksdalingen die, afhankelijk van de vraag naar vermogen in viercilindermodus, kunnen oplopen tot wel 30%.

De 2,9-liter V6 bi-turbo van de Panamera 4S levert een vermogen van 324 kW/440 pk (+20 pk) bij 5.650 tpm. In het brede toerenbereik van 1.750-5.500 tpm is het maximale koppel van 550 Nm (+30 Nm) beschikbaar. Dit vertaalt zich in een sprint van 0-100 km/h in 4,4 seconden (4,2 met Sport Chrono Pakket) en een topsnelheid van 289 km/h. Het gemiddelde verbruik volgens NEDC varieert afhankelijk van de uitvoering van 8,1-8,2 l/100 km (CO2: 184-186 g/km). Vergeleken met de eerste generatie Panamera 4S is het nieuwe model tot 1,0 l/100 km of 11% zuiniger. Evenals de V8 van de Panamera Turbo heeft de V6 van de Panamera 4S brandstofinjectoren die in de verbrandingskamer zijn ondergebracht. Dit zorgt voor een optimale verbranding, maximale efficiency en een snelle motorrespons. Zowel de V6 van de Panamera 4S als de V8 van de Panamera Turbo heeft een indrukwekkend motorgeluid.

Voor het eerst is de Panamera ook leverbaar met de combinatie V8 dieselmotor en permanente vierwielaandrijving. De nieuwe Panamera 4S diesel heeft een V8 met een vermogen van 310 kW/422 pk bij 3.500 tpm een koppel van 850 Nm (tussen 1.000 en 3.250 tpm). Daarmee is het de krachtigste diesel die Porsche ooit leverde. Bovendien is het momenteel de snelste auto met dieselmotor ter wereld: de topsnelheid bedraagt 285 km/h en de acceleratie van 0-100 km/h duurt 4,5 seconden (4,3 met Sport Chrono Pakket). Het gemiddelde verbruik van de Panamera 4S Diesel komt uit op 6,7-6,8 l/100 km (CO2: 176-178 g/km).

Ook de Panamera 4S Diesel heeft een motorconfiguratie met twee centraal geplaatste sequentiële turbo’s. Dit betekent dat de motor met commonrail-inspuiting (maximale inspuitdruk 2.500 bar) afhankelijk van de omstandigheden kan functioneren als een mono-turbo of een bi-turbo. Bij lage tot gemiddelde toerentallen gaat de volledige uitlaatgastroom door één turbo. Dit verbetert de motorrespons. Bij toerentallen boven 2.700 tpm komt ook de tweede turbo in actie. Beide turbo’s maken ook gebruik van VTG, ofwel variabele turbine geometrie – een systeem dat ook wordt toegepast op de 911 Turbo.

Porsche Panamera
Assistentiesystemen van de nieuwste generatie

Panamera TurboDe nieuwe Panamera is standaard of optioneel (te) voorzien van vele assistentiesystemen die het rijden makkelijker en veiliger maken. Een belangrijk nieuw systeem is de nachtzichtassistent. Deze gebruikt een infrarood-/warmtecamera om mensen en grote dieren te detecteren. Op het display worden ze vervolgens met kleur gemarkeerd. Als de Panamera ook is voorzien van de led-matrix koplampen met 84 lichtpunten, worden voetgangers die zich buiten het bereik van het dimlicht bevinden al kort ‘uitgelicht’ waardoor de bestuurder nog sneller en adequater kan reageren. Zo draagt de nachtzichtassistent ook bij aan het voorkomen van gevaarlijke situaties. Het nieuwe Porsche InnoDrive met adaptieve cruise control kijkt ook ver vooruit. Op basis van navigatie-gegevens en signalen van radar- en videosensors berekent en activeert dit systeem de optimale acceleratie- en remwaarden, de juiste versnellingen en coasting-fases voor de volgende drie kilometer. Op deze manier neemt de elektronische co-piloot automatisch bochten en hellingen. Daarbij wordt de ter plekke geldende snelheidslimiet altijd in acht genomen.

De nieuwe Panamera staat vanaf november bij de Nederlandse Porsche Centra. Hij is leverbaar met opties als een panoramisch kanteldak, massagestoelen, ambienteverlichting en een 3D high-end sound system van Burmester.

 Renault introduceert nieuwe pick-up met internationale ambitie: de ALASKAN

E2 VERSION

E2 VERSION

Met de ALASKAN voegt Renault een nieuwe 1 tons pick-up aan zijn leveringsprogramma toe. Na de onthulling van de Renault ALASKAN concept in september 2015 en de Renault Duster Oroch in Latijns- Amerika in juni 2015, toont Renault nu met de ALASKAN zijn internationale ambitie op de pick-up markt. Vandaag onthulde Laurens van den Acker, Vice President Corporate Design van Renault de nieuwe pick-up in Colombia.

Het marktsegment van de 1 tons pick-ups is wereldwijd goed voor vijf miljoen verkopen. Dat is meer dan een derde van de totale lichte bedrijfswagenverkopen. Renault, marktleider sinds 18 jaar op de Europese bedrijfswagenmarkt, kan zich met de ALASKAN nog steviger positioneren in Latijns-Amerika en Afrika. De nieuwe pick-up zal worden geproduceerd in drie fabrieken verdeeld over de wereld. ALASKAN wordt als eerste gebouwd in Cuernavaca in Mexico. Vervolgens in Barcelona en in het Argentijnse Cordoba.

De verkoop van de ALASKAN start in Latijns-Amerika op traditioneel belangrijke afzetmarkten voor pick-ups, waar Renault bovendien al lang actief is. De start van de verkoop is voorzien in Colombia. De introductieplanning in Europa wordt later bekend gemaakt.

De Renault ALASKAN blinkt uit door een robuuste bouw en toch buitengewoon rijcomfort en een fris, modern design. De vijf-link achterwielophanging is daarbij hoogst bijzonder in het segment. Daarbij levert de ALASKAN prima prestaties onder zware omstandigheden en biedt hij uitstekende offroadcapaciteiten dankzij een solide chassis en een sterke, efficiënte 2.3-liter dCi-dieselmotor.

De naam ALASKAN is afgeleid van ALASKA, dat in de taal van de Eskimo’s staat voor ‘groot land’. Tegelijk roept de naam associaties op met ongerepte, ruige natuur en de hang naar avontuur. Die sfeer past bij het onverzettelijk ogende uiterlijk. Het design maakt indruk en brengt een fris, modern gezicht binnen het segment van de pick-ups, mede dankzij de designcues met de merkidentiteit van Renault.

Volkswagen introduceert eenpersoons GTI

Volkswagen introduceert eenpersoons GTIDe GTI onder de kinderwagens; je kunt niet vroeg genoeg beginnen…
Een GTI is er nu ook voor de allerjongsten en wel in de vorm van de exclusieve GTI kinderwagen.

De Volkswagen GTI kinderwagen is ontworpen door Volkswagen Design in samenwerking met knorr-baby, een Duitse kinderwagenproducent. Deze staat – net als Volkswagen – bekend om een hoog kwaliteitsniveau, een smaakvol design en innovatieve features.

GTI-designkenmerken
Deze unieke kinderwagen beschikt over de kenmerkende GTI-designelementen, zoals een GTI wielontwerp, de befaamde ‘Clark’ ruitjesbekleding, rode stiksels en de toepassing van het honingraatmotief dat ook in de grille van de Golf GTI is terug te vinden.

Optimale wendbaarheid
Ook deze kleine GTI heeft een optimale wendbaarheid. Zo is het frame voorzien van instelbare schokdempers en kunnen de voorwielen 360 graden draaien of vastgezet worden. De kinderwagen beschikt over een lichtgewicht aluminium frame met verstelbare duwstang en kan als combi-kinderwagen worden ingezet van baby tot peuter, van reiswieg tot kinderzitje.

De in gelimiteerde oplage geproduceerde GTI kinderwagen kost 995 euro. Meer informatie over deze GTI is te vinden in de webshop van Volkswagen.

PASSENGER VERPLAATST NAAR ZIGGO DOME

passenger-15676De show van de Britse singer-songwriter Passenger in de Heineken Music Hall was binnen zeer korte tijd uitverkocht. Naar aanleiding van de succesvolle verkoop is er besloten om de show te verplaatsen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Op deze aankomende tour neemt Passenger een volledige begeleidingsband mee. De support act voor de show is singer-songwriter Gregory Alan Isakov. De datum van het concert, woensdag 26 oktober, blijft hetzelfde. Tevens blijven kaarten voor het concert van Passenger in de Heineken Music Hall gewoon geldig voor het concert in Ziggo Dome. Voor het concert in Ziggo Dome komen nog kaarten beschikbaar, de verkoop van deze tickets start direct. 

Binnenkort verschijnt het achtste studioalbum van de Britse singer-songwriter Michael David Rosenberg, beter bekend als Passenger. Deze echte troubadour speelt al bijna een decennium lang zijn geliefde onemanshow. In die tijd groeide hij uit van straatmuzikant tot één van de bekendste singer-songwriters en speelde in sommige van de meest precieuze zalen en theaters over de hele wereld. Zijn grootste hit Let Her Go bereikte in 16 landen de nummer één-positie.

In oktober start Passenger een nieuw avontuur. Voor het eerst in jaren gaat Passenger op tour met een volledige begeleidingsband. Het vijftal speelt shows door heel Europa met werk van het nieuwe album, maar blaast ook nieuw leven in eerder materiaal. Het belooft een bijzondere show te worden.

Passenger maakte de afgelopen tien jaar naam met zijn intieme en breekbare indiepop doordrenkt van folk invloeden. In 2003 startte Michael David Rosenberg samen met Andrew Philips de band Passenger. De band ging in 2009 uit elkaar waarna Rosenberg solo doorging onder dezelfde naam. Het grote succes begint wanneer in 2012 het album All the Little Ligths uitkomt met hierop de monsterhit Let Her Go.

 

3FM presents

Passenger

Woensdag 26 oktober 2016 | Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 35

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/passenger.
De kaartverkoop voor het concert in de Ziggo Dome gaat direct van start via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Citroën start offensief met nieuwe Citroën C3

citroenVandaag onthult Citroën de nieuwe Citroën C3, de bestseller waarvan er meer dan 3,5 miljoen van de band rolden sinds 2002. De nieuwe C3 valt op door zijn unieke design. Uitgebreide personaliseringsmogelijkheden- kan de gedurfde stijl nog verder versterken. In de nieuwe C3 is compromisloos gefocust op comfort. Uiteraard heeft de nieuwe C3 ook alle online technologieën van deze tijd, met onder meer de wereldpremière van ConnectedCAM Citroën™, een ingebouwde HD-camera om beeld en film te delen.

NB De genoemde uitrusting [standaard of optioneel] kan per land verschillen.

De nieuwe C3 komt overeen met de kernwaarden van Citroën: Optimistic, Human en Smart

01 ‘OPTIMISTIC’: GEDURFD DESIGN

1. De nieuwe C3 imponeert moeiteloos
Deze Citroën valt meteen op met zijn unieke en bijzonder herkenbare design.

De Airbumps® (vervaardigd uit thermoplastisch polyurethaan, gevuld met lucht en voorzien van een anti-kras coating) vormen een duidelijk grafische statement en beschermen de carrosserie. De Airbumps® bestaan uit 6 met lucht gevulde capsules en zijn op het onderste gedeelte van de portieren geplaatst, een kwetsbaar deel van de auto in het stadsverkeer. De Airbumps® zijn afhankelijk van de versie omlijst met een rode of witte rand.

Aan de aerodynamica van de nieuwe C3 is veel aandacht besteed, waardoor de Scx-waarde is gedaald tot 0,63 m². Het dak is met 4 cm verlaagd in vergelijking met de vorige generatie. Het front is opnieuw ontworpen en heeft welvingen en groeven die de lucht beter geleiden.
2. Een ruim en ‘huiselijk’ interieur
Het interieur van de nieuwe C3 als verlengstuk van de huiskamer… Een ‘feel good’ leefruimte, dat is het idee. Het is modern, intuïtief en comfortabel. Vorm en materialen zijn geïnspireerd op andere werelden zoals de architectuur, binnenhuisinrichting en meubilair. Zo is er een knipoog naar de reiswereld met de riemen op de portieren, bewerkt zoals een koffermaker dat zou doen.

In het interieur van de nieuwe C3 worden eenvoudige volumes, harmonie en volle en zachte vormen gecombineerd. De perceptie van ruimte wordt meteen gesuggereerd door het ‘horizontale’ interieur en met name door het dashboard, dat over de hele breedte van de auto loopt. Hierdoor lijkt het 7-inch touchscreen tablet te zweven in het midden van het dashboard. De openingen van het ventilatiesysteem met chromen lijst benadrukken de breedte van de auto.

Op het dashboard zit een brede strip die naar keuze in verschillende afwerkingen kan worden geleverd. Hij kan worden gespoten, bekleed met stof of hoogwaardig kunstleder, met of zonder sierstiksels, en verrijkt met een verchroomd of gekleurde decoratie. Hij past bij de stoelbekleding, waardoor de sfeer harmonieus en smaakvol blijft.

De stoelen in de nieuwe Citroën C3 zijn breed en luxueus, een belangrijk element van comfort in de auto. De breedte van de stoelen vergroot de ruimtelijke indruk en onderstreept het comfort. Dit gevoel wordt verder versterkt door de keuze van de lichte materialen, die geïnspireerd zijn op andere werelden dan die van de auto. Ieder element is bedacht en ontworpen om te passen binnen een harmonieus en verzorgd geheel.
3. Een ongekend compleet customizing-aanbod
Personalisatie maakt het voor iedereen mogelijk om zijn persoonlijkheid en stijl uit te dragen. De nieuwe C3 is het eerste model dat een zo compleet en homogeen aanbod vertegenwoordigt in het middensegment. Personalisering beperkt zich niet tot een kleur toevoegen, maar is bedacht als duidelijk en mooi homogeen geheel dat de persoonlijkheid en smaak weerspiegelt. Zowel de buitenkant als het interieur kunnen naar wens worden verpersoonlijkt. De buitenkant kan van hip tot klassiek, van sportief tot meer trendy worden aangepast terwijl het interieur van cosy naar sportiever kan worden veranderd.

Voor de carrosserie heeft de nieuwe C3 een tweekleurig aanbod bestaande uit 9 carrosserietinten (Blanc Banquise, Noir Perla Nera, Gris Shark, Gris Alu, Rouge Rubi, Almond Green, Cobalt Blue, Orange Power en Sable) in combinatie met 3 daktinten (Blanc Opale, Noir Onyx, Rouge Aden), ofwel bijna 36 combinaties. Hiermee kan je dus een klassieke carrosseriekleur combineren met een gekleurd dak, of omgedraaid, een hip gekleurde pop-stijl carrosserie combineren met een sobere dakkleur.

Het customizen gaat echter verder dan twee kleuren. Accenten in de kleur van het dak kunnen de nieuwe C3 nog meer karakter geven. Op het front komt de dakkleur dan terug in de mistlamplijsten. Op de zijkant zijn het cirkels op de Airbump®, zijspiegelkappen of de zijruitstijl achter die van accenten in de dakkleur worden voorzien.

Voor het interieur is keuze uit 4 ambiances bestaande uit speciale stoelbekledingen, passend bij de afwerking van het dashboard.

o De standaard ambiance is strak en neutraal.
o Ambiance Metropolitan Grey speelt met lichte kleuren en warme stoffen, die ook op het dashboard terugkomen zodat het een mooi geheel vormt, geïnspireerd op meubeldesign.
o Ambiance Urban Red speelt met contrasten tussen donkere en felle kleuren, waardoor een dynamisch interieur ontstaat. De dashboardlijst is bekleed en heeft rode sierstiksels en een rood grafisch cirkelpatroon over de gehele breedte.
o Ambiance Hype Colorado is luxueus met prachtige, zacht aanvoelende materialen die fraai zijn verwerkt. Bij deze ambiance hoort ook een tweekleurig stuur.
02 ‘HUMAN’: JE GOED VOELEN IN DE AUTO

Een ‘feel good’ beleving bieden die totaal, harmonieus en onderscheidend is zoals we dat kennen van Citroën: comfort vormde de rode draad bij het ontwerpen van de nieuwe C3 in het kader van het Citroën Advanced Comfort®-programma.

1. Ambiance en ontwerp gericht op comfort
Zodra je in de C3 stapt, ervaar je het comfort van de goed zittende stoelen, het glazen panoramadak, de grote opbergvakken en de royale ruimte.

Er is bijzondere aandacht besteed aan de kleuren, objecten, materialen en het licht. Het interieur toont volle en zachte vormen, strakke elementen, een horizontaal dashboard dat veel ruimte geeft. Eenzelfde harmonie straalt ook de afwerking van de portieren, stoelen en het dashboard uit. Gebruik van warme en lichte stoffen zorgt voor rust.

Het gevoel van ruimte wordt versterkt door het design van het dashboard en de stoelen en met een breedte tussen de portieren van 1379 mm (2 cm meer dan de vorige generatie). De achterkant blijft niet achter: op de 2e zitrij heeft men bijzonder veel beenruimte. Het ontwerp van de voorstoelen en de smaller toelopende bovenkant van de rugleuningen zorgen voor optimaal zicht, waardoor de achterinzittenden meer contact hebben met de voorinzittenden. Het panoramadak zorgt voor veel licht op alle zitplaatsen.

De stoelen in de nieuwe C3 zijn breed, ruim en modern vormgegeven. Ze bieden goede zijdelingse steun en het comfort is van hoog niveau door de gekozen materialen en gebruik van zachtere schuimvulling.
In de stad is de 3,99 m lange C3 handig door de draaicirkel van 10,7 m. Deze 5-deurs auto heeft 5 zitplaatsen en is daarmee onder alle omstandigheden een praktische auto.
2. Makkelijker leven in de auto

Comfort in de auto heeft ook te maken met meer gemak en logisch gebruik van de functionaliteiten. Vanwege het Citroën Advanced Comfort® is bij het ontwerpen van de nieuwe Citroën C3 extra aandacht besteed aan de ergonomie van de bedieningen, de vele en slimme opbergruimtes, de weergave van de rij-informatie en ook de intuïtieve technologieën die het leven makkelijker maken.

De opbergruimtes zijn zo functioneel mogelijk ontworpen zonder daarmee de harmonie in het interieur aan te tasten. De nieuwe C3 heeft een slimme, centrale opbergruimte waardoor maximale ruimte is vrijgemaakt voorin de auto. Daarnaast heeft deze auto de grootste dashboardinhoud in dit segment (6,25 l). De voorportieren hebben grote opbergvakken. Vindingrijk is de lichte kleur die is gebruikt voor de binnenkant van deze vakken, waardoor je snel ziet wat je nodig hebt. Tenslotte is er geen compromis gesloten voor de bagageruimte, die in de C3 bijna 300 liter groot is.

Gemak in de auto houdt ook logica, interactiviteit en snelheid in. De nieuwe C3 bevat al deze criteria met het 7” touchscreen tablet, dat een soort commandocentrum voor de auto vormt. Het tablet heeft een capacitief scherm waardoor je soepel en snel kunt navigeren. Het is voorzien van een rand in het onderste gedeelte waar de hand steun kan vinden, wat zorgt voor optimaal gebruiksgemak.

Toegang tot de auto wordt vergemakkelijkt door Keyless Entry & Start. Met deze functie kan de auto worden vergrendeld, ontgrendeld en gestart met je sleutel op zak. De bestuurder wordt herkend zodra hij de auto nadert.

03 ‘SMART’: MODERNE TECHNOLOGIE

1. ConnectedCAM Citroën™
Een wereldpremière is de ConnectedCAM Citroën™ die voor het eerst kan worden ingebouwd in de nieuwe C3. Het is een ‘made by Citroën’ innovatie, deze camera met onlineverbinding (full HD, 120° beeldhoek, 2 miljoen pixels), GPS en 16 Gb intern geheugen. Hij is achter de achteruitkijkspiegel geplaatst en registreert wat de bestuurder buiten voor zich ziet.

– Met een eenvoudige klik kan de bestuurder een foto maken van wat hij ziet en deze beelden veilig op social media delen. Met deze online camera kan de bestuurder verbluffende landschappen, zonsondergangen, enz. vastleggen. Door iets langer op de knop te drukken kan de bestuurder bovendien een filmpje van maximaal 20 seconden maken, dat gedeeld kan worden zodra de auto stilstaat. Via een gratis ConnectedCAM Citroën™ app kunnen foto’s en filmpjes opgehaald en gedeeld worden.
– Bij een aanrijding wordt de opnamefunctie automatisch geactiveerd en kan er anderhalve minuut beeld worden opgeslagen (30 seconden voor / 1 minuut na). Dit kan handig zijn als bewijsstuk bij een ongeluk.
Via de ConnectedCAM Citroën™ app kan je bovendien je positie opslaan. Handig om je auto snel terug te vinden.

