Hoe sluit ik als koerier een autoverzekering af?

Date:

Ben je als koerier in dienst van een bedrijf? Dan zorgt jouw werkgever ervoor dat je goed verzekerd bent. Dit is niet het geval wanneer je als zelfstandig koerier aan de slag gaat. Je moet dan zelf de benodigde verzekeringen afsluiten. Als koerier ben je in ieder geval verplicht om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Waarschijnlijk merk je al snel dat dit een stuk lastiger is dan je op voorhand dacht. Daarom vertellen wij je hier hoe je als koerier een autoverzekering afsluit.

Verzekeraars zitten niet te wachten op koeriers

Wanneer je als ondernemer een zakelijke bestelautoverzekering af wilt sluiten, kost dit je over het algemeen niet bijzonder veel tijd. Voor koeriers is een ander verhaal. De meeste verzekeraars zijn namelijk niet bereid om de auto van koeriers te verzekeren. Vaak is het zelfs zo dat het zakelijk gebruik van een auto als koerier wordt uitgesloten in de polisvoorwaarden. Sommige koeriers kiezen er voor om de koeriersauto voor particulier of algemeen zakelijk gebruik te verzekeren, maar dit brengt grote risico’s met zich mee. Als je schade veroorzaakt en de verzekeraar ontdekt dat je een koerier bent, dan kan de verzekeraar deze uitkering op jou verhalen. Reden genoeg om deze gok niet te nemen.

Kies voor een speciale koeriersverzekering

Werk je voor jezelf als koerier? Dan is de moed je mogelijk in de schoenen gezonken na het lezen van  bovenstaande tekst. Gelukkig betekent dit niet dat je niet als zelfstandig koerier aan de slag kunt. Bij sommige verzekeraars is het namelijk mogelijk om een speciale Bedrijfsautoverzekering af te sluiten. Je kunt kiezen uit drie basisdekkingen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Hieronder leggen we kort uit waar je bij de verschillende dekkingen precies voor verzekerd bent.

– WA: schade die je met jouw koeriersauto aanricht aan (spullen van) anderen.

– WA + Beperkt Casco: je bent verzekerd voor bovenstaande, maar ook voor schade aan jouw koeriersauto die ontstaat door bijvoorbeeld brand, blikseminslag, storm en aanrijding met vogels of loslopende dieren.

– WA + Volledig Casco: je bent verzekerd voor bovenstaande zaken, maar ook voor schade aan jouw koeriersauto die ontstaat door een aanrijding of botsing, slippartij, te water raken, vandalisme en andere van buiten komende onheilen.

Welke dekking past bij mijn auto?

Doordat je als koerier keuze hebt uit verschillende dekkingen, weet je mogelijk niet goed wat de beste zakelijke autoverzekering voor jouw koeriersauto is. Om dit te bepalen, kun je het beste naar de leeftijd van het voertuig kijken. De dekking WA + Volledig Casco is geschikt voor koeriersauto’s tot 5 jaar oud, terwijl je voor koeriersauto’s van 5 tot 10 jaar het beste kunt kiezen voor de WA + Beperkt Casco dekking of de WA dekking. Heb je een  koeriersauto ouder dan 10 jaar oud? Dan geeft dit vaak problemen bij het verzekeren van de koeriersauto.

Artikel delen:

Populair

Meer zoals deze?
Gerelateerd

Waar let je op als je online auto onderdelen besteld?

Het online bestellen van auto onderdelen biedt veel gemak...

De beste bussen voor pakketbezorgers

Op zoek naar een passende bedrijfswagen als pakketbezorger? Dat...

De opkomst van beton ciré in interieurontwerp

Beton ciré is snel uitgegroeid tot een van de...