Wat komt er kijken bij het huren van een verhuiswagen?

Date:

Verhuizen is niet de leukste klus die er is, maar als je toe bent aan iets anders dan moet het er een keer van komen. Vooral als je een spullen liefhebber bent en veel koopt dat kan het verhuizen van al die spullen een hele klus zijn. Maar wat te denken van het vervoeren van deze spullen? Niet iedereen heeft zomaar een verhuiswagen klaar staan. Daar gaat dit artikel voornamelijk over, een verhuiswagen huren.

 

Wat zijn de voordelen van een verhuiswagen huren met service?

Als je besluit een verhuiswagen huren dan kun je daar zware meubels mee vervoeren. Bij vrijwel alle verhuisbedrijven kan je kiezen voor een extra service, namelijk de verhuizer. Dit is een verhuisspecialist die helemaal speciaal is opgeleid om jouw spullen te verhuizen. Dat scheelt een hoop gesjouw en tilwerk om alles goed en wel te verplaatsen naar je nieuwe onderkomen. Daarnaast bezit een verhuisbedrijf over speciale materialen om je spullen zonder krasjes over te brengen. 

 

Is het mogelijk om een verhuiswagen te huren zonder extra service?

Wil je alles zelf verplaatsen en heb je alleen een verhuiswagen nodig dan is dat bij de meeste verhuisbedrijven ook mogelijk. Je bent dan wel minder goed verzekerd tegen schade en dergelijke. Verstandig als je besluit een verhuiswagen te huren is dat je de maximale gewichtsbelasting checkt. Tevens is het van belang om na te gaan of je bevoegd bent om met een verhuiswagen te rijden. 

 

Waar moet je opletten bij het huren van een verhuiswagen?

De hele verhuizing moet zo soepel mogelijk verlopen. Je wilt de kosten wel drukken en natuurlijk niet teveel betalen. Houd rekening met de volgende puntjes als je besluit een verhuiswagen te gaan huren. Ten eerste wat zijn de totale kosten? Ten tweede is het verhuisbedrijf goed verzekerd tegen schade? Ten derde wat is de maximale draagkracht van de wagen? Ten vierde beschik je over het juiste rijbewijs? Heeft het verhuisbedrijf keurmerken en hoe zijn de recensies over het verhuisbedrijf? Antwoorden op deze vragen helpen je goed op weg om een juist verhuisbedrijf voor jou te vinden.

 

Vergelijk eerst voordat je huurt

Wil je niet al te veel betalen om een verhuisbedrijf in te schakelen ga dan vergelijken. Er zijn genoeg verhuisbedrijven in Nederland met ieder zo z’n prijs. Aanvragen van offertes doe je heel makkelijk online en is binnen een paar minuten geregeld, zodat je snel vergelijkingen kunt maken.

 

Artikel delen:

Populair

Meer zoals deze?
Gerelateerd

Tips voor het optimaal benutten van uw tankpas

Een tankpas is enorm handig wanneer je een bedrijf...

Waar let je op als je online auto onderdelen besteld?

Het online bestellen van auto onderdelen biedt veel gemak...

De beste bussen voor pakketbezorgers

Op zoek naar een passende bedrijfswagen als pakketbezorger? Dat...

De opkomst van beton ciré in interieurontwerp

Beton ciré is snel uitgegroeid tot een van de...