De beste bussen voor pakketbezorgers

Date:

Op zoek naar een passende bedrijfswagen als pakketbezorger? Dat vraagt om soepele deuren voor vlotte pakketverwerking en misschien een handige schuifdeur aan de zijkant zodat je overal snel toegang toe hebt. En heb je een flink laadvermogen nodig, of wil je juist snel kunnen draaien en keren in de stad? Op basis van de belangrijkste factoren hebben we een selectie gemaakt van de 3 beste bussen voor pakketbezorgers.

Renault Master

De Renault Master is geliefd onder koeriers, en dat is begrijpelijk. De achterdeuren kunnen wijd openzwaaien en blijven toch stevig op hun plek door middel van magneten. En door een handige schuifdeur aan de zijkant vermijd je het blokkeren van de weg of stoep wanneer je pakketten aan het afleveren bent.

Kijk bij de aanschaf van een Renault Master even of je een uitvoering met single- of twin-turbo motoren hebt. Single-turbo motoren zijn voldoende als je voornamelijk binnen een kleiner gebied rijdt en geen al grote ladingen vervoert. Voor langere afstanden met zwaardere vracht kun je beter een bus met twin-turbo motoren hebben.

Ford Transit

De Ford Transit, het grootste bedrijfswagenmodel van de Amerikaanse autofabrikant, biedt alles wat een goede pakketbezorger zich kan wensen. Door de verticale zijwanden en vlakke laadvloer kun je optimaal gebruikmaken van de ruimte. De achterdeuren openen wijd, waardoor je gemakkelijk bij je bestellingen kunt en met het handige opstapje ontlast je je rug en knieën tijdens het tillen.

Administratief werk snel afhandelen? De Ford Transit beschikt meestal over een uitklapbare tafel in de laadruimte om je laptop even op te plaatsen. En vind je de Ford Transit te groot? Overweeg dan de compactere Ford Transit Custom of Ford Transit Connect voor meer wendbaarheid in stedelijke gebieden.

Opel Vivaro

De Opel Vivaro is ideaal voor de snelle pakketbezorger. Ondanks dat het geen al te grote bus is, biedt hij toch een indrukwekkend laadvermogen. Hij is verkrijgbaar in verschillende lengtes, waardoor je kunt kiezen tussen optimale wendbaarheid of toch net wat meer laadruimte.

Door de jaren heen heeft Opel 3 uitvoeringen uitgebracht van de Vivaro. De nieuwste (de Opel Vivaro C) stamt uit 2019, de Vivaro B liep van 2014 tot 2019 en de Vivaro A van 2001 tot 2014. Welke versie je ook kiest, ze zijn alle drie zeer geschikt voor koeriers. Let bij oudere versies wel op mogelijke gevolgen met betrekking tot de nieuwe milieuzones vanaf 2025.

Tip: Check bedrijfseisen

Grote bezorgers zoals DHL en DPD hebben specifieke eisen voor bussen. Werk je als zelfstandige voor een groot bedrijf? Zorg dan dat je zeker weet dat jouw bus aan de eisen van je opdrachtgever voldoet!

Wil je advies op maat over welke bus het beste bij jouw wensen past? Neem vrijblijvend contact op met de deskundige adviseurs van Dutch Vans. Ze helpen je graag op weg.

Artikel delen:

Populair

Meer zoals deze?
Gerelateerd

Tips voor het optimaal benutten van uw tankpas

Een tankpas is enorm handig wanneer je een bedrijf...

Waar let je op als je online auto onderdelen besteld?

Het online bestellen van auto onderdelen biedt veel gemak...

De opkomst van beton ciré in interieurontwerp

Beton ciré is snel uitgegroeid tot een van de...