Beroepen op de weg

Date:

De wegen in Nederland zijn prachtig. Het ene moment word je omgeven door torenhoge gebouwen en het andere moment zie je links en rechts niets anders dan uitgestrekte bossen. Het leven om de weg is divers en tegelijkertijd heel constant. Dat maakt het ook zo aantrekkelijk om van de weg je kantoor te maken met een beroep in een vervoerstuig. In deze blog bespreek ik een paar van deze banen. Misschien denk jij wel: wacht eens even, dat is wat voor mij! Lees je mee?

Vervoeren van de vracht

De mensen die we misschien het meest met regelmaat en het vaakst op de weg zien, zijn toch wel de vervoerders van de vracht. Dit kan gaan om vrachtwagenchauffeurs maar ook bestuurders van bestelbussen. Afhankelijk van het soort wagen dat je rijdt, zal je een aanvullend rijbewijs moeten halen om bijvoorbeeld een vrachtwagen te mogen besturen. Wel kijk je zo vanuit een hoger perspectief uit over de weg en zit je de hele dag in je eigen bubbel. Als dat jou als muziek in de oren klinkt, weet je wat je roeping is.

Klant van A naar B

Maar naast vracht vervoeren we natuurlijk ook burgers van A naar B over diezelfde wegen. Bijvoorbeeld per bus van het openbaar vervoer maar ook per taxi. Het verschil is de vervoersmethode en het contact met de klant. Ga jij voor meer persoonlijk contact maar een meer beperkte doelgroep dan is de taxi een mooi beroep. Maar als je liever veel mensen op een dag ziet vanuit alle bevolkingslagen dan is een baan op de weg binnen het openbaar van Nederland de ideale uitkomst.

Leren van het vak

Uiteindelijk moet iedereen het leren. Nou ja, niet iedereen maar als je de weg op wilt, zul je toch onderwezen moeten worden. En iemand moet dat onderwijzen doen. Dat kan jij doen! Met een opleiding rij instructeur kan je zo de leswagen in. En dan zit je dus voor de verandering aan de andere kant. In je auto krijg je allemaal mensen die willen leren rijden. Iedereen heeft daar zijn of haar eigen verhaal en reden voor. Met geduld en vlotte babbel vliegen de dagen zo voorbij en geen enkel ritje is hetzelfde. Dat komt zowel mede door de chauffeur van het moment als door de plek waar je dan rijdt. Ophalen, thuis afzetten en weer door naar de volgende. Iedere rit staat je iets nieuws te wachten. Ben jij alert genoeg, kan jij rij instructeur worden?

Artikel delen:

Populair

Meer zoals deze?
Gerelateerd

De beste bussen voor pakketbezorgers

Op zoek naar een passende bedrijfswagen als pakketbezorger? Dat...

De opkomst van beton ciré in interieurontwerp

Beton ciré is snel uitgegroeid tot een van de...

Opel lease bedrijfswagens

Je hebt het geprobeerd: zelf repareren, een bevriende automonteur...