Leaseauto’s voor particulieren en ondernemers

Date:

Heb jij voor jouw dagelijkse bezigheden een auto nodig? Maar kan of wil je niet in één keer veel geld betalen voor een auto? Dan biedt het leasen van een auto uitkomst. Het maakt niet uit of je als ondernemer of als particulier wilt leasen. Er zijn namelijk leasemogelijkheden voor particulieren en voor zakelijke rijders. Voor welke leaseauto zou jij wel een leasecontract willen afsluiten?

Divers aanbod leaseauto’s

Het aanbod leaseauto’s is groot en divers. En dat is eigenlijk maar goed ook. Iedereen gebruikt zijn of haar auto immers weer op een andere manier. Zo heeft de ene persoon dagelijks een auto nodig voor lange afstandsritten. Een leaseauto die voldoende comfort biedt is dan belangrijk. Maar er zijn ook mensen die een leaseauto enkel voor kleine afstanden nodig hebben. In dit geval volstaat een compacte stadsauto meestal. Wil je graag een duurzame keuze maken? Dan is het tegenwoordig zelfs mogelijk om te kiezen voor elektrisch leasen. Dit is niet alleen duurzaam voor het milieu, maar het is ook duurzaam voor je portemonnee. Ben je woonachtig in (de omgeving van) Haarlem en wil je een auto huren Haarlem? Dan zal je ontdekken dat er leaseopties te over zijn.

Auto leasen zonder langlopend contract

Bij een leaseauto denkt men vaak direct aan langlopende leasecontracten. Maar deze associatie is tegenwoordig niet meer helemaal terecht. Het is nu namelijk ook mogelijk om te kiezen voor shortlease. Zoals de terminologie eigenlijk al doet vermoeden, betekent dit het leasen van een auto voor korte tijd. Deze mogelijkheid maakt autorijden nu nog toegankelijker. Ben je bijvoorbeeld een ondernemer die gedurende seizoen pieken extra vervoer nodig heeft? Dan kan het leasen van een auto voor een korte periode uitkomst bieden. Heb je een tijdelijke baan waarvoor je voor een aantal maanden veel auto moet rijden? Dan kan het afsluiten van een kortlopend leasecontract eveneens uitkomst bieden.

Alle voordelen van leasen op een rijtje

Wanneer je een auto nodig hebt, heb je kortgezegd twee opties. Je kunt ervoor kiezen om een auto te kopen. Echter, de aanschaf van een auto is doorgaans kostbaar. Niet iedereen heeft de financiële middelen om een auto te kopen. Daarnaast staat het aanschafbedrag niet altijd in verhouding tot de gebruiksfrequentie. Het is dan ook goed te verklaren waarom steeds meer mensen leasen boven kopen verkiezen. Een leaseauto biedt vrijheid, flexibiliteit en duidelijkheid. Daarnaast is het rijden van een leaseauto voor meer mensen financieel toegankelijk. Leasen kent dus veel voordelen ten opzichte van kopen. Welke leaseauto zou jij wel willen gaan leasen?

Artikel delen:

Populair

Meer zoals deze?
Gerelateerd

Waar let je op als je online auto onderdelen besteld?

Het online bestellen van auto onderdelen biedt veel gemak...

De beste bussen voor pakketbezorgers

Op zoek naar een passende bedrijfswagen als pakketbezorger? Dat...

De opkomst van beton ciré in interieurontwerp

Beton ciré is snel uitgegroeid tot een van de...