2. Technologieën die handig zijn in het dagelijkse verkeer
Voor de nieuwe C3 is het A-platform van de PSA Groep verbeterd, waardoor het nu zorgt voor een uitstekende verhouding tussen compactheid/ruimte en een efficiënte constructie.

De nieuwe C3 is voorzien van motoren van de laatste generatie: een PureTech benzinemotor en een BlueHDi Diesel, beide efficiënt en zuinig. Hij wordt aangeboden met een handgeschakelde versnellingsbak voor de 3 cilinder PureTech 68, 82 en 110 (Stop & Start) en de BlueHDi 75 (Stop & Start) en 100 (Stop & Start). Om nog meer rijplezier en rijcomfort te bieden, zal kort na de lancering ook de automaat EAT6 worden aangeboden.
Veiligheid en comfort in de C3 worden nog verder verhoogd met allerlei technologieën en diensten die het leven aan boord makkelijker maken en de rijbeleving verhogen:

Assistentie
• CITROËN CONNECT NAV NAVIGATIESYSTEEM met online verbinding en bediening via voice recognition of het touchscreen. Dit nieuwe navigatiesysteem is gekoppeld aan online diensten, zoals TomTom Traffic voor real time verkeersinformatie, lokalisatie en prijsinfo van tankstations en parkeergarages, weerinformatie en lokaal zoeken naar POI’s. De gebruikers kunnen ook van de optie ‘danger zones’ gebruikmaken, waarmee ze via beeld en geluid onderweg worden geïnformeerd over plaatsen waar zich verkeersongevallen hebben voorgedaan of andere gevaren bestaan. Het contact tussen de auto en de inzittenden is beter dankzij stemherkenning waarmee het navigatiesysteem, de telefoon en media bediend kunnen worden.

• MIRROR SCREEN: hiermee kan de multimedia van een gekoppelde smartphone worden weergegeven op het centrale scherm, zodat de bestuurder zijn smartphone en beschikbare apps direct en makkelijk via het touchscreen kan bedienen. Het werkt met Apple CarPlayTM, Android Auto (beschikbaar begin 2017) en MirrorLink®.

• DE ACHTERUITRIJCAMERA met parkeersensoren: bij het inschakelen van de achteruitversnelling geeft de camera het beeld van achter de auto weer op het scherm. Het beeld wordt verlevendigd met kleuren in functie van de afstand tot een eventueel obstakel.

• HILL START ASSIST: voor makkelijker wegrijden op een helling. Het voorkomt ongewenst rollen van de auto op een helling als het rempedaal wordt losgelaten en grijpt in op hellingen van meer dan 3% door de auto enkele seconden lang te stabiliseren.
Veiligheid:

• LANE DEPARTURE WARNING: Dit systeem werkt vanaf 60 km/h en biedt veiligheid op momenten dat de bestuurder niet waakzaam genoeg is of even niet oplet. Als de auto over een witte streep rijdt zonder dat de richtingaanwijzer is geactiveerd, wordt er een melding gedaan (hoorbare en zichtbare waarschuwing).

• BLIND SPOT WARNING: dit systeem meldt via een pictogram in de buitenspiegels de aanwezigheid van een auto in één van de dode hoeken. Het werkt volgens hetzelfde principe als een achteruitrijcamera en vormt een extra veiligheidsfunctie in bijvoorbeeld het stadsverkeer.

• COFFEE BRAKE ALERT: dit systeem meldt de bestuurder dat het tijd is om even te pauzeren. De melding wordt gegeven als er meer dan twee uur boven de 70 km/h is gereden. Als er niet is gestopt, wordt de melding ieder uur dat daarna wordt doorgereden herhaald.
Diensten voor de inzittenden:

• CITROËN Connect Box met Pack SOS: hiermee kan de bestuurder contact opnemen met een speciale helpdesk. Bij een aanrijding kan je handmatig of automatisch een korte melding via de GSM-verbinding naar Citroën Urgence sturen. De melding geeft door om welke auto het gaat, hoe deze telefonisch bereikt kan worden en waar de auto zich precies bevindt.

• Voor alle CITROËN Connect Pack-services moet de auto zijn uitgerust met een CITROËN Connect Box met Pack SOS en Assistance. Deze bestaat uit drie pakketten: Monitoring (gratis) met een virtueel onderhoudsboekje en EcoDriving advies; Mapping (optioneel) waarmee de geografische locatie van de auto kan worden bepaald; Tracking (optioneel) dat de kans op terugvinden van de auto na diefstal maximaliseert. Een abonnement hierop wordt afgesloten bij de Citroën-dealer en/of via de website MyCitroen.nl

TECHNISCHE GEGEVENS::
Lengte: 3,99 m
Breedte: 1,75 m
Hoogte: 1,47 m
Wielbasis: 2,54 m
Inhoud bagageruimte: 300 liter
FILMPJES EN FOTO’S ZIJN BESCHIKBAAR OP
FILMS AND PHOTOS AVAILABLE ON
http://www.citroencommunication-echange.com/
User ID (upper case): NOUVELLEC3
Password (upper case): NEWC32016

PERSCONTACT

Het Merk Citroën
Citroën is een internationale, allround autoconstructeur. Het merk staat positief in het leven vanaf het begin in 1919 en onderscheidt zich door zijn creativiteit en lef. Waarden waar de klant wat aan heeft omdat er producten worden geboden die een antwoord bieden op relevante behoeften. Op dit moment is Citroën innovatief bezig met de lancering van modellen die zich concentreren op design, comfort en technologie, maar ook met een eerlijke en transparante klantenbeleving zoals we die kennen van hun online site Citroën Advisor. Citroën staat voor 10.000 sales en after-sales punten in meer dan 90 landen en zo’n 1,2 miljoen verkochte auto’s in 2015. En Citroën staat ook voor 8 keer wereldkampioen constructeurs in het WRC en, in 2015, voor de 2e achtereenvolgende keer wereldkampioen constructeurs in het WTCC.

Smartphonehouder voor BMW motorfietsen en maxi-scooters.

P90223243_lowRes_smartphone-cradle-06BMW Motorrad introduceert een universele smartphonehouder, leverbaar via de
BMW Motorrad dealers. Via de houder zijn alle mogelijkheden die smartphones bieden, zoals navigeren, telefoneren, muziek luisteren en nog veel meer, veilig en comfortabel te benutten.

Features van de BMW Motorrad smartphonehouder:

Geschikt voor smartphones tot een grootte van 5 inch
Robuuste kunststof hardcase
Antislip en schokdempende bodem met gel pad
Snel en veilig op het stuur te bevestigen
Perfect in het blikveld en binnen handbereik
Instelbaar in staande of liggende stand
Zeer goede afleesbaarheid door ontspiegeld venster
Stroomvoorziening via 12-volt boordcontact (optioneel)
Opladen via Micro-USB of draadloos via inductie (Qi-standaard)
Led-indicatie voor laadtoestand

Voor de montage van de smartphonehouder is de houder van de BMW Motorrad Navigator V nodig (niet inbegrepen). Nederlandse prijzen en verkrijgbaarheid volgen binnenkort.

Bladen Tip voor de echte muziekliefhebber: Muziekkrant OOR

oorabonnementAls je nu een abonnement neemt op het grootste en beste muziekblad van de lage landen, krijg je elke maand OOR Magazine als eerste op de deurmat.

Ook lees je de digitale OOR op je tablet of smartphone via de OOR Magazine App.

Iedere OOR-abonnee is automatisch lid van CLUB OOR. Jaarlijks kunnen leden gratis naar ruim 300 concerten die OOR selecteert in samenwerking met de beste poppodia van Nederland.

Als lid van CLUB OOR krijg je bovendien een eigen CLUB OOR-card, waarmee je speciale aanbiedingen kunt bemachtigen of korting ontvangt. Een meer gedetailleerde uitleg lees je hier.

We verwelkomen je bovendien graag met een mooi welkomstgeschenk waarmee je eerste abonnementsperiode vrijwel meteen is terugverdiend. Alle cadeaus vind je hieronder!

Klinkt dat goed? Klik word lid!

OOR 6

Peppers anyone? Ja, we verdelen de Pinkpop-voorpret over twee edities dit jaar, maar dat mag ook wel met zo’n all-star line-up daar in Landgraaf. En de Red Hot Chili Peppers hebben natuurlijk een veel langere adem dan alleen de aanstaande festivaltour: hun nieuwe album The Getaway kwam net op tijd binnen en zo konden we toch nog een passend slot breien aan OOR’s grote Peppers-historie – we hebben al sinds eind jaren tachtig een abonnement op de band, dat soort dingen hoeft immers niet altijd van één kant te komen… Ook die andere darlings van de alternatieve pers duiken op in deze OOR: Radiohead, die de wereld onlangs verrasten met hun grillige doch wonderschone negende langspeler A Moon Shaped Pool. Verder kregen we The Kills, Michael Kiwanuka, Barry Hay, Swans, Band Of Horses, Mark Pritchard, Beth Orton en Daniel Romano voor de microfoon, gaat Beach Boys-meesterwerk Pet Sounds de rewind in, haalt Peter Pan Speedrock nog een laatste keer uit voor hun afscheid, leidt Henry Schut ons rond door zijn platenkast en is er alsnog een passend eerbetoon aan Prince – wiens plotselinge overlijden vlak na onze vorige deadline lag. Verder natuurlijk de gebruikelijke vrachtwagenlading aan cd-, film- en boekenrecensies in deze nieuwe OOR!

OOR 6 ligt vanaf donderdag 2 juni in de winkel. Je kunt OOR natuurlijk ook gewoon online bestellen en thuis laten bezorgen. Wil je liever een abonnement? Dan krijg je van ons een gaaf welkomstcadeau.

Lees je OOR liever digitaal? Check dan Blendle of OOR’s eigen magazine app voor tablet en smartphone in de App Store of Google Play (incl. gratis proefeditie!) of onze browser app voor desktop computers.

Christian Collins You Don’t Have To Go (Trap Remix)

Christian-Collins-You-Don039t-Have-To-Go-Trap-RemixChristian Collins heeft zojuist de remix uitgebracht van zijn hit single “You Do not Have To Go”

Dit is een flinke  stap voorwaarts voor de YouTube and Vine celebrity’s snel groeiende carrière als kunstenaar. Zijn vlotte en catchy originele versie veroverde  het internet supersnel bekeken door meer dan 1,8 miljoen mensen. Hoewel dit niet zijn eerste origineel, ‘You Do not Have To Go “is zijn beste werk tot nu toe. De jonge kunstenaar R & B vibe wordt geaccentueerd in de donkere, laid back trap remix. Drijvend op de top van de onheilspellende klanken van de piano patch wordt Collins ‘stem perfect in evenwicht gehouden in de val geluid. Deze remix verbreedt melancholie voorstellingen van de teksten ‘en schildert mooie sonische beeld van verlies en verlangen.

Deze remix zorgt  er zeker voor dat EDM fans van alle soorten deze geweldige remix veel zullen draaien. U vindt de “You Do not Have To Go” op Spotify val remix!

 

Taylor Swift in een nieuwe romance met Tom Hiddleston ‘

Taylor Swift is naar verluidt “veel plezier” in het daten Tom Hiddleston.

TAYLOR-SWIFT-TOM-HIDDLESTONHet nieuws van het echtpaar ontstond na foto’s van de Bad Blood zanger het kussen van de Thor ster op een Rhode Island strand in een Britse krant eerder deze maand (Jun16) werden gepubliceerd. Het duo werd later gespot en besteden tijd samen thuis Taylor’s, en genieten van een diner in een lokaal restaurant.

De zangeres afsplitsing van ex-vriend, superster DJ Calvin Harris, op slechts een paar weken eerder. Maar volgens een insider, Taylor’s bloeiende relatie met de 35-jarige Londen geboren acteur kon niet op een beter moment komen.

“Taylor heeft plezier met Tom,” vertelde een bron aan de Britse Heat magazine. “Ze vertelt vrienden dat ze al een romantische relatie hebben”

Taylor, 26 en Calvin gesplitst na een 15 maanden relatie. Naar aanleiding van de foto’s van de zanger met Tom opduiken, Calvin schrapte alle sporen van zijn ex van zijn Instagram en unfollowed haar account. Het niet te  ontkennen dat er een element van “wraak” in de beslissing  zit van Taylor’s om weer te gaan daten zo snel na haar split.

“Dit is perfect voor Taylor. Ze heeft een geweldige tijd met Tom en er is ook dat element dat het de perfecte wraak voor het uiteenvallen,” voegt de insider toe. “Dit is allemaal perfect gevallen voor haar en ze is net als de kat die de room kreeg Tom is het soort man die zal gaan naar evenementen met haar en dat iedere vrouw zou jaloers zijn -. Hij is een totaal Engels een echte gentleman  en ze houdt van. ”

Het lijkt erop dat Taylor is niet al te boos dat foto’s van haar en Tom zijn gepubliceerd, zoals ze blijkbaar was jammer toen gemeld werd Calvin had haar gedumpt omdat het maakte haar blik als het slachtoffer weer.

“De hele wereld heeft foto’s  gezien met hen op een datum kon niet beter gepland kon worden voor Taylor,” zegt de insider.

VEILIG GEVOEL: MAXIMALE VEILIGHEIDSSCORE VOOR SEAT ATECA

SEAT ATECADe SEAT Ateca heeft de hoogste veiligheidsscore behaald in het Euro NCAP testprogramma. De allereerste SUV van SEAT onderstreepte zijn hoge veiligheidsniveau met de maximale score van 5 sterren. De Ateca noteerde in alle categorieën van de Euro NCAP botsproeven uitstekende cijfers, en bovenal voor de veiligheid van inzittende volwassen en kinderen, voetgangers en voor de rijassistentiesystemen.

Deze erkenning volgt kort voordat de Ateca in september bij de Nederlandse dealers staat. De Ateca is het eerste model in een productoffensief dat SEAT voor de komende 18 maanden in petto heeft, met in totaal vier nieuwe modellen, waaronder een SUV crossover in 2017. Bovendien behaalde SEAT de topscore in een jaar waarin Euro NCAP het aantal tests dat een auto moet doorlopen, heeft vergroot en tegelijkertijd de beoordelingscriteria verder heeft aangescherpt. Zo werden voor het beoordelen van de bescherming van passagiers bijvoorbeeld nieuwe formaten en typen crash test dummies gebruikt, en werd het aantal en het niveau van de testmethoden verzwaard.

Ontwikkeld in Barcelona
Het succes van de Ateca in de Euro NCAP-tests is te danken aan de geavanceerde, zeer effectieve standaard veiligheidssystemen. De nieuwe SUV, die volledig in Barcelona is ontworpen en ontwikkeld, beschikt bijvoorbeeld over het Front Assist noodstopsysteem voor in de stad en op de snelweg, inclusief voetgangerherkenning, wat door Euro NCAP sinds 2016 ook getest wordt. Daarnaast beoordeelt dit veiligheidsprogramma ook de rijbaanassistent, die verkrijgbaar is op de SEAT Ateca-serie.

De Ateca – na de Ibiza en Leon de derde pijler onder het merk SEAT – krijgt standaard zeven airbags, waaronder een knieairbag, veiligheidsgordels met voorspanners en spankrachtbegrenzers op de voor- en achterstoelen. Verder levert SEAT tal van andere geavanceerde veiligheidsvoorzieningen op de Ateca, waaronder Isofix en Top Tether verankeringspunten op de buitenste zitplaatsen achterin, groot-lichtassistent, een dode-hoekassistent, een kruisverkeerassistent achter, een 360° camera met zicht naar achteren, een vermoeidheidsassistent, een snelheidsbegrenzer en een visuele waarschuwing voor het dragen van de veiligheidsgordels door de passagiers achterin.

Volg het EK voetbal live in een Audi

Volg het EK voetbal live in een AudiHet EK voetbal is nu ook te volgen in elke Audi die is uitgevoerd met de online diensten van Audi connect. In het connect-menu is de kop ‘Voetbal Speciaal’ opgenomen. Daarmee hebben bestuurder en inzittenden toegang tot een schat aan actuele EK-informatie. Dit toont eens te meer aan hoe uitgebreid de mogelijkheden van Audi connect zijn.

Elke Audi die is uitgevoerd met Audi connect biedt dankzij een internetverbinding toegang tot vele online infotainmentfuncties. Met het EK voetbal in volle gang is in het Audi connect-menu het kopje Voetbal Speciaal toegevoegd. Hierin is alle relevante informatie over het EK opgenomen: van het speelschema en uitslagen tot teamgegevens en andere wetenswaardigheden – een must voor elke voetbalfan die ook onderweg graag scoort met informatie.

Comfortabeler en makkelijker reizen met actuele info
Audi connect is leverbaar voor het complete, actuele gamma van Audi. Dankzij de snelle internetverbinding heeft de bestuurder toegang tot vele diensten. Audi connect biedt bijvoorbeeld realtime weers-, verkeers- en reisinformatie. Ook de brandstofprijzen bij tankstations in de buurt worden weergeven. Audi connect maakt navigeren met Google Earth & Streetview mogelijk en ‘weet’ bovendien waar de dichtstbijzijnde parkeergelegenheden met vrije plaatsen zijn, inclusief de tarieven. Ook een WiFi-hotspot is bij Audi connect inbegrepen. Zo kunnen inzittenden met hun mobiele apparaten via de auto online gaan. De online diensten van Audi connect zijn volgens persoonlijke voorkeur in te stellen via het online portaal myAudi en de Audi MMI connect app.

Een compleet overzicht van alle Audi connect-diensten is te vinden op www.audi.nl/connect.

DJ Za 2 JULI || RAAF Round Town – DJ JAZZTed

raafrotterdam-007DJ JazzTed is al 78 jaar oud maar draait plaatjes als een jonge godheid in de jazzhemel
Op leeftijd of niet de jazz die hij draait is tijdloos…

Ted Schippers, zoals hij echt heet, heeft zijn interesse in de jazzmuziek al vanaf zijn jonge jaren, alle Rotterdamse jazzpodia die er waren heeft hij bezocht, jazzclub Sunship, Thelonius, De Twijfelaar, Café de B en Dizzy. Zijn huis is een ‘Jazzhouse’ te noemen, hij is een groot fan van John Coltrane en de meer ‘free’ muziek die de grote jazziconen hebben voortgebracht.

Na zijn pensionering ging hij pas echt los, als vrijwillig medewerker bij de Dordtse Jazz Sociëteit en als regelmatige DJ bij het Schouwtje, Worm en nu dus ook bij RAAF tijdens
North Sea Round Town.

JazzTed – Zaterdagmiddag 2 juli van 14:30 tot 19:00
JazzTed – Zaterdagmiddag 9 juli van 14:30 tot 19:00
RAAF is deze dagen geopend van 13:00 tot 20:00.
Entree is gratis

GLEN HANSARD OP 22 NOVEMBER IN KONINKLIJK THEATER CARRÉ AMSTERDAM

GLEN HANSARDZojuist kondigde de Ierse singer-songwriter Glen Hansard vanaf Down The Rabbit Hole aan dat hij op dinsdag 22 november opnieuw naar Nederland komt. Samen met zijn begeleidingsband speelt hij een concert in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop voor het concert in Carré start aanstaande vrijdag 1 juli om 10.00 uur via Ticketmaster.
Glen Hansard is een singer-songwriter pur sang. Gewapend met een gitaar en zijn bewogen stemgeluid maakt hij de meest breekbare maar ook krachtige nummers. Al van jongs af aan is hij geïntrigeerd en geïnspireerd door grootheden als Bob Dylan, Leonard Cohen en Van Morrison. Ook op zijn nieuwste album genaamd Didn’t He Ramble komen deze invloeden duidelijk terug. Na zijn tijd met The Frames heeft de Ier in een korte tijd een succesvolle solocarrière opgebouwd. Dit weekend speelt Glen Hansard op een uitverkocht Down The Rabbit Hole in Beuningen.

Naast muziek is Hansard ook bekend van zijn rol in de film Once. Waarvoor hij samen met de Tsjechische singer-songwriter Markéta Irglová de soundtrack maakte. Hiervoor won het duo de Academy Award for Best Original Song met het nummer Falling Slowly. De samenwerking voor Once resulteerde in het duo The Swell Season.

Glen Hansard groeide in de jaren zeventig op in een arbeidersgezin in Dublin. Op zijn 13e ging hij van school om muzikant te worden. Hij speelde op de straten van Dublin waar hij de basis legde voor zijn innemende stagepersona. Begin jaren negentig richt Hansard de Ierse folk band The Frames op. De band behaalt groot succes in Europa met platina albums en stadionshows in thuisland Ierland. Hansard’s debuut solo album Rhythm and Repose kwam in 2012 met lovende recensies binnen op nummer één in de Billboard’s Folk Chart.

