Wat zijn de voor- en nadelen van private lease?

Date:

Heb je een mooie, nieuwe auto gezien, maar kun je hem niet betalen? Dan denk je waarschijnlijk dat het niet mogelijk is om hierin te rijden. Toch is dit vaak wel het geval. Je hoeft een auto namelijk niet te kopen, maar je kunt het voertuig ook private leasen. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, wil je hier ongetwijfeld eerst wat meer over weten. Daarom zetten wij in deze tekst de voor- en nadelen van private lease op een rijtje.

Voordelen van private lease

Private lease wint de laatste jaren aan populariteit. Steeds meer mensen kiezen er namelijk voor om een auto te leasen in plaats van te kopen. Maar is leasen eigenlijk interessant genoeg? Hieronder lees je wat de grootste voordelen van private lease zijn. 

1. Je betaalt per maand

Een eerste voordeel van private lease is dat je iedere maand een vast bedrag betaalt voor jouw auto. Hierdoor hoef je geen spaargeld te hebben om in een nieuwe auto te kunnen rijden. Wanneer je een vast inkomen hebt, kan private lease al snel interessant zijn. 

2. Je betaalt zelf alleen de brandstof

Wie voor private lease kiest, hoeft niet bang te zijn voor allerlei bijkomende kosten. Het leasebedrag is namelijk inclusief belasting(en), verzekering, onderhoud en dergelijke. Je draait alleen zelf op voor de brandstofkosten. Wil je een elektrische auto private leasen, laat je een laadpaal installeren en heb je zonnepanelen? Dan krijg je zelfs niet te maken met brandstofkosten.

3. Je krijgt inzicht in jouw autokosten

Mensen die een auto gekocht hebben weten vaak niet hoeveel zij hier maandelijks aan kwijt zijn. Je moet het voertuig immers afschrijven, je tankt met enige regelmaat en de auto moet zo nu en dan naar de garage. Met een private leaseauto weet je precies hoeveel een auto je maandelijks kost. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand.

Nadelen van private lease
Ben je enthousiast? Lease dan niet direct een auto. Je moet namelijk weten dat private lease ook een aantal nadelen heeft. Omdat wij jou hier ook inzicht in willen geven, zetten we een paar nadelen van private lease op een rijtje.

1. Relatief duur

Doordat je bij private lease een vast bedrag per maand betaalt, lijkt een auto misschien goedkoop. Toch is leasen in de praktijk relatief duur. Dit is zeker het geval als je de auto (tijdelijk) niet of minder gebruikt. Wie minder geld uit wil geven aan private lease, kan een occasion leasen.

2. Je komt moeilijk onder een leasecontract uit

Voordat je in een private leaseauto mag rijden, sluit je een contract af. Dit contract heeft een bepaalde looptijd. Besef je goed dat je vaak niet zonder gevolgen onder zo’n contract uitkomt. Kies daarom nooit lukraak voor private lease, maar denk hier goed over na.

Artikel delen:

Populair

Meer zoals deze?
Gerelateerd

Tips voor het optimaal benutten van uw tankpas

Een tankpas is enorm handig wanneer je een bedrijf...

Waar let je op als je online auto onderdelen besteld?

Het online bestellen van auto onderdelen biedt veel gemak...

De beste bussen voor pakketbezorgers

Op zoek naar een passende bedrijfswagen als pakketbezorger? Dat...

De opkomst van beton ciré in interieurontwerp

Beton ciré is snel uitgegroeid tot een van de...