Alles wat je moet weten over shortlease

Date:

Een nieuwe auto kost behoorlijk wat geld. Sommige mensen tikken dit bedrag probleemloos af, maar niet iedereen heeft geld voor een nieuwe auto. Geldt dit ook voor jou? Denk dan niet dat je niet in een nieuwe auto kunt rijden. Nee, want je kunt namelijk een auto leasen. Je betaalt dan maandelijks om in de auto te mogen rijden. Wie een auto wil leasen, kan onder meer voor shortlease kiezen. Wij vertellen je hier alles wat je moet weten over deze leasevorm.

Wat is shortlease?

Shortlease biedt uitkomst als je voor korte tijd een auto nodig hebt. Zoek je een (extra) auto voor het komende half jaar? Dan kun je voor deze leasevorm kiezen. Je kunt een auto voor korte tijd leasen als jouw huidige auto kapot is en het enige tijd duurt voordat hij gerepareerd is. Daarnaast biedt shortlease uitkomst als de levertijd van jouw nieuwe auto langer is dan verwacht. Dankzij deze leasevorm kun je toch gewoon met een auto op pad.

Wie voor shortlease kiest, sluit een leasecontract af voor minimaal 30 dagen. Veel bedrijven die met tijdelijke medewerkers of seizoenarbeiders werken kiezen voor deze leasevorm. Toch is het niet zo dat shortlease alleen bedoeld is voor de zakelijke markt. Ook als particulier heb je namelijk verschillende mogelijkheden voor wat betreft shortlease.

Hoe werkt het?

Voordat je voor shortlease kiest, wil je ongetwijfeld eerst weten hoe deze leasevorm werkt. In tegenstelling tot private lease zit je bij shortlease niet vast aan een langlopend contract. Bij veel leasemaatschappijen kun je kiezen voor een looptijd tussen de 2 en 24 maanden. Er zijn overigens ook bedrijven waarbij jouw auto na één maand al dagelijks opzegbaar is. Ondanks dat een korte looptijd interessant lijkt, is dit lang niet altijd het geval. Het bedrag dat je per maand betaalt valt namelijk hoger uit als je voor een kortere looptijd kiest.

Voor- en nadelen van shortlease

Je weet nu in grote lijnen wat shortlease is en hoe het werkt. Mogelijk weet je al of deze leasevorm iets voor jou is, maar wij kunnen ons voorstellen dat je nog twijfelt. Daarom zetten we hier de voor- en nadelen van shortlease op een rijtje, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken

Voordelen van shortlease
1.
Goedkoper dan een auto huren.
2. Je zit niet vast aan een langlopend contract. Opzeggen kan bij sommige leasemaatschappijen al na 30 dagen.
3. Je betaalt een vast bedrag per maand. Dit bedrag is inclusief bijkomende kosten, zoals reparatie en onderhoud, allriskverzekering, motorrijtuigenbelasting en kosten voor afschrijving.
4. De auto staat snel tot jouw beschikking.
5. Schadevrije jaren zijn niet vereist.

Nadelen van shortlease
1.
Duurder dan andere leasevormen ,zoals operational of private lease.
2. Je krijgt te maken met bijtelling als je zakelijk leaset en meer dan 500 kilometer privé rijdt.

Artikel delen:

Populair

Meer zoals deze?
Gerelateerd

Waar let je op als je online auto onderdelen besteld?

Het online bestellen van auto onderdelen biedt veel gemak...

De beste bussen voor pakketbezorgers

Op zoek naar een passende bedrijfswagen als pakketbezorger? Dat...

De opkomst van beton ciré in interieurontwerp

Beton ciré is snel uitgegroeid tot een van de...