Glen Hansard
Dinsdag 22 november | Carré, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 34, € 37, € 40, € 43

JAGUAR F-PACE OP TWEE WIELEN NAAR FINISH IN GOODWOOD HEUVELKLIM

JAGUAR F-PACEMet de Jaguar F-PACE is opnieuw een spectaculaire stunt volbracht. De Britse stuntrijder Terry Grant stuurde de crossover op twee wielen naar de top in de fameuze heuvelklim tijdens het Goodwood Festival of Speed. Eerder stuurde hij de Jaguar F-PACE door een gigantische looping, waarmee hij een nieuw Guinness World Record op zijn naam schreef.

Tijdens de rit op twee wielen in de heuvelklim klauterde Lee Bowers uit de auto om vervolgens staand op de flank naar het publiek te zwaaien. Vlak voor de finish kroop hij via het raam weer naar binnen. Bowers staat bekend om zijn halsbrekende toeren als professioneel freestyle motorfiets stuntrijder.

Terry Grant: “Ik zei onmiddellijk ja toen Jaguar mij vroeg voor deze stunt. De F-PACE is dankzij zijn stijve aluminium carrosserie en zijn precieze besturing perfect voor deze “wheelie”. En het was geweldig om deze stunt samen met Lee Bowers te doen.” Zelfs voor een expert als Grant vergde het flink wat training en voorbereiding, wat enkele dagen eerder is gedaan op het Santa Pod circuit in Northamptonshire.

De Jaguar F-PACE heeft nóg een record in handen. Het is de snelst verkopende Jaguar ooit. In de eerste tien maanden zijn er al meer dan 14.000 verkocht. De eerste crossover van Jaguar heeft een carrosserie die voor tachtig procent uit aluminium bestaat, wat uniek is in dit segment. Het model wordt geproduceerd in de fabriek van Jaguar Land Rover in het Britse Solihull.

De Jaguar F-PACE is in Nederland al leverbaar vanaf € 53.750,-

Audi Q2: prijzen starten bij € 28.990

Audi Q2Leverbaar vanaf november; diverse uitvoeringen binnenkort te bestellen

Complete standaarduitrusting, hightech features en volop personalisatiemogelijkheden
Motoren- en transmissiegamma op termijn verder uitgebreid
De compacte, sportieve Audi Q2 komt in november van dit jaar op de markt. Hij wordt leverbaar vanaf € 28.990*. Diverse varianten zijn binnenkort al te bestellen; het gamma wordt gaandeweg verder uitgebreid. De Audi Q2 is er in design- en sport-uitvoering. Beide hebben een uitgebreide standaarduitrusting en zijn verregaand te personaliseren, onder meer door tal van hightech features.

De markant gelijnde Audi Q2 brengt sportiviteit en flexibiliteit samen binnen compacte buitenafmetingen. Daardoor is hij zowel in de stad als daarbuiten volledig in zijn element. Zoals het een Audi betaamt, krijgt de Q2 de beschikking over tal van hightech features, waaronder quattro vierwielaandrijving, een head-up display, de Audi virtual cockpit, een elektrisch bediende achterklep en online diensten. Ook is er een breed scala aan assistentiesystemen beschikbaar. Audi pre sense front is bijvoorbeeld standaard. Dit systeem herkent gevaarlijke situaties en overstekende voetgangers. Aan de hand daarvan kan de auto een autonome remactie uitvoeren, indien nodig zelfs tot stilstand.

design en sport
De Audi Q2 komt naar Nederland met een zeer uitgebreide standaarduitrusting. Bij alle uitvoeringen zijn onder meer deze zaken inbegrepen: MMI Radio plus, een multifunctioneel met leer bekleed stuur, telefoonvoorbereiding, een bestuurdersinformatiesysteem, airconditioning en elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels. Kiezen voor de sport- of design-uitvoering is voor klanten de eerste stap om een Q2 verder op basis van persoonlijke voorkeur samen te stellen. Inbegrepen bij de Audi Q2 sport zijn naast alle genoemde features ook de ‘blades’ (panelen C-stijl) in ijszilver, bumpers en spatbordranden in carrosseriekleur, rode decoratielijsten in het interieur, sportstoelen vóór en 17 inch lichtmetalen velgen. Bij de design-uitvoering zijn de ‘blades’, de bumpers en spatbordranden uitgevoerd in Manhattangrijs metallic en zijn de decoratielijsten binnenin wit. Ook hier zijn 17 inch lichtmetalen velgen standaard.

Verder gepersonaliseerd
Zowel de Audi Q2 sport als de Audi Q2 design is er met het Pro Line-pakket. Voor een meerprijs van € 2.000 wordt de standaarduitrusting uitgebreid met MMI navigatie, een middenarmsteun vóór, parkeerhulp achter, het bestuurdersinformatiesysteem met kleurendisplay en cruise control. De Audi Q2 design is er ook in Pro Line Plus-uitvoering. Dan zijn tevens MMI navigatie Plus, Audi virtual cockpit, LED-koplampen, volautomatische airconditioning, licht- en regensensor en het Audi soundsystem inbegrepen. De Q2 sport is leverbaar in Pro Line S-uitvoering. Naast alle Pro Line-items biedt dit model ook de sportiviteit van S-line en S-line exterieur en LED-koplampen. De meerprijs voor zowel de Pro Line Plus- (Q2 design) als de Pro Line S-uitvoering (Q2 sport) bedraagt € 5.300.

Begin november in Nederland
De Audi Q2 wordt begin november in Nederland verwacht. Geïnteresseerde kopers kunnen nu echter al bij de lokale Audi-dealer terecht voor een exclusieve preview. In eerste instantie zijn de modellen met 1.4 TFSI CoD (110 kW/150 pk) met handgeschakelde versnellingsbak of zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling, en de 1.6 TDI (85 kW/116 pk) met handgeschakelde zesversnellingsbak beschikbaar. Deze uitvoeringen zijn binnenkort te bestellen voor vanafprijzen van respectievelijk € 30.990* (handgeschakeld, prijs S tronic wordt later bekengemaakt) en € 33.190*. De Audi Q2 1.0 TFSI met de 85 kW/116 pk sterke driecilinder turbo benzinemotor en handgeschakelde zesbak is vanaf september bestelbaar. De basisprijs van dit model bedraagt € 28.990*. Later volgen meer motor-/transmissiecombinaties en wordt het gamma uitgebreid met de 2.0 TDI. Deze motor komt in twee vermogensvarianten: 110 kW/150 pk en 140 kW/190 pk.

* In dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief (advies)kosten rijklaarmaken.

Drone kruist degens met Nissan GT-R in sprint

nissandroneNissan heeft de presentatie van de nieuwe GT-R opgeluisterd met een spectaculaire stunt. Op het circuit van Silverstone nam de legendarische sportauto het op tegen een van de snelst accelererende FPV (First Person View) racedrones ter wereld. In de sprint is de drone de GT-R wel te snel af, maar op topsnelheid legt hij het af tegen Nissans sportauto.

Nissan heeft de GT-R-drone laten bouwen om de nieuwe versie van de GT-R-sportauto rijdend op het circuit vanuit de lucht te filmen. De drone is speciaal voor races ontworpen en is zeer gestroomlijnd. De drone sprint vanuit stilstand naar 100 km/uur in slechts 1,3 seconden, ruim twee keer zo snel als de GT-R. De racedrone haalt een topsnelheid van 185 km/uur, de auto zet daar 315 km/uur tegenover.

 

Nissan NISMO-rijder Ricardo Sanchez zat bij de krachtmeting op het circuit aan het stuur van de nieuwe GT-R, terwijl James Bowles, British National Drone Racing-kampioen 2015, de drone bestuurde. Beide machines zijn ook te bewonderen op het Goodwood Festival of Speed (23 t/m 26 juni a.s.).

CAMPINGS DOWN THE RABBIT HOLE DONDERDAG NOG NIET OPEN

Down The Rabbit HoleGisteren is het besluit genomen dat de campings van Down The Rabbit Hole donderdag helaas nog niet open kunnen gaan. Vanwege de vele regen van afgelopen dagen en het verwachte lokale noodweer van morgen acht de organisatie het niet verantwoord de campings al op donderdag te openen. Er wordt met man en macht gewerkt om vrijdag om 12.00u open te kunnen met de campings en het festivalterrein.
Afgelopen weken is extreem veel regen gevallen waardoor met name de parkeerterreinen en campings op dit moment zeer nat zijn. De weersvoorspellingen geven aan dat er morgen nog eens tussen 20 en 60 mm regen kan vallen waarbij onweer, hagel en harde windstoten niet zijn uitgesloten. Daarom wordt de opening van de campings en het festivalterrein uitgesteld tot vrijdag 12.00u. Tot die tijd heeft het echt geen zin om naar de festivallocatie te komen omdat we helaas niemand kunnen ontvangen. Gelukkig zien de weersvoorspelling voor de rest van het festivalweekend er fantastisch uit en als we eenmaal van start zijn staat niets ons in de weg om er een geweldige derde editie van Down The Rabbit Hole van te maken.
De organisatie en de gehele festivalcrew werken momenteel continu door om het festivalterrein vrijdag om 12.00u te kunnen openen. Er wordt o.a. gewerkt aan extra afwateringsvoorzieningen van campings en er worden extra rijplaten en houten vloeren aangebracht. Er wordt getracht voldoende capaciteit voor de pendeldienst bijeen te krijgen nu iedereen op vrijdag arriveert ipv verspreid over twee dagen. Ook worden extra voorzieningen getroffen op de Camper Camping.
Bezoekers worden dringend verzocht om vrijdag met het openbaar vervoer te komen: het festivalterrein is daarmee het snelst bereikbaar. Omdat de capaciteit van de satelliet-parkeerplaatsen beperkt is, worden er geen parkeerkaarten meer verkocht.
Blijf onze website volgen voor up to date informatie en download de app. Donderdag om 18.00u komen we met een update.

DOWN THE RABBIT HOLE 2016
Vrijdag 24 juni – zondag 26 juni
De Groene Heuvels, Beuningen

Elektrische auto’s maken stroomvoorziening stabieler

Elektrische autos maken stroomvoorziening stabielerOnderzoeksproject ‘INEES’ heeft belangrijke inzichten opgeleverd met betrekking tot de aansluiting van elektrisch aangedreven auto’s op het openbare stroomnet. Zo is uit het rapport naar voren gekomen dat het technisch mogelijk is om stroomfluctuaties op te vangen door elektroauto’s aan te sluiten op de publieke stroomvoorziening.

Het onderzoeksproject was gericht op de intelligente integratie van elektrische auto’s in het stroomnet. In het eindrapport worden de voordelen en potentiële kansen daarvan benoemd. Zo wijzen de partners – Volkswagen AG, Lichtblick SE, SMA Solar Technology AG en het Fraunhofer Institute Wind Energy and Energy System Technology (IWES) – op het feit dat het technisch mogelijk is om door de aansluiting van elektroauto’s op het stroomnet stroomfluctuaties op te vangen.

Compenseren van stroomfluctuaties
Het elektriciteitsnet is door de energierevolutie onderhevig aan grote veranderingen. Steeds meer lokale, flexibele units (zoals zonnecelsystemen, warmtekrachtcentrales etc.) genereren stroom; ze zijn echter vaak afhankelijk van verschillende, ongrijpbare factoren zoals de beschikbaarheid van zonlicht en wind. Tegelijkertijd bieden accu’s van elektroauto’s een grotere opslagcapaciteit en kunnen zodoende een rol spelen bij het compenseren van deze fluctuaties.

Balancerend en stabiliserend effect
In het kader van het ‘INEES’ onderzoeksproject (dat werd uitgevoerd van 1 juni 2012 tot 31 december 2015) werd gekeken naar de mogelijkheid om een vloot elektroauto’s een balancerend en stabiliserend effect te laten hebben op het stroomnet. Het idee erachter: de elektroauto’s bieden samen een aanzienlijke opslagcapaciteit voor stroom die geschikt is voor massaconsumptie. Daarmee kunnen verstorende fluctuaties in de stroomvoorziening worden opgevangen. De auto’s kunnen elektriciteit bijladen alsmede elektriciteitsoverschotten teruggeven aan het stroomnet. Het idee werd één jaar lang getest. SMA Solar Technology AG ontwikkelde een bidirectioneel gelijkstroom-oplaadsysteem voor dit project.

Bonus voor accucapaciteit
Volkswagen AG rustte 20 e-up!’s uit met een bidirectionele laadfunctie en bouwde een communicatieverbinding in tussen het managementsysteem van de laadapparatuur en het backend computercentrum van Volkswagen. Tevens werd een mobiele-telefoonapp ontwikkeld die dienst doet als user interface. Deelnemers aan het testproject konden met deze app zien hoe hun eigen rijstijl en de vraag naar elektriciteit met elkaar verbonden waren. Het accupakket van hun auto werd gebruikt voor het openbare stroomnet, zonder dat hun dagelijkse mobiliteit hieronder te lijden had. Er werd een beloningssysteem ontwikkeld in de vorm van een ‘SchwarmStrom® bonus’. De deelnemers ontvingen deze zodra ze hun accucapaciteit beschikbaar hadden gesteld voor algemeen gebruik.

Wachten op doorontwikkeling
Lichtblick, een energie- en IT-bedrijf, integreerde de vrijgekomen energie van de auto’s in het stroomnet met behulp van zijn SchwarmDirigent® controlesoftware. Het resultaat: elektrische auto’s kunnen dienstdoen als veilige en stabiele stroomreserve voor het stroomnet met een korte reactietijd. Doorrekeningen hebben echter laten zien dat de verschaffing van balancerende elektriciteit door een vloot elektroauto’s nu niet rendabel is onder de huidige omstandigheden. Wijzigingen in de wetgeving en de doorontwikkeling van het energiesysteem kunnen hierin in de toekomst verandering gaan brengen. De analyse van het Fraunhofer Institute IWES m.b.t. tot de belasting van het distributienetwerk heeft aangetoond dat alleen in stroomnetwerken die momenteel al zwaar belast worden op korte termijn tekorten kunnen ontstaan.

Het ‘INEES’ onderzoeksproject is door de Duitse overheid een ‘richtingwijzend project op het gebied van elektrische mobiliteit’ genoemd. Het Duitse Ministerie van Milieu, Natuurbehoud, Gebouwen en Nucleaire Veiligheid was initiatiefnemer voor de studie.

A Campingflight to Lowlands Paradise

A Campingflight to Lowlands ParadiseFILOSOFISCH PROGRAMMA
Van 19 t/m 21 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vierentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt het filosofisch programma bekend gemaakt.
The School of Life
Tijdens de inspirerende masterclasses van The School of Life in de Echo sta je actief stil bij fundamentele vragen. Je krijgt niet per se ready-to-wear antwoorden, maar wel helderheid in de mogelijkheden die je hebt. Gepresenteerd en gemodereerd door De Jongens van Lucht en Ebel Jan van Dijk, die samen met prominente sprekers jou uitdagen om het leven op andere manieren te bekijken en zo te verdiepen, verrijken en eerlijker te maken.
Damiaan Denys – Doe eens (ab)normaal, man!
Waarom vinden we het wel normaal dat mensen van geslacht veranderen en niet normaal als mannen op het werk een rok dragen? Waarom voldoet bijna een op de vijf Nederlanders aan de criteria van een psychiatrische stoornis? Wat is normaal, wat is abnormaal en wie bepaalt dat? Dat doet Damiaan: zomergast, neurowetenschapper en hoogleraar psychiatrie.
Simone van Saarloos – Schijf van vijf voor de liefde
De vaste monogame relatie is nog altijd de norm.Wie bepaalt dat slechts een levenspartner genoeg is? In haar laatste boek Het monogame drama vraagt filosoof, publicist en voormalig Zomergast Simone van Saarloos zich af wat romantiek is en hoe we ons sociale leven inrichten. Ze stelt dat we liefde mislopen en introduceert daarom een ‘sociale schijf van vijf’ voor een gezond romantisch leven.
Ernst-Jan Pfauth – Zelfhulp: the best of
Wie wil er nu niet de beste versie van zichzelf zijn? Weg met het taboe op zelfhulp dus! Uitgever en medeoprichter van De Correspondent Ernst-Jan Pfauth vat zoveel mogelijk zelfhulpboeken samen. In deze stoomcursus deelt hij de zeven belangrijkste inzichten die hij uit – tot nu toe – 74 boeken haalde. Met die lessen op zak kun je met frisse moed dat hysterisch drukke en ingewikkelde leven aan.
Lammert Kamphuis – Nooit meer boos?!
Hoe vaak ben jij de afgelopen week boos geweest? En was dat nou handig? Veel hedendaagse psychologen stellen dat boosheid een van onze vier basisemoties is. Maar gaan er achter onze woede vaak niet andere emoties schuil? Tijdens deze lezing daagt filosoof en sterdocent van The School of Life Lammert Kamphuis je uit om met behulp van eeuwenoude ideeën je eigen boosheid beter te begrijpen.
Iris Sommer – Hoe je brein je voor de gek houdt
Ik zie ik zie wat jij niet ziet. En het is…groen. Denk je? Ons beeld van de werkelijkheid wordt grotendeels gebasseerd op wat we (denken te) weten. Prof. Iris Sommer, psychiater aan het Hersencentrum UMC Utrecht, neemt ons mee in het brein. Niet alles wat hier plaatsvindt is waar. We zien of horen ook regelmatig dingen die er helemaal niet zijn: iemand die je naam roept of een gezicht tussen de struiken. Bestaat er wel een objectieve realiteit?
Gijs Deckers – Hoe vind je de ware (voor vannacht)?
Waar zoek je een partner op uit? Schoonheid, intelligentie of toch iets anders? In deze tijden van Tinder zijn de mogelijkheden om je ware te vinden laagdrempeliger dan ooit. Toch helpt dat niet altijd. Er zijn steeds meer singles en ‘liefde’-hoppen is steeds normaler. Waarom is het vinden van de ware zo moeilijk? Filosoof, psycholoog en The School of Life-docent Gijs Deckers vertelt je er alles over en geeft tips die je gelijk in praktijk kunt brengen!
Ignaas Devisch – Een pleidooi voor de rusteloosheid
We werken minder, maar doen meer. En terwijl we klagen over de drukte en dreigende burn-out plannen we onze dagen vol. We slagen er niet in om niets te doen. Maar moeten we daar niet juist blij mee zijn? Passie, creativiteit en verlangen bestaan dankzij onze drive om van het leven iets te maken. Juist daarom houdt de Vlaamse hoogleraar ethiek en medische filosofie Ignaas Devisch een vurig pleidooi voor een rusteloos leven. Meer, meer, meer!
Karim Bennamar – Denken 4.0
Weet jij waarom je denkt wat je denkt en doet wat je doet? Filosoof en The School of Life-docent Karim Benammar daagt je uit om je aannames eens kritisch tegen het licht te houden. Kun je anders gaan denken over jezelf en de wereld, en je denken volledig ondersteboven keren? Geef je denken in 25 minuten een flinke update en stap een totaal nieuwe wereld in!
Filosofisch Café
Te midden van de festivalwaan van de dag is een beetje ouderwetse diepgang altijd welkom. Het Filosofisch Café op Planet Paradise is de natuurlijke habitat van diepgravende kroegtijgers en bierbomers met een gezonde dorst naar verrassende gesprekken, nieuwe inzichten en intellectuele souplesse. Je schuift aan bij praatgrage barmannen, barvrouwen en stamgasten, die niets liever doen dan mee- en doordenken over de belangrijkere zaken in het leven. Of gewoon slap ouwehoeren, want ook daar weten ze aan deze betoogtoog alles van.

Op www.lowlands.nl is uitgebreide informatie te vinden over deze bevestigingen en eerder aangekondigde muziekacts zoals: Muse, Disclosure, LCD Soundsystem, The Last Shadow Puppets, Foals, Paul Kalkbrenner, Oscar And The Wolf, Sigur Rós, Eagles of Death Metal en De Staat.

Rita Ora en Ed Sheeran kunnen binnenkort sanen  zoete muziek gaan maken.

Rita Ora en Ed SheeranDe twee pop krachtpatsers die eerder waren vastgelopen met elkaar, terwijl Rita werd getekend bij Roc Nation label van Jay Z’s, maar showbizz bronnen zeggen dat het onwaarschijnlijk is dat een van de tracks het daglicht zal zien.

Na de noodlanding Roc Nation en verbinden Ed op nieuwe label Atlantic Records, kan een tweede gooi naar een duet worden op de kaarten.

“Ed was een van de kunstenaars Rita gewerkt met, terwijl nog steeds met Roc Nation,” een insider vertelde Daily Star krant van Groot-Brittannië.

