Ben jij al overgestapt naar elektrisch rijden?

Date:

Elektrisch rijden is de toekomst. Het rijden in een elektrische auto heeft enorm veel voordelen ten opzichte van het rijden in een auto die op diesel of benzine rijdt. Ben jij van plan om over te stappen naar elektrisch rijden? Wij zetten hier een aantal zaken waar jij op moet letten voor je op een rijtje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afsluiten van een all risk autoverzekering, zodat jouw elektrische wagen vergoed is tegen schade en diefstal.

Vergeet dit niet te regelen

Wanneer je een nieuwe auto koopt sluit je automatisch een nieuwe autoverzekering af. Een allrisk autoverzekering afsluiten voor een elektrische auto is vaak de verstandigste keuze. Hierbij ben je namelijk verzekerd tegen schade aan jouw auto, zelfs wanneer je dit zelf hebt veroorzaakt. Ook ben je gedekt tegen diefstal, waar je een groter risico mee loopt met een nieuwe wagen als een elektrische auto. Lees de polisvoorwaarden van de verzekeraar goed door om te weten wat er allemaal onder de dekking valt.

Vraag een laadpas aan

Om in de elektrische auto te kunnen rijden moet hij natuurlijk wel opgeladen zijn. De auto opladen doe je aan een laadpaal. Bij meeste laadpalen heb je een speciale laadpas nodig. Vraag deze op tijd aan bij een van de verschillende aanbieders. Goed om te weten: je kunt vaak – in plaats van een fysieke pas – een app gebruiken op de mobiele telefoon.

Investeer in een eigen laadpaal

Heb je een eigen terrein? Dan kun je een eigen laadpaal laten installeren. Hiervoor heb je geen laadpas nodig en bovendien kun je hem op elk moment gebruiken, zonder dat hij bezet is door een andere auto. Voor een eigen laadpaal doe je een eenmalige investering in de aanschaf en aanleg van de paal. Hierna kun je voordelig laden tegen jouw eigen energietarief, wat een stuk goedkoper is dan het tarief van een publieke laadpaal.

Plan de reis vooruit

Het rijden in een elektrische auto gaat net iets anders dan bij een traditionele auto. Waar je voorheen moest letten op hoe vol de tank was, moet je nu de batterij in de gaten houden. Daarom is het slim om voor de langere ritten van tevoren te bedenken hoe vol je batterij is en of je tussendoor op moet laden. Het opladen kost namelijk tijd, wat jouw reistijd aanzienlijk kan verlengen.

Handige tip: er zijn verschillende apps die je kunt gebruiken om je reis in jouw elektrische auto goed uit te stippelen, inclusief alle oplaadmomenten. Zo kom je onderweg niet voor verrassingen te staan!

Artikel delen:

Populair

Meer zoals deze?
Gerelateerd

Waar let je op als je online auto onderdelen besteld?

Het online bestellen van auto onderdelen biedt veel gemak...

De beste bussen voor pakketbezorgers

Op zoek naar een passende bedrijfswagen als pakketbezorger? Dat...

De opkomst van beton ciré in interieurontwerp

Beton ciré is snel uitgegroeid tot een van de...