Een stappenplan voor het kopen van je eerste auto

Date:

Je gaat je eerst auto kopen. Hoe ga je dat aanpakken? In dit artikel lees je een stappenplan waarmee je zeker weet dat je een goede auto koopt voor een redelijke prijs.

1. Stel je budget vast

Voordat je gaat kijken wat voor auto je wilt kopen, is het belangrijk om een budget vast te stellen. Bepaal hoeveel je maximaal kwijt wilt zijn aan je auto en houd hier rekening mee bij het zoeken naar een auto.

2. Bepaal wat voor auto je wilt

Nadat je je budget hebt bepaald, kun je gaan uitzoeken wat voor auto je precies wilt. Misschien heb je al een bepaald merk of type auto in gedachten, maar er zijn ook andere factoren waar je op moet letten, zoals de kosten van wegenbelasting en autoverzekering.

3. Ga naar een autodealer

Als je weet wat voor auto je wilt kopen, kun je een autodealer bezoeken. Hier kun je de auto bekijken en eventueel een proefrit maken. De dealer kan je ook meer vertellen over de auto en de kosten ervan. Is een occasion voor jou een goede keus, of ga je toch liever meteen elektrisch rijden? De autodealer kan je hierin goed adviseren en informeren met betrekking tot de kosten van bijvoorbeeld een elektrische autoverzekering.

4. Koop de auto

Als je tevreden bent met de auto en de prijs, kun je de auto kopen. Zorg ervoor dat je alle relevante documenten hebt, zoals een koopcontract en een geldig kentekenbewijs.

Auto op naam zetten (tenaamstelling)

Als je een auto koopt, moet je deze op jouw naam zetten. Dit doe je bij het RDW. Je hebt hiervoor het volgende nodig:

– Het kentekenbewijs van de auto

– Een geldig ID-bewijs

– Het koopcontract

Auto verzekeren

Als je een auto hebt, moet je deze verzekeren. Dit is wettelijk verplicht en je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een goede en betaalbare autoverzekering. Er zijn verschillende soorten verzekeringen. Zo kan je kiezen voor een all risk verzekering, maar ook voor een WA verzekering. In dat laatste geval ben je verzekerd voor schade aan een ander voertuig.

Autoverzekering vergelijken

Voordat je een autoverzekering afsluit is het verstandig om verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Zo betaal je nooit te veel voor je autoverzekering. Diks verzekeringen heeft een handige vergelijkingstool waar je makkelijk en snel premies van verschillende verzekeringen kunt vergelijken. Je kunt aan de hand van het resultaat ook direct online een autoverzekering afsluiten.

Nu je precies weet hoe je een verzekering afsluit kun je veilig en verzekerd de weg op!
 

Artikel delen:

Populair

Meer zoals deze?
Gerelateerd

Tips voor het optimaal benutten van uw tankpas

Een tankpas is enorm handig wanneer je een bedrijf...

Waar let je op als je online auto onderdelen besteld?

Het online bestellen van auto onderdelen biedt veel gemak...

De beste bussen voor pakketbezorgers

Op zoek naar een passende bedrijfswagen als pakketbezorger? Dat...

De opkomst van beton ciré in interieurontwerp

Beton ciré is snel uitgegroeid tot een van de...