“Niets van het materiaal zal waarschijnlijk worden uitgebracht, maar nu zijn ze beiden op de Atlantische Oceaan is er een goede kans dat ze kunnen opnieuw en opnieuw beginnen.

Rita was een van de eerste ondertekenaars Roc Nation, maar na het loslaten van haar mega succesvolle debuutalbum Ora in 2012, ze niet in geslaagd om een ander volledige plaat te maken. Voor het verlaten van het label dingen draaide lelijk, met muziek execs klaagt de 25-jarige voor het niet om de albums ze moest te produceren te leveren.

Rita heeft ook juridische stappen, beschuldigt haar voormalige bazen van het verliezen van de focus en het zetten van andere ondernemingen voor haar muzikale carrière.

Haar nieuwe deal met Atlantic werd afgerond op maandag (20Jun16), met de blonde ster delen van haar opwinding op haar toekomstperspectieven.

“Muziek is mijn eerste liefde en ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe nummers uitgebracht”, zei ze in een verklaring. “Ik ben dankbaar voor mijn nieuwe Atlantic Records familie voor al hun steun en aanmoediging. Het volgende hoofdstuk gaat worden ongelooflijk. ”

President van Atlantic Records UK Ben Cook voegde eraan toe dat de Black Widow zanger is een “is een zeldzaam talent en een echte wereldwijde ster”.

Golf GTI Clubsport S komt naar Nederland

Golf GTI Clubsport SGoed nieuws voor liefhebbers van de ultieme GTI: de Clubsport S komt naar Nederland! Deze krachtigste productie-Golf ooit heeft een vermogen van maar liefst 228 kW/310 pk. In combinatie met een laag gewicht en een speciaal chassis leidt dat tot een bijzonder record: met een tijd van 07:49.21 is de Golf GTI Clubsport S de snelste voorwielaangedreven productieauto op de Nordschleife van de Nürburgring.

De Golf GTI Clubsport S is een nieuwe mijlpaal in het GTI-succesverhaal dat dit jaar precies 40 geleden begon. De nieuwe super-GTI deelt zijn DNA met de Golf GTI TCR raceauto. Dat komt om te beginnen tot uiting in het motorvermogen van maar liefst 228 kW/310 pk. Dit maakt hem tot de krachtigste productie-Golf ooit. Het chassis van de Golft GTI Clubsport S werd tijdens uitgebreide circuittests minutieus gefinetuned en compleet opnieuw afgesteld. Het nieuwe uitlaatsysteem met een grotere uitlaatpijp vóór de achterste demper zorgt bij afremmen voor een grotere tegendruk. De GTI Clubsport S staat op 19 inch Pretoria wielen met semi-slickbanden. Daarbij is de Golf GTI Clubsport S een tweedeurs tweezitter: om gewicht te besparen heeft hij onder andere geen achterbank. Het EU-gewicht van de auto bedraagt slechts 1.285 kg. De gewicht-vermogenverhouding komt daarmee op 4,15 kg/pk – een waarde van sportwagenniveau.

Recordprestaties
Het sprintvermogen van de Golf GTI Clubsport S is indrukwekkend. Zo accelereert hij in slechts 5,8 seconden van 0-100 km/u en bedraagt zijn topsnelheid liefst 265 km/u. Zijn potentieel wordt echter nog beter weergegeven door de recordtijd van 07:49.21 op de Nordschleife van de Nürburgring. Dit maakt hem tot de snelste voorwielaangedreven productieauto op het legendarische circuit in de Eifel. Dit record komt niet alleen op het conto van het motorvermogen en het lage gewicht, maar ook op de speciale onderstelafstemming. De Golf GTI Clubsport S heeft namelijk een speciale Nürburgring-stand. Hierbij stemt de adaptieve chassis controle (DCC) ook de karakteristiek van de motor en de besturing én de uitlaatsound af op circuitgebruik.

10 stuks naar Nederland
Volkswagen gaat in totaal 400 exemplaren van de Golf GTI Clubsport S produceren, waarvan er 10 naar Nederland komen. Elk model krijgt zijn eigen productienummer, zichtbaar in het interieur. De levering van de Golf GTI Clubsport S start in het laatste kwartaal van dit jaar. De definitieve specificaties en prijzen worden later bekend gemaakt.

Iggy Azalea dumpt gear ex-verloofde in haar oprit na splitsing aankondiging

Iggy AzaleaIggy AzaleaIggy Azalea lijkt te verspillen geen tijd in het dwingen van ex-verloofde Nick Young uit haar leven – zijn bezittingen werden op maandag (20Jun16) op de oprit van haar huis gezien.

De Black Widow rapper kondigde split van het echtpaar op Instagram op zondag (19Jun16), onthullen ze had grote vertrouwen problemen met de basketbalster nadat hij was betrapt op camera opscheppen over zijn seksuele prestaties achter de rug van zijn verloofde.

En Iggy is erop gebrand om alle sporen van Nick uit haar leven te verwijderen, het dumpen van zijn meubels en herinneringen buiten het huis dat ze deelden in Los Angeles.

De items tafels en kunstwerken. Iggy had ook de vintage 1962 Chevy Impala ze begaafd Young voor Kerstmis in 2014 weggesleept.

De 26-jarige Fancy hitmaker ging het publiek met de break-up, vertelt Instagram volgelingen: “Helaas, hoewel ik hou van Nick en hebben geprobeerd en geprobeerd om mijn vertrouwen weer op te bouwen in hem – het is duidelijk geworden in de laatste paar weken dat ik niet in staat ben is. ”

Ze ging naar wens haar inmiddels ex “the best”, toe te voegen: “Het is nooit gemakkelijk om manieren met de persoon die je je hele toekomst met de geplande deel, maar futures kan worden herschreven en vanaf vandaag mijn is een lege pagina.”

Nick, 31, later bevestigde het nieuws door tweeten, “Single”.

Het echtpaar begon om romantiek problemen ondervinden maart (16), wanneer de video van Young naar verluidt de toelating tot vreemdgaan op zijn verloofde, in het geheim opgenomen door zijn Los Angeles Lakers teamgenoot D’Angelo Russell, werd online gelekt.

Ondanks het drama, Azalea drong zij en jong waren “goede” dagen later, maar ze duidelijk gemaakt dat een geplande huwelijk was niet meer definitief. Het stel verloofde zich een jaar geleden (Jun15).

Online webshop webwinkel beginnen?

bloemenwinkelEen webshop beginnen biedt tal van voordelen, ongeacht of je nu een webshop in kinderkleding, sierraden of andere artikelen opstart.

De dag van vandaag wordt er steeds meer & meer online gekocht.

Laat deze enorme groep van potentiële klanten niet aan uw neus voorbij gaan. Eis vandaag nog uw plaats op met een eigen webshop op internet.
Een gepersonaliseerde webwinkel starten, die je gemakkelijk zelf kan beheren.
De ideale oplossing!

Maar voor je de stap naar een online webwinkel zet, denk je best eerst na hoe je dit best aanpakt.
Is een webshop beginnen de ideale oplossing? Bied je best een online betalingssysteem aan of niet? …
Vanaf het eerste persoonlijk gesprek, helpen we je graag bij het beantwoorden van een aantal kritische & strategische vragen.

We (Designer Agency)  bepalen samen de ontwikkeling van je webwinkel, rekening houdend met je eisen & budget.
Je staat er dus niet alleen voor!

‘Nederlanders vaak ziek door ongezonde woningen’

'Nederlanders vaak ziek door ongezonde woningen'Nederlanders zijn vaak ziek door ongezonde woonomstandigheden. Een kwart van de Nederlanders ervaart problemen van vocht en onvoldoende frisse lucht in de woning.
Dat blijkt uit Healthy Homes Barometer studie, uitgevoerd door de Universiteit van Humboldt in opdracht van Velux onder 14.000 Europeanen.

“In de westerse wereld leven we circa 90 procent van onze tijd binnen, zoals op school, werk en thuis. Velen realiseren zich niet dat er nogal wat ziekten en aandoeningen worden veroorzaakt door binnen verblijf”, stelt Philomena Bluyssen, professor indoor environment aan de Technische Universiteit Delft.

De klachten zijn te wijten aan een slecht binnenklimaat van woningen en gebouwen, wat wordt veroorzaakt door onvoldoende natuurlijke ventilatie en daglicht. 27 procent van de Nederlanders beschouwt hun eigen gezondheid als onder gemiddeld. Bijna de helft (49 procent) heeft last van verminderde energie en lusteloosheid. 66 procent heeft regelmatig last van een zere keel of loopneus.

In Nederland is vocht (22 procent) en onvoldoende frisse lucht (24 procent) een probleem. Het gevolg is dat bijna zeven op de tien Nederlanders geen goede slaapomstandigheden heeft.

Naaktrestaurant opent in Londen

Naaktrestaurant opent in LondenDeze zomer opent in Londen een restaurant waar mensen naakt naartoe kunnen. The Bunyadi is een pop-uprestaurant dat drie maanden open zal zijn in het centrum van de stad.
Naast het naaktgedeelte in het restaurant, zal er ook een ruimte komen voor mensen die voorkeur geven om hun kleding aan te houden. De mensen die naakt gaan eten, zullen ook hun telefoon moeten achterlaten in een kluisje, meldt The Standard.

De bediening en de andere crewleden zullen ook naakt rondlopen in het restaurant. Het keukenpersoneel zal wel kleding dragen. De oprichters van het restaurant hopen dat deze kledingvoorschriften mensen laat genieten van de “pracht en praal van het moderne leven”. Het gaat volgens de eigenaren om het terugkeren naar de natuur.

“We geloven dat mensen de kans moeten krijgen om te genieten van een avond uit zonder onzuiverheden: geen chemicaliën, geen kunstmatige kleurstoffen, geen elektriciteit, geen gas, geen telefoon en zelfs geen kleren”, aldus oprichter Seb Lyall.

Er is ruimte in de eetgelegenheid voor 42 personen. Op het moment van schrijven is er al een wachtlijst op de website van het restaurant van 4.700 mensen.

Inbreker laat spoor van voetstappen achter tot aan zijn huis

Inbreker laat spoor van voetstappen achter tot aan zijn huisEen inbreker is eenvoudig gearresteerd door de Britse politie nadat hij een spoor van witte voetstappen achterliet tot aan zijn huis.
Dat meldt de politie van het Engelse plaatsje Durham op Facebook.

De man brak in bij een tweedehandswinkel, waar hij volgens de politie een paar kleine dingen had gestolen. Tijdens zijn inbraak stootte hij een witte verfpot om in de winkel.

Daardoor kon de politie de weg naar de inbreker makkelijk volgen via de witte voetstappen die de man achterliet tot aan zijn voordeur.

“Sommige inbraken zijn moeilijker op te lossen dan andere, maar in dit geval heeft de inbreker ons wel hele makkelijke hints gegeven. Zijn huis was dicht bij de winkel en de voetstappen leiden ons makkelijk naar de weg waar hij de gestolen waar had geplaatst”, aldus de politie.

De man moest 100 pond (126 euro) betalen aan de winkeleigenaar en hij kreeg een taakstraf.

Met deze tips houd je veel geld over

Met deze tips houd je veel geld overHet geld vliegt vaak je portemonnee uit. Met een paar tips kun je dagelijks op behoorlijk wat zaken besparen.
ING maakte onlangs een lijst van 101 bespaartips, die samen te vatten zijn in de volgende drie adviezen.

1. Vermijd onnodige bestedingen
We doen dagelijks veel uitgaven die niet echt nodig zijn. Vaak zonder dat we er bij stil staan. Neem nu een gewoonte zoals het kopen van groenten en fruit die voorgesneden zijn. Dat hebben we eigenlijk niet nodig. Maar ook het aan laten staan van de verwarming, het ongemerkt betalen van een dubbele verzekering of buitenshuis eten en drinken met vrienden zijn voorbeelden.

Het is ook beter om niet elke dag de supermarkt in te lopen: doe één keer per week grote boodschappen, bij een goedkope supermarkt. En zoek altijd uit waar je dingen goedkoper kan krijgen. Check daarvoor online vergelijkingstools als Yippie! en Kieskeurig.

2. Maak gebruik van wat je al in huis hebt
Het komt geregeld voor dat we dingen kopen die we eigenlijk al in huis hebben. Zoals de lunch die we thuis hadden kunnen smeren. Lunchgerechten in restaurants zijn een stuk duurder. Dit geldt ook voor taarten: we kunnen ze kant-en-klaar kopen, maar ook zelf maken.

Of denk aan de energie slurpende wasdroger die veel mensen gebruiken: je oude vertrouwde droogrek is ook inzetbaar. Ander voorbeeld: waarom nemen we het OV als we er met onze fiets ook eenvoudig kunnen komen?

Sterker nog, we kunnen verdienen aan onze eigen spullen: ruim je kledingkast op en verkoop de kleding die je niet meer draagt. Deel eens je auto, bijvoorbeeld via Samenrijden.nl, Blablacar.nl of Snappcar.nl.

3. Speel het tactisch
Natuurlijk willen we niet altijd alleen het broodnodige kopen. Maar dan nog kunnen we het slimmer spelen. Onderhandel bijvoorbeeld als je wat koopt. Dat kan echt werken! En stil je koopdrift alleen tijdens een uitverkoop. Verder: neem contact op met je internetaanbieder om naar goedkopere mogelijkheden te kijken.

Ga na of overstappen mogelijk nog meer geld op kan leveren. Ook zijn er goedkope alternatieven die je zo over het hoofd kan zien: huur bijvoorbeeld een buurthuis als feestlocatie in plaats van een zaal of partycentrum. Houd de gratis festivals en concerten in je gemeente goed in de gaten. Zin in theater? Ga naar een try-out of matinee, die zijn vaak goedkoper.

ING helpt je bij het maken van financiële beslissingen. Met hulp van het Financieel fit Gesprek en de online tools van ING kun je snel en simpel je inkomsten en uitgaven, woonsituatie, vermogen of pensioen onder de loep nemen. Pak nu aan. Grote kans dat je dan meer uit je geld kunt halen.

Een op vijf kledingstukken in Nederlandse kledingkast wordt niet gebruikt

kledingstukkenNederlanders denken gemiddeld dat een op de vijf kledingstukken die ze in huis hebben, ongebruikt in de kast liggen. Vooral t-shirts worden vaak niet meer aangetrokken omdat ze niet meer in de smaak vallen, of niet meer passen.
Ook broeken, blouses, overhemden en truien blijven vaak ongebruikt in de kast liggen, zo blijkt uit een onderzoek van Ruigrok NetPanel onder 1.055 Nederlanders.

Gemiddeld wordt de kledingkast twee keer per jaar opgeruimd, waarbij vrouwen dat vaker doen dan mannen. 14 procent van de ondervraagden heeft de kleding doorverkocht, het brengen van de kleding naar een inzamelpunt is stukken gebruikelijker: 43 procent van de ondervraagden brengt kleren naar een textielbak.

Vrouwen hebben vaker broeken ongebruikt op de plank liggen, bij mannen hangen overhemden vaker nog in de kast.

Aan nieuwe kleding wordt per maand door de meeste mensen niet meer dan 100 euro uitgegeven. 15 procent van de ondervraagden zegt meer te spenderen.

Jan Smit wil in 2017 met band meer succes boeken in Duitsland

Jan SmitJan Smit wil in 2017 met zijn band Klubb3 meer successen boeken in Duitsland. De lancering van het eerste album en de optredens in het buurland waren volgens de zanger voor herhaling vatbaar.
“Als het succes daar is moet je het ijzer smeden als het heet is”, vertelt Smit in gesprek met Lex Gaarthuis van 100% NL.

De 30-jarige zanger zegt dat de groep snel moet schakelen. “Daarom ga ik vanaf volgend jaar maart en dan zeker ook in april en mei in Duitsland touren. Ook komt er weer een nieuw Klubb3-album. Daar ben ik dan ook wel even zoet mee. Dit succes is wel een beetje onverwachts.”

Smit wil echter zijn televisiewerk in Nederland niet opzij zetten voor Duitsland. “We gaan de Winter- en de Zomer Voorbij doen. Er komt een nieuw seizoen van De Beste Zangers en er komen wat nieuwe programma’s aan waar ik onwijs veel zin in heb.”

Zanger Prince overleden op 57-jarige leeftijd

steal_the_look_princeDe Amerikaanse zanger Prince is donderdag overleden op 57-jarige leeftijd. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.
“Het is met groot verdriet dat ik moet bevestigen dat de legendarische, iconische artiest Prince Rogers Nelson deze ochtend in zijn huis bij Paisley Park is overleden op 57-jarige leeftijd”, aldus zijn manager in een verklaring. Zijn lichaam werd aangetroffen in de studio in zijn huis in Minnesota.

Agenten zouden Prince buiten bewustzijn hebben aangetroffen in een lift op zijn landgoed, meldt AP. Volgens de lokale sheriff probeerden zij de zanger met een defibrillator te reanimeren, maar mocht dat niet meer baten.

Een halfuur nadat agenten ter plaatse waren, overleed Prince. De politie maakte na de eerste berichtgeving van entertainmentwebsite TMZ aanvankelijk alleen bekend dat er een lichaam was aangetroffen bij de woning van de zanger.

Bij zijn huis in Minnesota staan steeds meer fans om hun steun te betuigen. Op de wegen richting zijn huis staan lange files.

Griep
Prince kampte volgens een woordvoerder al een aantal weken met griep. Hij moest op 15 april al wegens een medische noodsituatie naar een ziekenhuis. Zijn vliegtuig maakte daarvoor een tussenlanding in Illinois.

Toch trad hij de dag erna nog op bij een concert, waar hij zijn fans verzekerde dat alles in orde was. Voorafgaand aan zijn laatste optreden annuleerde Prince wel nog twee shows als gevolg van gezondheidsproblemen.

GENIET VAN MEER COMFORT EN RUIMTE in de BMW 2 SERIE ACTIVE TOURER.

BMW-2-Tourer-4Het complete gezin, grote bagagestukken of beide: in de BMW 2 Serie Active Tourer vindt alles en iedereen een plek. Dankzij verschuif- en neerklapbare stoelen, de opvouwbare bagageruimtevloer en vele opbergmogelijkheden kunt u de interieurruimte optimaal benutten. De grote portieren zorgen voor comfortabel in- en uitstappen, de optioneel leverbare, zonder aanraking te openen bagageklep biedt optimaal in- en uitlaadcomfort.

Zonder aanraking de bagageklep openen.

BMW 2 Serie Active Tourer Comfort en veiligheid
U staat na een middagje shoppen met volle handen voor uw BMW 2 Serie Active Tourer en wilt alle aankopen in de bagageruimte leggen. Eerst maar alle tassen neerzetten en in uw zakken zoeken naar de sleutel? Dat is niet langer nodig, dankzij de innovatieve optie Comfort Access, die – in combinatie met de elektrische bagageklepbediening – het openen van de bagageklep zonder aanraking mogelijk maakt. Een korte, gerichte voetbeweging onder de achterbumper en de bagageklep opent voor u!
De klep wordt ontgrendeld en zwaait zelfstandig open. Om personen te kunnen herkennen, zijn op verschillende hoogtes sensoren in de achterbumper van de BMW 2 Serie Active Tourer aangebracht die de voetbeweging registreren. Deze innovatieve uitrusting van BMW ConnectedDrive vergroot het comfort bij het bedienen en beladen van de bagageruimte. Toegang tot de bagageruimte wordt alleen verschaft wanneer het systeem de autosleutel van de eigenaar identificeert.

Voorpassagiersstoel met neerklapbare rugleuning.
BMW 2 Serie Active Tourer Comfort en veiligheidDe voorpassagiersstoel met neerklapbare rugleuning vergroot de standaard al hoge flexibiliteit van de BMW 2 Serie Active Tourer en benadrukt het doordachte ruimteconcept. In een handomdraai kunt u de rugleuning compleet naar voren neerklappen, waardoor een nagenoeg vlakke ruimte ontstaat. Zo kunt u ook langere voorwerpen – met een lengte van maximaal 2,40 meter – in de BMW 2 Serie Active Tourer vervoeren.

Hogere zitpositie in de BMW 2 Serie Active Tourer.

De hogere zitpositie in de BMW 2 Serie Active Tourer biedt meerdere voordelen. Zo genieten alle inzittenden van een aanzienlijk beter rondomzicht en de bestuurder behoudt altijd het overzicht in het verkeer, wat de veiligheid ten goede komt. De hogere zitpositie maakt bovendien het in- en uitstappen voor alle inzittenden, jong of ouder, merkbaar comfortabeler. Ook wordt het interieur anders waargenomen, waardoor het royale ruimteaanbod op indrukwekkende wijze voelbaar wordt.

De BMW 2 Serie Active Tourer comfortabel in- en uitladen.

BMW 2 Serie Active Tourer Comfort en veiligheidGoed gepakt op reis is het halve werk. De BMW 2 Serie Active Tourer is uw ideale reisgenoot. Met zijn flexibiliteit begint ontspannen reizen al voordat u wegrijdt. Dankzij de grote portieren en ver openende bagageklep, de als optie leverbare neerklapbare rugleuning van de voorpassagiersstoel, de variabele achterbank en de slim ruimtescheppende laadvloer kunt u uw bagage, sportuitrusting en reisbenodigdheden probleemloos opbergen in het royale interieur.
Verstelbare achterbank in de BMW 2 Serie Active Tourer.

Met de extra-uitrusting verstelbare achterbank kunt u de gehele achterbank van de BMW 2 Serie Active Tourer in lengterichting en de rugleuning in hoek verstellen. De mechanisch instelbare zitlengte en rugleuningshoek van de achterbank vergroten enerzijds het zitcomfort voor de achterpassagiers en maken anderzijds de bagageruimte nog flexibeler. Wanneer grotere personen achterin meerijden kan de bank (over een lengte van 130 millimeter) naar achteren worden verschoven en hebben zij meer beenruimte ter beschikking (zitting in de verhouding 60:40 individueel instelbaar). Wanneer u grote stuks bagage wilt vervoeren kan de bank naar voren geschoven en de leuning rechtop gezet worden, zodat er meer bagageruimte ontstaat. Daarnaast maakt de instelbare hoek van de (in de verhouding 40:20:40 gedeeld neerklapbare) rugleuning een individuele en comfortabele zitpositie mogelijk voor de passagiers achterin de BMW 2 Serie Active Tourer.
Bagageruimte met opvouwbare laadvloer.

BMW 2 Serie Active Tourer Comfort en veiligheidDe bagageruimte met opvouwbare laadvloer van de BMW 2 Serie Active Tourer zorgt voor extra flexibiliteit. Bij gesloten laadvloer staat een vlakke vloer ter beschikking, die met maximaal 420 kilo te belasten is en waarop u bijvoorbeeld kratten, manden en tassen kunt neerzetten. Onder de laadvloer bevindt zich een extra opbergruimte met een inhoud van circa 70 liter (niet i.c.m. extra-uitrusting reservewiel) en een praktisch opbergvak voor kleinere voorwerpen. Om deze aanvullende opbergruimte onder de laadvloer eenvoudig te kunnen benutten, kan de opvouwbare laadvloer in een handomdraai worden geopend, zodat u comfortabel toegang hebt tot de ruimte eronder.
Blijf op de hoogte van het laatste BMW NIEUWS

Krachtig herstel ORN Radio, record marktaandeel Radio 10

Declan-McKenna-SizedDe regionale radiozenders, verenigd in en vertegenwoordigd door ORN Radio, hebben de afgelopen jaren te maken gehad met een teruglopend marktaandeel maar zijn zich op dit moment krachtig aan het herstellen. ORN Radio stond met een marktaandeel van 10,4 procent in FebMrt2016 overtuigend op de tweede plaats naRadio 538 (11,3%, 0,6 procentpunt lager dan een jaar geleden). Het is voor ORN het hoogste marktaandeel in ruim twee jaar tijd.

Clement Postmus, directeur ORN: “Het spreekt voor zich dat wij blij zijn met deze cijfers maar voor ons komen ze niet als een verrassing. De wereld  verandert snel en veel mensen zijn bezorgd over hun directe leefomgeving. ORN komt verder door dichtbij te blijven. De samenwerking met NPO heeft de positie van ORN verder versterkt. Wij vertrouwen op een verdere opmars van de regionale radiozenders in de komende maanden.”

Sky Radio en Qmusic delen plaats 3 en 4 (beide 9,4%). Voor Sky Radio betekent dat een daling van 0,3 procentpunt ten opzicht van een jaar geleden en voor Qmusic een stijging van 0,9 procentpunt.

Radio 2 blijft het onverminderd goed doen op plaats 5 met een marktaandeel van 9,2 procent , 0,5 procent punt hoger dan een jaar geleden. Radio 1 is nog steeds groter dan 3FM. 3FM herstelt wel iets ten opzichte van JanFeb2016 maar verliest wel nog steeds 1,8 procentpunt marktaandeel ten opzichte van een jaar geleden.

Radio 10 realiseert een record marktaandeel van 6 procent. Carlo de Boer, algemeen directeur van Radio 10: “Radio 10 gaat door het dak en de luistercijfers blijven maar stijgen. Met 6 procent marktaandeel klimmen we steeds verder naar de top. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is het marktaandeel van Radio 10 met 20 procent gestegen. Onze ingezette koers met Tim Klijn in de morgen en Rob van Someren in de avondspits slaat aan bij de luisteraars.”

 

 

De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode februari-maart 2016 zijn bekendgemaakt. De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7.944 respondenten van 10 jaar en ouder. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 47 minuten per dag. Het Nationaal Luister Onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO)

www.nationaalluisteronderzoek.nl

Een nieuwe keuken kopen bij Bruynzeel Keukens

Bruynzeel_Pallas_glasHet kiezen van een keuken is een lastige opgave. Een keuken aanschaffen is een grote investering waar u jarenlang plezier van wilt hebben. Goede voorbereiding is daarom essentieel. Er zijn immers veel zaken waar u rekening mee wilt houden. Past de keuken bij uw persoonlijke smaak, voldoet aan het uw eisen en past dit allemaal binnen uw budget?

Met deze en andere vragen helpen wij u middels deze pagina graag op weg. Zo hebben we voor u een aantal punten opgesteld die het kiezen van een keuken gemakkelijker kunnen maken. De punten helpen u oriënteren en informeren om de keuken van uw dromen te kiezen.

Oriënteren

Verzamel allereerst zo veel mogelijk informatie over verschillende materialen en stijlen. Vraag ons keukenboek aan, lees woonmagazines of kom een keer vrijblijvend een van onze showrooms kijken. Let niet op de prijs, maar eerst op wat u mooi vindt en wat aansluit bij uw persoonlijke smaak.

Levensstijl

Maak vervolgens een overzicht voor uzelf van wat u in de keuken wilt doen. Beperkt zich dat tot alleen koken of wilt u juist uitgebreid kokkerellen? Misschien is de keuken voor u een hele belangrijke ruimte in huis waar u samen met uw kinderen spelletjes wilt spelen of met familie en vrienden gezellig lang natafelen of borrelen? Deze wensen maken het verschil bij het kiezen van een keuken.

Ergonomie in de keuken

Het is goed om na te gaan wie er allemaal maken gebruik gaan maken van de keuken. Is dat alleen u en uw partner of wilt u samen met uw kinderen gezellig koekjes bakken of kokkerellen? Tracht met de verschillende gebruikers rekening te houden bij uw indeling. Streef ernaar het geheel efficiënt en gebruiksvriendelijk in te delen.

Keukenapparatuur

Voor de keuze van keukenapparatuur is het belangrijk na te gaan welk soort eten u graag bereidt. Kookt u graag Italiaans, Japans of Hollands of een geregeld een combinatie van alles? Het bereiden van uw favoriete eten heeft invloed op bijvoorbeeld de kookplaat en aanverwante keukenapparatuur die u kiest.

Keukenapparatuur is een belangrijk deel in uw nieuwe keuken. Bekijk vooraf of het mogelijk is keukenapparatuur te kiezen welke te integreren is, bijvoorbeeld:

Onderhoud

Omdat u liever bezig bent met koken dan met schoonmaken kunt u in uw keuken kiezen voor hoogwaardig keukenblad of onderhoudsvriendelijke keukenkasten. Let er niet alleen op dat het hygiënisch en onderhoudsvriendelijk is, maar vraag u ook af of het materiaal bestand is tegen krassen, hitte en schoonmaakmiddelen.

Opbergruimte

Bedenk hoeveel opbergruimte u nodig hebt. Dus welke spullen wilt u allemaal in uw keuken kwijt: van servies, potten en pannen tot bestek, etenswaren en kruiden. En misschien nog wat extra ruimte reserveren voor uw schoonmaakspullen, kookboeken of andere keukengerei?

Budget

De hamvraag: Hoeveel geld wilt u uitgeven aan uw nieuwe keuken? Met alle wensen en ideeën voor uw droomkeuken op een rijtje, bepaald u uw budget. Dit om te voorkomen dat u een offerte krijgt voor een prachtige keuken die u eigenlijk niet kunt betalen. Vertel de keukenadviseur vooraf eerlijk uw budget zodat hij daar rekening mee kan houden. Vergeet niet de kosten voor plaatsing en afwerking in uw kostenplaatje mee te nemen.

Weetjes en tips over lezen in bed

reading-in-bed-390x285Lezen voor het slapengaan is in veel opzichten goed voor je. Het is leuk, leerzaam en de perfecte bezigheid om lekker te ontspannen en de dag af te sluiten. Als je een enge thriller leest waar je helemaal in opgaat, bereik je misschien het tegenovergestelde effect, maar voor elk ander boek geldt: vooral doen!

Waarom is lezen zo goed voor je? Hoe lig je makkelijk, zonder dat je kramp in je nek of armen krijgt van het vasthouden van het boek? En hoe voorkom je dat je partner wakker ligt omdat jij niet kunt lezen in het donker? Lees onze tips en je gaat goed voorbereid de boekenweek in!

Hierom is lezen goed voor je:

Mensen die 30 minuten per dag lezen, hebben 20% meer kans op een gelukkig en tevreden leven
De kans op een depressie verkleint met 28%
De kans op een hoge eigenwaarde is groter als je leest, 18% groter om precies zijn
Lezers voelen zich minder eenzaam dan niet-lezers
Lezen helpt tegen zorgen en stress. Door je in te leven in de personen in het boek, zie je dat ook anderen het wel eens moeilijk hebben en uitdagingen kennen. Dat biedt steun
Lezen bevordert je medeleven en begrip voor anderen
Lezers maken makkelijker contact met onbekenden dan mensen die niet lezen
Lezers hebben een grotere algemene ontwikkeling en meer kennis
Lezen helpt bij slaapproblemen
Lezen verkleint de kans op dementie
Mensen die lezen kunnen beter omgaan met lastige situaties
Lezers hebben meer kennis van andere culturen

Tips om makkelijk in bed te lezen:

1. Kussens in je rug of nek

Een paar goede stevige kussens in je rug of nek geven je ondersteuning op de juiste plaatsen, zodat je geen kramp krijgt en lekker comfortabel ligt. Kies een mooi sierkussen, dat sla je twee vliegen in één klap.

2. Zorg voor precies genoeg licht

Te veel licht in de slaapkamer remt de aanmaak van melatonine, waardoor je later moeilijker in slaap valt. Te weinig licht bij het lezen resulteert juist weer in samengeknepen ogen en hoofdpijn. De truc is dus te zorgen voor precies genoeg licht. Zo maak je gewoon melatonine aan, zoals de bedoeling is, en kun je toch goed lezen. Kijk eens in de collectie nachtlampjes en leeslampjes van Beter Bed. En misschien is universele bedverlichting voor op het hoofdbord van je boxspring wel de ideale oplossing voor jou.

3. Elektrische bedbodem

Lezen is en blijft natuurlijk het meest comfortabel met steun in je rug en je beentjes omhoog. Een handverstelbare bodem zorgt ervoor dat je in een handomdraai in de juiste leespositie zit. Gun je jezelf optimaal leescomfort en gemak? Ga dan voor een elektrisch verstelbare bodem met afstandsbediening. Kom maar op met die boeken…

4. Welkom boeken, dag tablet

Het is niet aan te raden te lezen op je tablet voordat je gaat slapen. Door het licht dat die apparaten afgeven, raakt je bioritme verstoord en worden er minder slaaphormonen aangemaakt. Dit maakt dat het lezen in bed dus averechts werkt. Lees dus old school boeken! Volop verkrijgbaar in menig winkel en webshop, zeker in de boekenweek…

Ben je om en ga jij voortaan een half uurtje lezen voordat je gaat slapen? Vergeet dan niet op tijd je boek weer weg te leggen, zodat je nog wat nachtrust meepikt. Ook best handig 😉

Alpaca Buitensport: De Specialist in Wandelschoenen &  Bergwandelschoenen

Lowa - Merion Olive -320766 4602_MerionWs-1Al 20 jaar is ons motto : Goed Advies en Goed Materiaal. Als wandelschoenenspecialist hebben wij een grote collectie schoenen van Meindl, Lowa, Hanwag, Scarpa  en Zamberlan in het assortiment. Ieder model heeft zijn eigen leest. Op zoek naar goed passende schoenen : kom dan naar Alpaca Buitensport. Regelmatig zien wij dat mensen de verkeerde schoenen hebben gekocht, met alle gevolgen van dien.

De ideale schoen benaderd qua leest en bovenwerk de vorm van de voeten. Het type terrein en tocht zijn bepalend voor de hoogte en stevigheid van het bovenwerk, de tussenzool en profielzool. Met de juiste schoenen op pad. Dat zijn schoenen die passen bij de wandel- of bergtochten die U maakt. En bovenal de schoenen die uw voeten het best omsluiten, zowel in de voorvoet als op de wreef, in de hiel en het enkelbereik. Meer info……

Nieuwe Audi A3: technologie-update voor Audi’s bestseller

800_auda31Audi heeft de succesvolle Audi A3 op tal van fronten in het nieuw gestoken. De compacte premium middenklasser krijgt nieuwe rijassistentiesystemen, motoren en gewijzigde koplampen en achterlichten. Eveneens nieuw voor de A3 is de Audi virtual cockpit. Ook de Audi S3 krijgt tal van innovaties en is nog sportiever dan voorheen. Samen met de Audi A3 Sportback e-tron en Audi A3 Sportback g-tron biedt de vernieuwde A3 modelserie het meest veelzijdige motorenaanbod in zijn segment.

De Audi A3 is voortaan leverbaar met diverse rijassistentiesystemen die tot dusver waren voorbehouden aan de grotere modellen van het merk. Voorbeelden zijn het doorontwikkelde Audi active lane assist en Audi pre sense front met predictive pedestrian protection. Nieuw in dit segment is de file-assistent die samenwerkt met de Audi adaptive cruise control (ACC) en diens stop & go-functie. Een andere nieuwe feature voor de Audi A3 is de als meeruitvoering verkrijgbare Emergency Assist. De nieuwe cross-traffic assist rear waarschuwt voor kruisend verkeer achter de auto.

Geavanceerd infotainment
Nieuw in het interieur van de Audi A3 is de Audi virtual cockpit. Dit innovatieve bedieningsconcept is voor het eerst verkrijgbaar in het compacte segment. Verder is het MMI-systeem voorzien van een nieuwe menustructuur. De tegen meerprijs verkrijgbare MMI navigatie en MMI navigatie plus zorgen er in combinatie met de Audi connect-module voor dat tal van onlinefuncties in de auto beschikbaar zijn. In het interieur valt verder het nieuwe driespaaks stuurwiel op. Voor meer comfort tijdens lange ritten is nu een bestuurdersstoel met massagefunctie leverbaar.

Primeur voor het segment: Matrix LED-koplampen
In het verder aangescherpte nieuwe front beschikken de nieuw vormgegeven koplampen van de Audi A3 nu standaard over xenon plus-verlichting, optioneel zijn LED-koplampen en – voor het eerst – matrix LED-koplampen verkrijgbaar.

Technologische upgrade: het motorenaanbod
Het motorenaanbod van de Audi A3 bestaat uit vijf motoren (drie benzine- en twee dieselmotoren) met vermogens uiteenlopend van 81 kW/110 pk tot 140 kW/190 pk. Voor het eerst wordt in de Audi A3 met de 1.0 TFSI een driecilindermotor aangeboden, met 85 kW/116 pk en een koppel van 200 Nm tussen 2.000 en 3.500 tpm. De nieuwe basis-benzinemotor is zuinig zonder concessies te doen op het gebied van rijplezier. Eveneens nieuw voor de Audi A3 is de 2.0 TFSI met 140 kW/190 pk (desgewenst met quattro vierwielaandrijving) uit de Audi A4. Voor deze motor is tevens een compleet nieuw ontwikkelde zeventraps S tronic met dubbele koppeling verkrijgbaar, die de zestraps S tronic vervangt.

800_auda35Op dieselgebied levert Audi de 2.0 TDI viercilinder met 110 kW/150 pk. De basis-dieselmotor is de 1.6 TDI met 81 kW/110 pk.

Nog milieuvriendelijker: de nieuwe Audi A3 Sportback e-tron
De Audi A3 Sportback e-tron plug-in hybride combineert een 110 kW/150 pk sterke 1.4 TFSI-motor met een elektromotor die een vermogen van 75 kW levert, wat het systeemvermogen op 150 kW/204 pk brengt. Het volledig opladen van de lithium-ion batterij (8,8 kWh) via een 380 volt driefasen stopcontact vergt iets meer dan twee uur. Een duurzaam alternatief is de Audi A3 Sportback g-tron op aardgas.

Meer vermogen: de nieuwe Audi S3
De Audi S3 heeft voortaan 7 kW/10 pk meer tot zijn beschikking. De 2.0 TFSI levert nu een vermogen van 228 kW/310 pk en in combinatie met de S tronic een koppel van 400 Nm (+20 Nm) over een breed toerenbereik van 2.000 tot 5.400 toeren per minuut. Daarnaast zijn de elektronische stabiliteitsregeling en de lamellenkoppeling voorzien van een afstelling die specifiek voor de Audi S3 zijn ontwikkeld. Het resultaat: nog meer sportiviteit, rijplezier en veiligheid.

De verkoop van de nieuwe Audi A3 start dit voorjaar, prijzen worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

KENNY ROGERS DOET DE HEINEKEN MUSIC HALL AAN VOOR ZIJN AFSCHEIDSTOERNEE

Kenny-Rogers-Net-WorthOp 3 november komt Kenny Rogers voor een concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert is onderdeel van de afscheidstoernee die hij vorig jaar aankondigde: Kenny Rogers’ Final World Tour: The Gambler’s Last Deal waar hij Linda Davis als special guest meeneemt. De voorverkoop voor dit concert start donderdag 14 april om 10:00 uur
Grammy Award winnaar, en country icoon Kenny Rogers kent grote successen gedurende zijn muzikale carrière van bijna zes decennia. In deze tijd heeft hij naam gemaakt met legendarische nummers en overtuigende optredens die een miljoenenpubliek bereiken. In 2016 gaat Kenny Rogers voor het laatst op wereldtour, met een show die zijn muzikale geschiedenis viert: The Gambler’s Last Deal.
De carrière van de 77-jarige Rogers kwam echt van de grond toen zijn band The First Edition zijn eerste hit scoorde met Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In). Daarna volgde meer successen met onder andere Ruby, Don’t Take Your Love To Town, Reuben James, Something’s Burning en Tell It All Brother.
Met The Gambler scoorde Rogers zijn grootste hit. Het was een single die pop- en countryfans waardeerden en door het sterke verhaal van het nummer zelfs een TV film werd, waarin Rogers zelf de titelrol vertolkte. In Nederland is Kenny Rogers populair door zijn grote serie hits waarvan Coward of the County (met Sheena Easton) en Islands in the Stream (met Dolly Parton) de bekendste zijn.

Kenny Rogers mag met recht één van de grootste county iconen van de wereld genoemd worden.
3 Grammy Awards, 19 American Music Awards, 11 People’s Choice Awards, 8 Academy of Country Music Awards, 6 Country Music Association Awards (inclusief de CMA Lifetime Achievement Award in 2013) sieren zijn prijzenkast en zijn livereputatie bevestigt hij telkens weer tijdens uitverkochte stadiontours over de hele wereld.

Eind vorig jaar kondigde Rogers zijn afscheid aan. Rogers: “I’ve been so lucky to have enjoyed such a long career and to have such amazing support from my fans and all who have helped me along the way, but there comes a time when I need to focus on spending time with my family. My life is about my wife and my 11-year-old twin boys right now. There are a lot of things I want to do together with them to create some special memories. I don’t have a bucket list of my own…I have a bucket list of things I want to do with them.”

Dit zal de laatste kans zijn om Kenny Rogers in Nederland live aan het werk te zien.

Kenny Rogers’ Final World Tour: The Gambler’s Last Deal with Special Guest Linda Davis
Donderdag 3 november 2016 | Heineken Music Hall, Amsterdam

Aanvang: 20:00 | Entree: vanaf €64 (excl sk.)
Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/kennyrogers.
De kaartverkoop voor het concert start donderdag 14 april om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Sauna Papendrecht is één van Nederlands sfeervolste sauna’s.

DSC_0006De moderne en warme inrichting en de liefdevolle aandacht van het personeel zorgen ervoor dat u zich direct thuis voelt. In combinatie met de nieuwste technische ontwikkelingen is alle comfort om heerlijk te kunnen ontspannen voor u aanwezig.

Optimaal genieten?

U kunt uw bezoek aan de sauna uitbreiden met een lichaams- of gezichtsbehandeling.

Alleen door langs te komen zult u ervaren hoe uniek een bezoek aan Sauna Papendrecht is.
Voor een saunabezoek hoeft u niet te reserveren. Voor acties en arrangementen is dit wel verplicht. U kunt dit doen door Sauna Papendrecht te mailen door middel van het contact formulier op de site of te bellen naar: 078–6153736 (van 10.00 tot 17.00 uur).
Kinderen zijn bij ons welkom, mits zij zich als een saunagast gedragen.

Select Wellness Group

Thermen Sauna Papendrecht is aangesloten bij de Select Wellness Group, wat staat voor een selectie wellnessbedrijven met een eigen identiteit en karakter, waar persoonlijke aandacht en service voorop staan; wellness with a personal touch.

 

Bezoek de website.

BMW op de 86e internationale Autosalon van Genève.

 

P90208708-bmw-m760li-xdrive-model-v12-excellence-exterior-bmw-individual-ruby-black-metallic-02-2016-600pxDe BMW M760Li xDrive beleeft zijn wereldpremière op de 86e Autosalon van Genève. Tevens onthult BMW de nieuwe modelaanduiding ‘iPerformance’ voor de plug-inhybrides. Een met BMW M Performance-componenten aangeklede BMW M2 trekt verder de aandacht en dat geldt ook voor de BMW i8 Protonic Red Edition. Bij BMW Connected Drive debuteert de unieke On-Street Parking Information-service. Hieronder de highlights:
• Wereldpremière: de BMW M760Li xDrive is het vlaggenschip van de nieuwe generatie BMW 7 Serie, met de eerste M Performance TwinPower Turbo twaalfcilinder benzinemotor met 441 kW (600 pk) vermogen*. De sprint van 0 naar 100 km/u vergt slechts 3,9 seconden*. Gemiddeld verbruik: 12,6 l/100 km; CO2-emissie: 294 g/km**.
• BMW introduceert de aanduiding iPerformance per juli 2016 op alle plug-inhybrideversies, als verwijzing naar de van BMW i afkomstige techniek. In Genève staan de plug-inhybrideversies van de 7 Serie als eerste met deze aanduiding. BMW iPerformance legt het verband met de van BMW i afkomstige expertise op het vlak van elektromotoren, batterijen en elektronische controlesystemen. Zichtbare kenmerken zijn het BMW i-logo op de flank aan de voorzijde, blauwe BMW i-stylingelementen in de grille en wielnaven en een eDrive-logo op de C-stijl. Kopers van de iPerformance-modellen kunnen gebruikmaken van de producten en diensten van BMW i 360° ELECTRIC, zoals de BMW i Wallbox.
• De nieuwe BMW M2 steelt de show met BMW M Performance Parts. Het gaat om een grote variëteit aan componenten om het design en de dynamiek te personaliseren.
• BMW i presenteert de BMW i8 Protonic Red Edition en belicht tevens diverse successen die met de elektrisch aangedreven modellen zijn geboekt, zoals het feit dat de BMW i3 de enige auto ter wereld is met een CO2-voetafdrukcertificaat***.
• Bij BMW ConnectedDrive is als primeur de zoekfunctie On-Street Parking Information te zien. Hiermee kunnen rijders sneller een vrije parkeerplek vinden.
* Voorlopige gegevens.

** Verbruikscijfers voorlopig, berekend volgens de EU-testcyclus en afwijking mogelijk door bandenformaat.

*** Gecertificeerd door TÜV SÜD.

Nieuwe BMW M760Li xDrive, combinatie van superieur comfort en machtige prestaties.
Het prestigieuze vlaggenschip van de nieuwe generatie BMW 7 Serie dwingt respect af met de BMW M Performance TwinPower Turbo twaalfcilinder benzinemotor. De buitengewoon verfijnde krachtbron levert bij elk toerental machtige prestaties. Samen met de dynamische wegligging en het zeer hoge rijcomfort maakt de BMW M760Li xDrive een krachtig statement in het segment van exclusieve luxe topsedans, met een duidelijke dynamische inbreng van BMW M Performance Automobiles. De M Performance TwinPower Turbo twaalfcilinder levert 441 kW (600 pk)* met een gemiddeld verbruik van 12,6 l/100 km en een CO2-uitstoot van 294 g/km**. De acceleratie van 0 naar 100 km/u verloopt in 3,9 seconden*, de topsnelheid ligt op 250 km/u (begrensd) – of 305 km/u met het M Driver Package.

BMW iPerformance voor plug-inhybrides als link naar BMW i technologie.
De nieuwe modelbenaming iPerformance is voor het eerst te zien in Genève. De aanduiding wordt per juli 2016 toegepast op alle plug-inhybrides als een visuele indicatie dat techniek van submerk BMW i zijn weg heeft gevonden naar modellen van BMW. De BMW 740e, BMW 740Le en BMW 740Le xDrive zijn als eerste op de Zwitserse autoshow te zien als iPerformance. Later dit jaar volgen ook de andere plug-inhybridevarianten van de BMW 2 Serie, 3 Serie en X5. Alle plug-inhybridevarianten, ook de in de toekomst nog uit te brengen versies, profiteren van de expertise en de technologie van BMW i voor wat betreft elektromotoren, batterijen en elektronische besturingssystemen. Om BMW’s strategie op het vlak van elektrificatie krachtig zichtbaar te maken, hebben de iPerformance-modellen een BMW i-logo op de flank aan de voorzijde, blauwe BMW i-designelementen in de grille en op de wielnaven en een eDrive-logo op de C-stijl.

Kopers van iPerformance-versies kunnen gebruikmaken van de producten en diensten van BMW i 360° ELECTRIC. Dat omvat de BMW i Wallbox voor thuis laden die wordt geleverd inclusief installatie. Ook het regelen van een contract voor levering van groene stroom of voor elektriciteit die met hernieuwbare bronnen is opgewekt, maakt deel uit van de dienstverlening. De BMW i Remote app en BMW ConnectedDrive bieden aanvullende diensten.

De BMW 7 Serie plug-inhybrideversies zijn voorzien van een viercilinder benzinemotor met BMW TwinPower Turbo techniek en een elektromotor die samen een vermogen van 240 kW (326 pk) genereren. De BMW 740e iPerformance en de BMW 740Le iPerformance met lange wielbasis leveren toonaangevende prestaties bij een verbruik van slechts 2,1 liter per 100 kilometer en een CO2-emissie van 49 gram per kilometer**. Dat betekent in ons land dit jaar nog 15% bijtelling. De BMW 740Le xDrive iPerformance (verbruik 2,3 l/100 km; CO2-emissie gemiddeld: 53 g/km)** met intelligente vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkracht van beide motoren over de voor- en achterwielen. Alle versies staan garant voor superieur rijplezier, maximaal comfort en een luxueuze uitrusting, met de mogelijkheid om korte afstanden geheel elektrisch te overbruggen. Kortom: een aansprekend voorbeeld van EfficientDynamics van BMW.

Uitgebreide range BMW M Performance Parts voor BMW M2 Coupé.
De nieuwe BMW M2 Coupé zet met dynamiek en prestaties de toon in het segment van compacte sportauto’s. Zijn expressieve design past bij zijn messcherpe sportieve wegligging en prestaties. Met de in Genève getoonde nieuwe selectie BMW M Performance-componenten is de BMW M2 Coupé een nog krachtiger en persoonlijker uitstraling te geven. De keuze uit deze, door de autosport geïnspireerde attributen, is omvangrijk. De selectie omvat ook componenten waarmee de aerodynamische eigenschappen, de aandrijflijn, de cockpit en het onderstel zijn aan te passen.

BMW i8 Protonic Red Edition, gelimiteerde productie van juli tot eind 2016.
Met de volledig elektrisch aangedreven BMW i3 en de baanbrekende BMW i8 plug-inhybride sportauto heeft BMW i het grootste aanbod elektrisch aangedreven modellen van de premium merken. Bovendien is het merk actief bezig met toekomstige mobiliteit. Alle activiteiten zijn in hoge mate gericht op duurzaamheid. De BMW i3 is bijvoorbeeld de enige auto ter wereld met een officieel CO2 voetafdrukcertificaat***. BMW i besteedt bijzonder veel aandacht aan innovatieve mobiliteit en progressief design. Juist deze elementen komen extra goed tot uitdrukking bij de in Genève getoonde nieuwe BMW i8 Protonic Red Edition. Deze speciale uitvoering valt op door exclusieve accenten en dito uitrusting. Om te beginnen door de unieke Protonic Red-lak in combinatie met Frozen Grey metallic accenten. Ook onderscheidend zijn de lichtmetalen 20-inch BMW W-spaakwielen in Orbit Grey metallic met aluminiumkleurige naven. Andere opvallende elementen zijn de met rood stiksel afgewerkte bekleding van stoelen en deurbekleding en de met carbon verfraaide middenconsole en deurhendels. De productie van de BMW i8 Protonic Red Edition start in juli 2016 in Leipzig en duurt tot het einde van dit jaar. Dat betekent dat slechts een gelimiteerd aantal op de markt komt.

BMW ConnectedDrive, première voor On-Street Parking Information-service.
Bij premium mobiliteit hoort unieke service, zoals een intelligente zoekfunctie naar een vrije parkeerplek. BMW introduceert hiervoor On-Street Parking Information als nieuwe optie van BMW ConnectedDrive. Het is een voorbeeld van hoe connectiviteit tussen voertuigen in praktische toepassingen is om te zetten. BMW is de eerste autofabrikant ter wereld die laat zien hoe hiermee in steden parkeerplaatsen sneller kunnen worden getraceerd. Gebieden met een groot potentieel aan beschikbare vrije plekken worden aangeduid op de Control Display van het infotainment/-navigatiesysteem, zodat de bestuurder direct daarheen kan rijden met een grote kans op het vinden van een plek.

** Verbruikscijfers voorlopig, berekend volgens de EU-testcyclus en afwijking mogelijk door bandenformaat.
*** Gecertificeerd door TÜV SÜD.

Meer informatie over de officiële verbruikscijfers, CO2-emissies en het elektriciteitsverbruik van nieuwe personenauto’s is te vinden in de “Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen”, die verkrijgbaar is bij Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen en op www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html. Leitfaden CO2 (PDF ‒ 2.7

MB

 

 

 

Bentley presenteert nieuwe look voor Nederland

 

02-Bentley-LeusdenDe nieuwe, ruim 450 m2 grote showroom is gevestigd in Leusden, nabij Amersfoort. Na een vijf maanden durende verbouwing, een uitgebreide upgrade en een aanzienlijke investering, was Bentley Leusden gisteren voor het eerst weer open om klanten en gasten in de nieuwe showroom te verwelkomen.

Robert Engstler, Regional Director van Bentley Europe, verklaarde bij de opening: “Onze prioriteit is om er zeker van te zijn dat onze klanten een unieke Bentley-ervaring beleven. In deze nieuwe showroom stappen ze een exclusieve wereld binnen van ongeëvenaard design, gepersonaliseerde service, passie voor auto’s en een niet eerder vertoonde aandacht voor detail. Ik ben verheugd dat we deze belangrijke stap in Nederland samen met onze partners van Bentley Leusden hebben kunnen zetten.”

Bentley Leusden is de exclusieve Bentley-distributeur voor Nederland en biedt klanten een volwaardig aanbod aan nieuwe en pre-owned modellen, aftersalesservice en de collectie luxeartikelen van de onderneming.

De heropening van de showroom markeert tevens het debuut van de nieuwe Bentayga, de snelste, meest krachtige, meest luxueuze en meest exclusieve SUV ter wereld.

De vernieuwde showroom weerspiegelt Bentley’s nieuwe wereldwijde corporate identity, die is geïnspireerd op de rijke historie van het merk met een mix van moderne, luxe-accenten. Tevens is de showroom voorzien van een afgesloten personalisatieruimte waar klanten een keuze kunnen maken uit het brede aanbod aan exterieurkleuren en leeropties van Bentley.

Bentley Leusden combineert een diepgaande kennis van de markt met een succesvolle historie in de automobielbranche. Sinds april 2012 is de vestiging exclusief verantwoordelijk voor de verkoop en aftersales van Bentley in Nederland.

Bentley Leusden heeft recent tevens een compleet nieuwe locatie in het centrum van Amsterdam geopend. In de vestiging in het iconische Conservatorium Hotel ondergaan bezoekers een unieke Bentley-beleving. In deze luxe lounge worden gasten via hightech presentatievormen ondergedompeld in de wereld van Bentley. Een voorbeeld is de digitale showroom, met de mogelijkheid om auto’s virtueel samen te stellen en ze vanuit elke hoek te bekijken met behulp van laserprojecties.

50X JAGUAR XE VOOR UBER

jaguar-xe-2015-(5)De innovatieve dienst Uber neemt in Nederland 50 Jaguars XE in gebruik. Dit wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met Business Lease. Chauffeurs kunnen een auto leasen en hiermee uberX-chauffeur worden. uberX is de nieuwste dienst van Uber. uberX maakt gebruik van chauffeurs die over alle vergunningen en papieren beschikken. Met de nieuwe Jaguar XE krijgt de eigenzinnige dienst nu een uitdagende smaakmaker.

Uber ontwikkelde zich tot een brutale nieuwkomer in de taxiwereld. De innovatieve dienst met een slimme app als spil werd snel populair. Met uberX zet het bedrijf nu de volgende stap: voor deze dienst worden chauffeurs ingezet die over alle vergunningen en papieren beschikken. Om het onderscheidende karakter van uberX verder te benadrukken, heeft Uber ook gekozen voor een auto die er op een positieve manier uitspringt: de nieuwe Jaguar XE, leverbaar met 21% bijtelling, die onlangs nog werd uitgeroepen tot ‘Beste Nieuwkomer van het Jaar’ bij de Zakenauto van het Jaar-verkiezing. Marco Knitel van Uber daarover: “Onze chauffeurs stappen dezer dagen in 50 nieuwe Jaguars XE’s. De XE is een frisse verschijning in de 4 steden waar Uber actief is (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht), alleen daarom past hij al bij ons. Daarnaast zullen de gebruikers blij worden van de ruimte en het comfort.”

Business Lease als betrouwbare partner
Business Lease is de uitvoerende partner bij de inzet van de 50 Jaguars XE voor Uber. Vincent Peeters, Algemeen Directeur Business Lease Nederland: ‘Innovatie in de taxiwereld is in volle gang en Uber is daarbij een van de meest vooraanstaande spelers. De klantgerichtheid van Uber, het onderscheidende karakter van Jaguar en het door hen getoonde ondernemerschap passen uitstekend bij ons als mobiliteitspartner. Via operational lease met order- en riskmanagement zetten we 50 Jaguars XE in, een unieke kans voor uberX-chauffeurs!”

Nederlanders verklaren auto de liefde tijdens Valentijn

image004Onderzoek van Shell toont aan dat bijna een kwart van de Nederlanders zijn auto graag verwent

Het zal niemand zijn ontgaan dat het bijna Valentijnsdag is. De dag waarop de liefde traditiegetrouw wordt gevierd met kaarten, bloemen en cadeaus. Uit recent onderzoek1 in opdracht van Shell blijkt dat veel Nederlanders nog een andere trouwe partner in hun leven koesteren: hun auto. Bijna 63% van de Nederlanders zegt zuinig te zijn op zijn auto en deze goed te verzorgen. Een achtste van de autobezitters zegt dat zijn auto langer meegaat dan zijn gemiddelde relatie. Om autobezitters te helpen met het verwennen van hun trouwe vierwieler, organiseert Shell tot en met 14 februari bij tien tankstations2 in het land een groot KissCarCam evenement.

In tegenstelling tot sommige relaties, blijkt uit het onderzoek dat liefde voor de auto ongecompliceerd kan zijn. Zo vindt één op de zeven Nederlanders dat de perfecte partner niet bestaat, maar de perfecte auto wel. Daarnaast geeft bijna twaalf procent aan hun auto zelfs als een goede vriend of vriendin te beschouwen. “De auto is voor veel mensen een trouwe partner waarmee ze een speciale band hebben. Met de ludieke KissCarCam actie, dagen wij Shell V-Power gebruikers uit om de liefde voor hun auto te bezegelen met een Valentijnszoen”, zegt Wiebe Bevelander, Shell Fuels Marketing Manager Benelux en Frankrijk.“

Vergroot de kans in de liefde
Een goede verzorging van de auto levert ook voordelen op voor de eigenaar. De auto vormt namelijk een belangrijk onderdeel van relaties en afspraakjes. Zo vindt de eerste zoen van een nieuwe date vaak plaats in de auto. Bovendien vindt 44 procent van de Nederlanders dat de manier waarop iemand zijn auto behandelt, iets zegt over wat voor persoon diegene is. Shell V-Power draagt bij aan deze verzorging. Doordat het vuil en roestvorming tegengaat blijft de motor in topconditie en verbeteren de rijprestaties.

Over het KissCarCam evenement
Om kans te maken op de reis naar Verona kunnen deelnemers die Shell V-Power hebben getankt hun foto van de zoen delen op social media met de hashtag #LoveMyCar.
Meer informatie is te vinden op www.shell.nl/valentijn.

Benieuwd wie de uitdaging reeds aandurfde en zijn of haar auto de eeuwige liefde verklaarde? Kijk dan hier voor een ANP verslag van het evenement op Shell station Haarrijn in Breukelen of volg #LoveMyCar op social media.

Leonardo DiCaprio sloeg rol in Star Wars af

Leonardo DiCaprioLeonardo DiCaprio was bijna te zien als Anakin Skywalker in Star Wars-films. De acteur vertelt in een interview met ShortList dat hij heeft gesproken over een rol in de producties.

“Ik heb daar inderdaad over gesproken met George Lucas”, zegt DiCaprio over de filmmaker die zes Star Wars-films op zijn naam heeft staan.

DiCaprio zegt dat hij de rol van Anakin Skywalker niet zag zitten. “Het voelde alsof ik daar op dat moment niet klaar voor was.”

The Revenant-ster vertelt in het gesprek met de entertainmentsite dat hij voor meerdere grote films gesprekken heeft gevoerd over rollen die hij uiteindelijk niet accepteerde. Zo heeft hij een gesprek gevoerd ;over een rol in Batman Forever.

“Ik ben toen wel naar die afspraak gegaan, maar ik wilde de rol niet. Daar was ik op dat moment ook niet klaar voor.”

DiCaprio heeft ook gesproken over de rol van Spider-Man, die ging uiteindelijk naar een vriend van hem, Tobey Maguire.

Of de acteur ooit te zien zal zijn als superheld in een film weet hij nog niet. “Ik weet het niet, wie weet. Dit soort rollen worden steeds beter”, zegt hij. “Ik heb het nog nooit gedaan. Maar ik zou het ook niet uitsluiten.”

FRANK BOEIJEN TE GAST BIJ SYMPHONICA IN Rosso

FRANK BOEIJENMet deze samenwerking gaat een langgekoesterde wens van Borsato in vervulling omdat hij Boeijen tot één van zijn grootste Nederlandse muzikale helden rekent.
Marco Borsato: “Frank is de nestor van de Nederlandse kwaliteitspop en ik heb ongelofelijk veel waardering en respect voor hem en zijn muziek. Het is een grote eer hem te mogen ontvangen tijdens Symphonica in Rosso. Ik wil hem het podium geven dat hij verdient!”

Ook Frank kijkt heel erg uit naar deze samenwerking: “Ik kijk er naar uit om te gast te zijn bij Marco. In oktober heb ik de show gezien, het is een fantastische avond en ik ben er trots op om daar deel van uit te mogen maken.”

Op vrijdag 23 oktober jl. begon Marco Borsato aan de Symphonica In Rosso concertreeks. Hij is overladen met positieve reacties en de show krijgt zeer lovende recensies. Naast Marco schitteren verschillende gastmuzikanten en niet te vergeten het veertigkoppige Guido’s Orchestra.

SYMPHONICA IN ROSSO
MARCO BORSATO
Met Guido’s Orchestra en Frank Boeijen

Woensdag 24, donderdag 25, zaterdag 27 en zondag 28 februari 2016.
Woensdag 2 en donderdag 3 maart 2016

Ziggo Dome – Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
Aanvang zondag 28 februari: 15.30 uur
Entree: €49 en €59

Kaartverkoop via: http://www.symphonicainrosso.nl/ en http://www.ticketmaster.nl/. Meer info over deze concerten: http://www.symphonicainrosso.nl/

ZZ TOP OP 27 JUNI NAAR DE HEINEKEN MUSIC HALL

ZZ TOPOp 27 juni dit jaar komt het legendarische Texaanse rocktrio ZZ Top met hun Europese Hell Raisers Tour naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert begint aanstaande vrijdag 18 december om 10.00 uur via Ticketmaster.

ZZ Top komt in de zomer van 2016 voor 20 concerten, die allen onderdeel zijn van hun nieuwe roadshow, naar Europa. De Hell Raisers Tour gaat van start in Birmingham om daarna verder af te reizen naar het gerenommeerde Glastonbury festival in Pilton. Daarna gaat de band naar het vasteland van Europa met o.a. optredens in  Frankrijk, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Zweden, België en een weerzien met het legendarische Montreux Jazz Festival in Zwitserland waar ze hun DVD “Live at Montreux 2013” hebben opgenomen.

ZZ Top weet nog steeds met de originele bandleden,  gitarist Billy F Gibbons, bassist Dusty Hill en drummer Frank Beard,  het publiek blijvend te imponeren met hun 15 studioalbums en vele grote hits als “La Grange”, “She’s Got Legs”, “Sharp Dressed Man” en natuurlijk  “Beer Drinkers and Hell Raisers”.

“ZZ is comin’ at’cha with the 2016 Hell Raisers Tour. “We hittin’ the road of raucousness hard knowing our friends, fans, and followers are ready to rock.  Gonna be a good, good time.  Make that a ‘good, LOUD time!” aldus een enthousiaste Billy F Gibbons over de komende Europese tour.

Meer informatie over deze Europese tour is te vinden op www.zztop.com/tour.

ZZ Top – Hell Raisers Tour

27 juni 2016 | Heineken Music Hall – Amsterdam | Aanvang: 20:00uur | Entree: €59,00 (excl. servicekosten)
 

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/zztop. Kaartverkoop start vrijdag 18 december om 10:00uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

MARIAH CAREY OP ZATERDAG 23 APRIL IN ZIGGO DOME

Mariah Carey hosts an evening at 1OAK Nightclub Featuring: Mariah Carey Where: Las Vegas, Nevada, United States When: 25 Jul 2015 Credit: Judy Eddy/WENN.com

Sweet sweet fantasy

Mariah Carey, de best verkopende vrouwelijke artiest aller tijden, keert terug naar Europa met haar Sweet Sweet Fantasy tour. Na de aankondiging van haar concerten in Las Vegas en een van de spannendste jaren van haar buitengewone carrière, neemt de wereldwijde superster haar fans mee op een spectaculaire reis waarin ze haar grootste hits uit haar carrière ten gehore brengt. Voor haar vele Europese fans doet de tour eerst 6 Britse steden aan om vervolgens in Europa neer te strijken. De Europese concertdata zijn de eerste aan deze kant van de Atlantische Oceaan sinds haar baanbrekende tour Charmbracelet die in november 2003 in Milaan eindigde. De kaartverkoop voor het concert in Ziggo Dome start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

De Sweet Sweet Fantasy tour staat in het teken van haar grootste hits met meer dan 18 nummer 1 singles waaronder de tijdloze songs ‘Hero’, ‘Fantasy’, ‘Always Be My Baby’, de wereldwijde hit ‘We Belong Together’ en nog veel en veel meer.

Het Britse deel van Mariah’s “Sweet Sweet Fantasy” tour start op 15 maart 2016 in Glasgow. Vervolgens reist ze door naar Leeds, Manchester, Birmingham, Cardiff en eindigt ze met een  spectaculaire avond in de Londense O2 Arena. De tour gaat vervolgens verder naar het vaste land van Europa in Luxemburg, België, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Duitsland, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Nederland en eindigt daarna met een aantal zeer bijzondere optredens in Zuid-Afrika.

Lambily, it’s been too long!! I’m so excited to be coming to Europe to perform for you all. I promise we’re going to share the most amazing moments together and I have so many surprises in store for you daahhlings! Can’t wait to see you all in your hometowns. Love Mariah xx”

Mariah Carey staat bekend als muziekicoon, soul legende, pop fenomeen, adembenemende live artiest en de best verkopende vrouwelijke artiest aller tijden. Ze heeft meer dan 220 miljoen albums verkocht en heeft 17 van haar 18 Billboard Hot 100 nummer 1 singles zelf geschreven, waaronder ‘Fantasy’, ‘Always Be My Baby’, ‘Hero’, ‘Touch My Body’, ‘One Sweet Day ‘en’ We Belong Together’. Meer dan alle andere solo-artiesten.

Mariah is het voorbeeld van dé moderne popartiest door haar onderscheidende stem die 5 octaven reikt, haar schrijftalent en producing skills. Als zangeres, songwriter en producer is ze onderscheiden met meerdere Grammy Awards, 21 American Music Awards, Billboard’s “Artist of the Decade” Award, de World Music Award voor “World’s Best Selling Female Artist Of The Millennium , “en BMI’s” Icon Award “voor haar buitengewone talent voor songwriting.

Ze heeft wereldwijd topposities in de hitlijsten behaald en speelde voor volle stadions en concertzalen. Met haar mix van talenten heeft ze haar toegewijde fans uit diverse landen geïnspireerd en een nieuwe standaard in de muziekindustrie neergezet.

Mariah Carey laat een onuitwisbare stempel achter in de muziekwereld. Daarnaast heeft ze ook naam gemaakt op het witte doek met haar veelgeprezen rol in in Precious (2009), Lee Daniel’s The Butler (2013) en haar meest recente regiedebuut in A Christmas Melody, een Hallmark special waarin ze zelf ook een rol voor haar rekening neemt.

De zangeres zet zich tevens in voor een reeks van filantropische doelen die haar aan het hart liggen waaronder Save the Music, de Make-A-Wish Foundation, World Hunger Relief en de Elton John AIDS Foundation en nog veel meer. Ze is een enorme voorstander van goede doelen die in het teken staan van kinderen zowel nationaal als internationaal. Zo heeft ze in samenwerking met de Fresh Air Fund  Mariah Camp opgericht, een toevluchtsoord voor kinderen uit de grote steden die voorziet in begeleiding van hun loopbaan ontwikkeling.

Vanaf dinsdag 15 december begint de speciale pre-sale voor Mariah Carey’s officiële online fanclub community Honey B. Fly via www.mariahcarey.com. Leden van Honey B. Fly krijgen als eerste toegang tot concertkaarten en vip pakketten. Fans kunnen nu een Honey B. Fly Live pas aanschaffen, hetgeen hun niet alleen maar toegang geeft tot  de pre-sale voor de concertkaarten en vip pakketten maar ook een gratis lidmaatschap voor Honey B. Fly, toegang tot de HBF Community forum en tot exclusieve aanbiedingen die alleen voor leden gelden. Fans die al geregistreerd staan kunnen hun lidmaatschap upgraden met the Honey B. Fly Live Pass via mariahcarey.com.

Meer informatie over deze tour is te vinden op www.mariahcarey.com/tour en op www.facebook.com/mariahcarey en op Twitter via @MariahCarey.

 

Radio 10 presenteert

Mariah Carey – Sweet Sweet Fantasy

Zaterdag 23 april | Ziggo Dome Amsterdam | Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 49, € 54 en € 59 (excl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/mariahcarey.
De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag 18 december om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

De volledige tourlijst van Adele

AdeleBritse superster kondigt grootse UK en Europese tour aan

Adele kondigde vandaag aan begin 2016 een grootse tournee langs de UK, Ierland en Europa te gaan ondernemen. Dit is haar eerste tour in 4 jaar. Tijdens de tour zal ze op woensdag 1 juni en vrijdag 3 juni de Ziggo Dome in Amsterdam aandoen voor twee concerten. De voorverkoop hiervan start vrijdag 4 december om 10 uur.

Het UK/Ierland gedeelte van de tour trapt af in Belfast en reist verder langs Dublin, Manchester, London, Glasgow and Birmingham. De Europese tour brengt Adele naar Stockholm, Oslo, Kopenhagen, Herning, Berlijn, Hamburg, Keulen, Zurich, Lissabon, Barcelona, Verona, Parijs, Antwerpen en dus Amsterdam op 1 en 3 juni.

 

De volledige tourlijst:
FEBRUARY
Monday    29th Feb    Belfast    SSE Arena
MARCH
Tuesday    1st March    Belfast    SSE Arena
Friday    4th March    Dublin    3Arena
Saturday    5th  March    Dublin    3Arena
Monday    7th  March     Manchester    Manchester Arena
Tuesday    8th  March    Manchester    Manchester Arena
Tuesday    15th March    London    The O2 Arena
Wednesday    16th March    London    The O2 Arena
Friday    18th March    London    The O2 Arena
Saturday    19th March    London    The O2 Arena
Friday    25th March    Glasgow    SSE Hydro Arena
Saturday    26th March    Glasgow    SSE Hydro Arena
Tuesday    29th March    Birmingham    Genting Arena
Wednesday    30th March    Birmingham    Genting Arena

APRIL
Friday    29th  April    Stockholm    Tele2Arena

MAY
Sunday    1st May    Oslo    Telenor
Tuesday    3rd May    Copenhagen    Forum
Wednesday    4th May    Herning    Jyske Bank Boxen
Saturday    7th May    Berlin    Mercedes Benz Arena
Sunday    8th May    Berlin    Mercedes Benz Arena
Tuesday    10th May    Hamburg    Barclaycard Arena
Wednesday    11th May    Hamburg    Barclaycard Arena
Saturday    14th   May    Cologne    Lanxess Arena
Sunday    15th   May    Cologne    Lanxess Arena
Tuesday    17th    May    Zurich    Hallenstadion
Saturday    21st   May    Lisbon    Meo Arena
Sunday    22nd   May    Lisbon    Meo Arena
Tuesday    24th    May    Barcelona    Palau Sant Jordi
Saturday    28th    May    Verona    Anfiteatro Arena di Verona
Sunday    29th     May    Verona    Anfiteatro Arena di Verona

JUNE
Wednesday    1st    June    Amsterdam    Ziggo Dome
Friday    3rd    June    Amsterdam    Ziggo Dome
Thursday    9th    June    Paris    Accor Hotels Arena
Friday    10th    June    Paris    Accor Hotels Arena
Sunday     12th    June    Antwerp    Sportpaleis
Monday    13th    June    Antwerp    Sportpaleis

Adele’s album “25” is zojuist verschenen via XL Recordings.

 

Adele

Woensdag 1 juni 2016 | Ziggo Dome, Amsterdam
Vrijdag 3 juni 2016 | Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree v.a. €59,- (excl servicekosten)

 

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/adele.
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 4 december om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).
Zie ook www.adele.com voor de exclusive pre-sale vanaf 2 december 10 uur.

RABBIT HOLE GRAND PRIX: €50.000,- BESCHIKBAAR VOOR CREATIEF PROJECT

Scott-Fagan-South-Atlantic-Blues-480x270Voor de derde editie van Down The Rabbit Hole stelt MOJO een geldbedrag van €50.000 ter beschikking om een publieksproject voor het festival te ontwikkelen. Kunstenaars, vormgevers, architecten, game developers, interaction designers, performance artists, filmmakers en anderen creatieven worden opgeroepen een voorstel in te dienen. Het beste voorstel wint de pot met goud en het betreffende project wordt daadwerkelijk gerealiseerd.

De derde editie van Down The Rabbit Hole vindt plaats van 24 t/m 26 juni in de Groene Heuvels te Beuningen. Naast een uitgebreid muziekprogramma staat Down The Rabbit Hole voor avontuur, verwarring, surrealisme en psychedelica; precies de elementen waar creatieven doorgaans prima mee uit de voeten kunnen!

Organisator MOJO stelt een geldbedrag van €50.000,- ter beschikking om een nieuw publieksproject voor het festival te ontwikkelen. Dit kan een (interactieve) installatie, performance, sculptuur, (thema)gebied of andersoortig creatief project zijn dat gedurende het gehele festivalweekend plaatsvindt of te bewonderen valt. Het project dient raakvlakken te hebben met kunst, popcultuur en festivalbeleving en is gelijktijdig zichtbaar/toegankelijk voor een groot publiek van minimaal 500 personen. Het heeft de voorkeur dat het festivalpubliek actief aan het project kan deelnemen.

Tot 4 januari kunnen voorstellen worden ingezonden door op maximaal één A4 een omschrijving van het project en de achtergrond van de makers te omschrijven. Maximaal tien inzenders worden gevraagd hun projectvoorstel verder uit te werken en te pitchen voor een jury. Op basis van deze pitch worden drie projecten nauwkeurig getoetst en doorgerekend op haalbaarheid. In februari wordt bekend welk project daadwerkelijk door de bedenker kan worden uitgevoerd.

Uitgebreide informatie, de voorwaarden en een gedetailleerd tijdpad staan op http://www.mojo.nl/dtrh_grandprix

Informatie over het programma en de kaartverkoop van Down The Rabbit Hole volgt later.

 

DOWN THE RABBIT HOLE 2016
Vrijdag 24juni – zondag 26 juni 2016
De Groene Heuvels, Beuningen (GLD)
Info over programma en kaartverkoop volgt
www.downtherabbithole.nl

EXTRA CONCERT UB40 OP MAANDAG 9 MEI IN DE HEINEKEN MUSIC HALL

UB40Wegens groot succes geeft de Britse reggae- en popgroep UB40, met Ali Campbell, Astro en Mickey Virtue, een extra concert op maandag 9 mei 2016 in de Amsterdamse Heineken Music Hall. De voorverkoop voor het extra concert van UB40 in de Heineken Music Hall is meteen gestart via www.ticketmaster.nl

Aan het succes van UB40, opgericht in 1978, lijkt geen einde te komen. De populaire band uit Birmingham heeft met ‘Red Red Wine’ (1983), ‘I Got You Babe’ (1985), ‘Sing Our Own Song’ (1986), ‘Kingston Town’ (1990) en ‘I Can’t Help Falling In Love’ (1993) nummer één hits gescoord in ons land. Ook live heeft UB40 een grote staat van dienst in ons kleine landje: ruim 35 keer heeft de band de Rotterdamse Ahoy gevuld! En het houdt niet op; na bijna acht jaar komt UB40 volgend jaar eindelijk weer terug naar Nederland. Al bijna veertig jaar koppelt de band lekker klinkende pop – en reggaemuziek aan de ietwat melancholieke zangpartijen van Ali Campbell. En ook op 7 en 9 mei 2016 in de Heineken Music Hall is Ali Campbell van de partij, met Astro en Mickey Virtue aan zijn zijde.

Radio Veronica presents

UB40 – Labour of Love I & II Tour, featuring Ali Campbell, Astro and Mickey Virtue
Zaterdag 7 mei 2016 | Heineken Music Hall, Amsterdam | Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 49,-
Maandag 9 mei 2016 | Heineken Music Hall, Amsterdam | Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 49,-

Meer info over deze concerten vind je op: www.mojo.nl/ub40

De kaartverkoop is gestart via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Bernhard ten Brinke na geslaagde voorbereiding klaar voor Dakar 2016

2.-Bernhard-ten-Brinke_img700Op 3 januari wacht ook Bernhard ten Brinke de eerste etappe van de Dakar Rally 2016. Met de rijder van Toyota Overdrive kijken we vooruit naar de 38e editie van de zwaarste rally ter wereld. “Onze focus zal liggen op het algemeen klassement. De ambitie van Tom en mij is een top 5 klassering.”

De gedreven sportman uit Zeddam legt met zijn Belgische navigator Tom Colsoul de lat hoog, ondanks de grote concurrentie tijdens de Dakar 2016. “Als je de startlijst bekijkt zie je minimaal 15 equipes die de rally zouden kunnen winnen. Daar horen wij ook bij, maar dan moet álles kloppen.”

Geoliede machine

In de aanloop naar het loodzware avontuur door Argentinië en Bolivia lieten Bernhard en Tom niets aan het toeval over. “In 2014 was alles nieuw: de auto, de wedstrijden en de samenwerking met Tom. Dit jaar zijn Tom en ik verder naar elkaar toegegroeid, hebben we alle wedstrijden gereden met dezelfde auto (2016 specificaties, red.) en met dezelfde monteurs gewerkt tijdens bekende rally’s in Hongarije, Polen, Marokko. Er is een geoliede machine ontstaan.”

Om topfit aan de start te staan in Buenos Aires heeft Bernhard zijn conditie naar een nog hoger plan getild door te trainen met een personal trainer, hard te lopen en te skien. “Ik ben nog fitter dan vorig jaar.” Zijn wagenbeheersing hield de Achterhoeker maximaal op peil door te karten, de Hellendoorn Rally te rijden en de Zandvoort 500 winnend af te sluiten.

“Ik begin met veel meer rust aan de Dakar. Ook door de wetenschap dat we een gelijkwaardige Toyota mee krijgen. Vorig jaar reed ik de hele rally op 95%. Nu is 85% de basis en als de situatie erom vraagt zal ik soms op 80% en soms op 95% rijden”, ontvouwt Bernhard de strategie om tot een topprestatie te komen.

Heftige etappes

De Dakar Rally 2016 wordt gestreden over 13 etappes en 4500 kilometers op snelheid door Argentinië en Bolivia. Navigator Tom Colsoul heeft de route uitgebreid bestudeerd en geconcludeerd dat een zware rally wacht. Bernhard: “Er zit een flink aantal heftige etappes in, inclusief lastige navigatie en zware duinen, én een marathonetappe die heel zwaar is voor het materiaal.”

Kort voor de start wil de ambitieuze coureur zijn fans en sponsoren bedanken voor de warme steun die Bernhard nu al heeft mogen ontvangen. “Ik hoop dat ik mijn fans en sponsoren deze Dakar Rally mee kan nemen in een mooi succes door de zevende plaats van vorig jaar te overtreffen. We gaan ervoor!”

Bernhard ten Brinke wordt gesteund door: Eurol, Multicycle, Tricorp, Beelen, Etna, Farmlight Lampoil, Bribus Keukens, Bribus Extra, Houcon en Logisz.

Suzuki Vitara Style met extra stijlvolle look

vitaraSuzuki introduceert de Vitara Style. Deze nieuwe uitvoering is uitgerust met stijlvolle accessoires waaronder lichtmetalen velgen. Het voordeel bedraagt € 1.225,-. De Vitara Style is exclusief voor de Nederlandse markt en verkrijgbaar vanaf € 20.299,-.

De nieuwe Suzuki Vitara Style onderscheidt zich met zijn 16-inch lichtmetalen, deels zwart gepolijste velgen, zwarte stootlijsten onderaan de portieren en eveneens zwarte dakspoiler. De dagrijverlichting is omgeven door zwartgekleurde ornamenten en op het dashboard, tussen de ventilatieroosters, prijkt een analoge klok.

De meerprijs van het accessoirepakket van de Vitara Style bedraagt € 300,-. En dat betekent een voordeel van € 1.225,- in vergelijking tot wanneer de accessoires los zouden zijn aangeschaft.

De Vitara Style is gebaseerd op de Comfort-uitvoering. Dat houdt in dat ook een airconditioning, een radio/cd-/MP3-speler inclusief 4 speakers en Bluetooth®, elektrisch bedienbare buitenspiegels en ramen vóór, centrale deurvergrendeling en DRL dagrijverlichting standaard zijn.

De nieuwe Suzuki Vitara Style is leverbaar als efficiënte 1.6 VVT benzine met 88 kW/120 pk. En ook voor de Vitara Style geldt dat de Suzuki-dealer bij inruil tijdelijk tot € 1.000,- meer inruil geeft.

Europees onderzoek: Nederlanders meest verknocht aan eigen auto

rijles-jeugd-2 (1)Bijna zes op de tien Nederlanders (59%) kan het zich niet voorstellen in de toekomst geen auto meer te bezitten. Ook het regelmatig switchen tussen verschillende vervoermiddelen zoals auto, trein en bus om van A naar B te komen, kan niet op veel enthousiasme rekenen. Ruim 34% zegt hier negatief tegenover te staan, wat beduidend hoger is dan in buurland België (26%) of een zuidelijk land als Spanje (15%). Dit blijkt uit onderzoek* van AutoScout24 in zeven Europese landen.

Nederlanders hechten veel waarde aan hun privacy. Meer dan de helft (57%) zou namelijk om die reden niet snel anderen mee laten reizen in een auto die ze bezitten of huren. In vergelijking met 2014 is de attitude tegenover autodelen wel iets positiever geworden. Vorig jaar gaf namelijk ruim twee derde van de Nederlanders nog aan liefst een eigen auto te bezitten.

Randstad
Ben je voorstander van ‘car sharing’, dan maak je de meeste kans op een ritje bij Randstedelingen onder de veertig. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat inwoners van de Randstad eerder geneigd zijn tot het delen van hun auto dan niet-Randstedelingen. Daarnaast zijn Nederlanders onder de veertig meer bereid hun auto uit te lenen of te verhuren dan oudere automobilisten (36% vs. 22%).

Openbaar vervoer
De verknochtheid aan de auto vertaalt zich ook in het feit dat slechts een derde van de Nederlanders positief staat tegenover flexibele mobiliteitsoplossingen zoals het combineren van een auto, fiets of trein, ook al staat er een auto op de oprit. Mannen staan hier wel meer open voor dan vrouwen, maar door de meerderheid wordt het concept nog niet met open armen ontvangen.

Jurgen Vugts, directeur van AutoScout24 Nederland: “Nederland is een auto-minnend land en het onderzoek wijst uit dat – hoewel er wel ten opzichte van vorig jaar een positievere attitude te zien is – de echte omarming van ‘car sharing’ nog tijd nodig zal hebben. Tot die tijd zitten we toch het liefst in onze eigen, gekochte auto.”

* Het onderzoek is in opdracht van AutoScout24 uitgevoerd door GfK onder 8.811 Europeanen uit Oostenrijk (1.001), België (1.001), Frankrijk (1.451), Duitsland (1.456), Italië (1.452), Nederland (1.000) en Spanje (1.450). Het complete onderzoeksrapport kunt u hier lezen: www.deautovanmorgen.nl

 

 

RIHANNA KONDIGT THE ANTI WORLD TOUR MET SPECIAL GUEST THE WEEKND AAN

BROOKLYN, NY - MAY 07:  Rihanna attends the Christian Dior Cruise 2015 Show on May 7, 2014 in Brooklyn, New York City.  (Photo by Bryan Bedder/Getty Images for Christian Dior)

BROOKLYN, NY – MAY 07: Rihanna attends the Christian Dior Cruise 2015 Show on May 7, 2014 in Brooklyn, New York City. (Photo by Bryan Bedder/Getty Images for Christian Dior)

Op zaterdag 11 juni geeft Rihanna een concert in de Amsterdam ArenA. De kaartverkoop hiervoor start donderdag 3 december om 10.00 uur via ticketmaster.nl.

Klik hier voor het internationale persbericht

 

538 presents
RIHANNA – The Anti World Tour
+ special guest the Weeknd en support act Big Sean

Zaterdag 11 juni 2016 | Amsterdam Arena l

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl.
De kaartverkoop voor het concert start donderdag 3 december om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

BEIDE CONCERTEN VAN CHARLES AZNAVOUR VERPLAATST

charles-aznavourGisteren kon het concert van Charles Aznavour niet door gaan wegens gezondheidsproblemen. Om de zanger in de gelegenheid te stellen om volledig te herstellen gaat  ook het concert van 9 december niet door. Er zijn  vervangende data gevonden voor beide shows. Het concert van zondag 22 november wordt op donderdag 21 januari 2016 ingehaald. Het concert van woensdag 9 december vindt nu plaats op zaterdag 23 januari 2016.

Gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Kaartkopers worden per e-mail ingelicht met details over het eventueel retourneren van concertkaarten bij verhindering op de nieuwe data.

CHARLES AZNAVOUR – Farewell Concert
Donderdag 21 januari | Heineken Music Hall – Amsterdam
Zaterdag 23 januari | Heineken Music Hall – Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 95, € 125 en € 148 (excl. servicekosten)

 

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/charlesaznavour
Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

THE CURE NAAR ZIGGO DOME

the-cureOp zondag 13 november 2016 komt de The Cure voor een concert naar de Ziggo Dome, Amsterdam. De Britse band kondigt haar eerste Europese tournee aan sinds 2008. De kaartverkoop start donderdag 26 november om 10:00 uur via Ticketmaster. 

Na het laatste concert in Nederland, voor een uitverkocht Ahoy in 2008, heeft The Cure de afgelopen jaren niet stilgezeten. De band rond zanger en gitarist Robert Smith stond onder andere als headliner op (inter)nationale festivals als Roskilde, Werchter, Reading & Leeds, Pinkpop, Hurricane & Southside, Paleo, Vieilles Charrues, BBK, Belfort, Optimus Alive!, Primavera, Frequency, Electric Picnic en Bestival.

Robert Smith, Simon Gallup (basgitaar), Jason Copper(drummer), Roger O’Donnell (keyboards) en Reeves Gabrels (gitarist) verkennen tijdens de komende tournee ruim 37 jaar The Cure.  De tour brengt ook een splinternieuw podiumproductie naar de Ziggo Dome waar zowel de hits als nog niet eerder uitgebracht materiaal van de band aan bod zullen komen.

The Cure debuteerde in 1979 met het album ‘Three Imaginary Boys’ waarvan de single ‘Killing An Arab’ een bescheiden hit werd. De grote doorbraak van de band kwam echter een jaar later met de single ‘A Forest’ van het opvolgende album ‘Seventeen Seconds’. Ook daaropvolgende albums als ‘Pornography’, ‘The Head on the Door’ en ‘Disintegration’ zijn succesvol. Dankzij deze albums en hits als ‘Why Can’t I Be You’, ‘Boys Don’t Cry’ en ‘In between days’ groeit de groep uit tot een van de invloedrijkste bands uit de jaren ’80.

NPO Radio 2 presenteert

THE CURE TOUR 2016 & special guest The Twilight Sad

Zondag 13 november 2016 | Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang 19:00 | Entree €45,- €50,- €55,- €60,-

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/thecure
De kaartverkoop voor het concert start donderdag 26 november om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

JOE JACKSON IN FEBRUARI VOOR DRIE SHOWS NAAR NEDERLAND

JOE JACKSONKomend voorjaar geeft de Britse zanger Joe Jackson drie concerten in Nederland als onderdeel van zijn Europese Fast Forward tour. Waaronder op vrijdag 26 februari in Carré Amsterdam. De voorverkoop voor de concerten van Joe Jackson begint aanstaande vrijdag 27 november om 12.00 uur via de zalen en ticketmaster.nl.

Vorige maand bracht de muzikale duizendpoot voor het eerst in zeven jaar een album uit met nieuw eigenwerk. Het album, genaamd ‘Fast Forward’, is opgenomen in vier grote wereldsteden; New York, New Orleans, Amsterdam en Berlijn. In februari gaat de gelijknamige Europese tour van start in Ierland en eindigt anderhalve maand later in Berlijn. Het is een oeuvre brede show met een bijzonder voorprogramma. Jackson zal namelijk zelf het voorprogramma verzorgen solo achter zijn piano. Na deze korte solo set sluit de rest van de band aan met o.a. bassist Maby, gitarist Teddy Kumpel en drummer Doug Yowell. Aanstaande vrijdag 27 en zaterdag 28 november speelt Joe Jackson op Night of the Proms in Ahoy Rotterdam.

Op 21 februari treedt Joe Jackson op in de Oosterpoort in Groningen, op 25 februari in de Vereeniging in Nijmegen en op 26 februari in Carré in Amsterdam. In zijn al ruim 35 jaar lange carrière heeft Joe Jackson bewezen dat zijn muzikaliteit ver reikt. De Britse zanger staat erom bekend te experimenteren met jazz, blues, pop en elektronische muziek. Hij is in Nederland vooral bekend geworden met de albums ‘Night and Day’ en ‘Body And Soul’. De hit singels ‘Is She Really Going Out With Him’ en ‘Be My Number Two’ staan al meer dan vijftien jaar hoog genoteerd in de NPO Radio 2 Top2000.

 

Joe Jackson – The Fast Forward Tour

21 februari 2016 | De Oosterpoort – Groningen | Aanvang: 20:30uur | Entree: €39,50 (excl. servicekosten)
www.de-oosterpoort.nl

25 februari 2016 | De Vereeniging – Nijmegen | Aanvang: 20:00uur | Entree: €50,- (excl. servicekosten)
www.stadsschouwburgendevereeniging.nl en www.doornroosje.nl

26 februari 2016 | Carré – Amsterdam | Aanvang: 20.00uur | Entree v.a. €45,00 (excl. servicekosten)
www.carre.nl

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/joejackson. Kaartverkoop start vrijdag 27 november om 12:00uur via de zalen en www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Coldplay kondigt eerste deel van stadiontour 2016 aan Donderdag 23 juni in Amsterdam Arena

2005ColdplayColdplay heeft vandaag hun Europese en Latijns Amerikaanse deel van de A Head Full OF Dreams Tour aangekondigd. Deze tour gaat in 2016 van start met 20 stadionshows in 14 verschillende landen in Europa en Latijns Amerika. De reguliere kaartverkoop start vrijdag 27 november om 10.00 uur.

Het is de eerste wereldtour van de band sinds de Mylo Xyloto tour uit 2011/ 2012 waar meer dan 3 miljoen fans verdeeld over 5 verschillende continenten op afkwamen. En het is hun eerste show in Latijns Amerika sinds 2010 met deze keer voor het eerst een optreden in Peru.

Het nieuwe album A Head Full Of Dreams, dat 4 december uitkomt, is de energieke opvolger van het breekbare Ghost Stories uit 2014 waarmee Coldplay hun zesde wereldwijde succes behaalde met een toppositie in de albumcharts. De band koos er destijds voor om niet te toeren maar om meteen weer de studio in te duiken.

Chris Martin zegt hierover: “I think that not going on tour with Ghost Stories was one of the best decisions we ever made, because it gave us such pent-up energy in the studio and completely reignited everyone’s desire to go around the world and play music. A Head Full Of Dreams was written as a record to be performed live. We can’t wait to do that.”

A Head Full Of Dreams is het zevende album van Coldplay. Eerder verscheen al de eerste single hiervan Adventures Of A Lifetime.

Er worden binnenkort meer tourdata bekendgemaakt waaronder het Noord Amerikaanse gedeelte van de tour. Het complete tourschema van A HEAD Full Of Dreams Tour vind je op coldplay.com.

3FM presents
Coldplay – A Head Full Of Dreams Tour
Donderdag 23 juni | Amsterdam ArenA | Aanvang: 19.00 uur | Entree: € 55, € 65, € 75 en € 79 (excl. servicekosten).

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/coldplay
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 27 november om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Van woensdag 25 november 9:00  uur tot vrijdag 27 november 9:00 uur  is het al mogelijk kaarten voor dit concert te kopen via de speciale American Express presale via www.americanexpress.nl/livenation.

Op zondag 5 juni 2016 zal ook Megadeth zijn opwachting maken op FortaRock!

MegadethMEGADETH OP FORTAROCK 2016
Op zondag 5 juni 2016 zal ook Megadeth zijn opwachting maken op FortaRock! Eerder zijn Volbeat, Disturbed, King Diamond, Abbath, Dark Funeral, Windhand en Havok al bevestigd voor het festival, dat ook in 2016 plaatsvindt in het Nijmeegse Goffertpark. Early bird tickets voor FortaRock zijn inmiddels in de voorverkoop via www.ticketmaster.nl en we hopen ook snel namen aan te kunnen kondigen voor de preparty op zaterdag 4 juni.
Megadeth wordt samen met Metallica, Slayer en Anthrax tot de Grote Vier van de thrash metal gerekend. Opgericht in 1983 door zanger/gitarist Dave Mustaine maakt de band al snel naam in de metalwereld. De albums ‘Rust In Peace’ en ‘Peace Sells, But Who’s Buying’ zijn dan ook regelrechte metal klassiekers. De doorbraak naar een groot publiek volgt in de jaren ’90 met ‘Countdown To Extinction’ en ‘Youthanasia’. Inmiddels staat de teller op 14 albums met meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren en begin 2016 zal er een fonkelnieuwe plaat verschijnen. Het belooft een explosief album te worden, het eerste nummer ‘Fatal Illusion’ is in ieder geval een kraker van de eerste orde. Megadeth laat anno 2015 horen duidelijk nog niet verroest te zijn!

Voor alle informatie over FortaRock: www.fortarock.nl.

FORTAROCK 2016
Met o.a. Volbeat, Megadeth, Disturbed, King Diamond, Abbath, Dark Funeral, Windhand en Havok
Zaterdag 4 (preparty) en zondag 5 juni 2016
Goffertpark, Nijmegen
Early bird zondag 5 juni: € 49 (excl. € 2,50 servicekosten)
Early bird combi-ticket zaterdag 4 en zondag 5 juni: € 59 (excl. € 2,50 servicekosten)

FortaRock 2016 wordt georganiseerd door door FortaRock, MOJO en LOC7000 en mede mogelijk gemaakt door Aardschok, Rock Hard, Rock Tribune en Large.

JAMES MORRISON OP 9 APRIL 2016 NAAR DE HEINEKEN MUSIC HALL IN AMSTERDAM

morrison-james-4fe266ab1a219JAMES MORRISON OP 9 APRIL 2016 NAAR DE HEINEKEN MUSIC HALL IN AMSTERDAM
Op zaterdag 9 april 2016 komt James Morrison naar de Amsterdamse Heineken Music Hall voor een concert. De voorverkoop hiervoor start vrijdag 20 november om 09:00 uur.
James Morrison werd bekend toen hij in 2006 -als 21 jarige- zijn debuutalbum “Undiscovered” uitbracht. Het album kwam overal in de wereld hoog in de hitlijsten binnen en bevestigde het succes dat hij al met de hitsingel “You Give Me Something’ behaalde. Morrison werd dat jaar de bestverkopende mannelijke solo artiest en was genomineerd voor meerdere Brit Awards. Het album werd wereldwijd meer dan 3 miljoen keer verkocht.

Na de opvolgers “Songs For You Truths For Me” uit 2008 en “The Awakening” uit 2011, en hits als “Broken Strings” (een duet met Nelly Furtado), “Slave To The Music” en “You Make It Real” is de charmante Brit weer helemaal terug. Onlang bracht hij namelijk een nieuw album uit, “Higher Than Here”, waarvan de single Demons al veelvuldig op de radio te horen is.

Morrison zegt zelf heel veel zin te hebben om de nieuwe nummers live ten gehore te brengen: “I feel like I’ve been locked away for a long time, but now I’m out again and looking forward to playing my new songs. I’ve just finished the album, experimented a bit and gone to some new places, and it’s my best ever.”
In 2012 stond James Morrison al in een uitverkochte HMH; Ook was hij dat jaar te zien op Pinkpop.

NPO Radio2 presenteert
James Morrison
Zaterdag 9 april 2016 | Heineken Music Hall – Amsterdam | Aanvang: 20:00 uur | Entree: €39 (ex sk)
Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/jamesmorrison
Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

JESSIE J OP 16 FEBRUARI VOOR CONCERT NAAR HEINEKEN MUSIC HALL

jessie_jOp dinsdag 16 februari geeft de Britse zangeres Jessie J een concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall. De voorverkoop voor het concert van Jessie J start komende vrijdag 30 oktober om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl
De 27 jarige zangeres Jessie J was aanvankelijk alleen tekstschrijver voor artiesten als Chris Brown, Justin Timberlake en Miley Cyrus. In 2010 werd het roer omgegooid: Jessie J bereikte in meer dan negentien landen de top van de charts met de hit Do It Like A Dude. Kort daarop volgde in 2011 haar debuutalbum Who You Are met onder andere de wereldhit Price Tag.
In 2013 kwam haar tweede album uit, Alive. Aan dit album werkte onder andere Becky G, Dizzee Rascal, Big Sean en Brandy mee. Deze imponerende reeks aan samenwerkingsverbanden werd vervolgens in 2014 uitgebreid bij haar derde album genaamd Sweet Talker. Bij de wereldhit Bang Bang ging ze de samenwerking aan met niemand minder dan Ariana Grande en Nicki Minaj. Op dinsdag 16 februari staat Jessie J in de Heineken Music Hall te Amsterdam.
Jessie J
Dinsdag 16 februari 2016 | Heineken Music Hall, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 39,- (excl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/jessiej

De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 30 oktober om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

THE VAMPS IN DE HEINEKEN MUSIC HALL

The-VampsOp 23 april geeft de vierkoppige Britse poprockgroep The Vamps een concert in de Heineken Music Hall. De voorverkoop van dit concert dat deel uitmaakt van hun ‘Wake Up Tour’ start zaterdag 7 november om 10.00 uur
The Vamps kan met recht een nieuw fenomeen in de muziekwereld genoemd worden. De band ontstaat als Bradley “Brad” Simpson, zang en gitaar en Daniel McVey, gitaar en achtergrondzang elkaar via YouTube leren kennen en samen nummers beginnen te schrijven. Op Facebook ontdekken ze drummer Tristan Oliver Vance Evans en via een gemeenschappelijke vriend voegt bassist Connor Samuel John Ball zich bij de drie en The Vamps is geboren.
Dankzij hits als “Can We Dance” (43 miljoen views), “Oh Cecilia (Breaking My Heart)” (34 miljoen views) en “Somebody To You” (83 miljoen views) heeft de band al meer dan 230 miljoen views op YouTube en VEVO. Ook heeft The Vamps op dit moment 1,3 miljoen YouTube subscribers, 5,4 miljoen Facebook likes en 2,9 miljoen Twitter volgers.
Van het debuutalbum ‘Meet The Vamps’ uit 2014 zijn wereldwijd inmiddels meer dan een miljoen exemplaren verkocht en is daarmee in meerdere landen goed voor platina. Ook verkocht de band al meer dan 2 miljoen singles.
Op 27 november verschijnt de opvolger ‘Wake Up’. Daarop ook de nieuwe single ‘Wake Up’, waar Brooklyn Beckham, de zoon van David Beckham, een grote rol in speelt.

The Vamps – Wake Up Tour

Zaterdag 23 april 2016 | Heineken Music Hall, Amsterdam | Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 29 (excl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/the vamps

De kaartverkoop start zaterdag 7 november om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

ZUCCHERO OP 17 OKTOBER 2016 NAAR ZIGGO DOME AMSTERDAM

ZUCCHEROOp maandag 17 oktober 2016 komt Zucchero naar Amsterdam voor een show in de Ziggo Dome. Dit maakte de Italiaanse artiest zojuist bekend bij RTL late Night, waar hij te gast was. De voorverkoop voor dit concert is per direct gestart via ticketmaster.nl
Adelmo Fornaciari, beter bekend als de Italiaanse zanger Zucchero, kent een lange en diverse carriere. Al in 1983 neemt hij zijn eerste studioalbum ‘Un Po di Zucchero’ op, en op dit moment is hij bezig met de opnamens van een nieuw album dat in 2016 moet uitkomen. In de tussentijd scoorde hij hits met onder andere Donne, Senza una Donna, Diamante en Il Volo en verkocht hij als één van de grootste Italiaanse artiesten meer dan 30 miljoen albums wereldwijd.

In Italië is Zucchero reeds een fenomeen als hij in 1988 het album Blue’s uitbrengt met hulp van onder andere Clarence Clemons en de legendarische Memphis Horns. Van dit album komt de single ‘Senza Una Donna’, die ook buiten de Italiaanse landgrenzen op veel populariteit kan rekenen. In 1991 verschijnt ‘Senza Una Donna’ als duet met Paul Young. Deze versie voerde de hitlijsten aan in heel Europa en de Verenigde Staten en betekent de definitieve internationale doorbraak van Zucchero.
Een van zijn vele hoogtepunten kent de zanger als hij in 2004 het album Zu & Co. uitbrengt, waarin hij duetten zingt met grote artiesten als Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Tom Jones, Eric Clapton, Miles Davis en Sting. Het jaar erop volgt een Nederlandse versie van Zu & Co. met daarop het nummer ‘Blue’; een duet met Ilse DeLange.

Vorig jaar ondernam Zucchero nog een intensieve Americana Tour, die hem in 2 maanden langs 40 steden in de Verenigde Staten en Canada bracht. Daarnaast was hij de headliner van maar liefst 18 uitverkochte Night Of The Proms concerten in Duitsland.

Zucchero is momenteel in Nederland op uitnodiging van Marco Borsato, om op te treden als speciale gast tijdens de Symfonica In Rosso concerten in de Ziggo Dome. “Dat mijn jeugdidool Zucchero komt om met mij te zingen is een enorme eer!”, aldus Borsato.

De voorverkoop van het concert van 17 oktober 2016 is reeds gestart

Radio 10 presenteert
Zucchero
Maandag 17 oktober 2016 | Ziggo Dome – Amsterdam | Aanvang: 20:00 uur | Entree: va €35,- excl servicekosten
Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/zucchero
Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Auto Nieuws over:

Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, BMW, Bugatti , Cadillac, Daihatsu, Datsun, Ford, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Lamborghini, Lancia, Land Rover, Lexus, Maserati, Mazda, Mercedes, Mercedes-Benz, Morgan, Morris, Opel, Peugeot Porsche, Renault, Rolls-Royce, Seat, Simca, Škoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Trabant, Triumph, Vauxhall, Volkswagen (VW), Volvo