Tips voor het optimaal benutten van uw tankpas

Date:

Een tankpas is enorm handig wanneer je een bedrijf hebt. Het maakt niet uit of je kleine of grote afstanden moet overbruggen; een tankpas kan je behoorlijk wat kosten en tijd besparen. Met deze vier tips kun je jouw tankpas optimaal gebruiken, zodat je kosten kunt besparen op het reizen.

Tip 1. Kies een geschikte tankpas uit

Niet iedereen is ervan op de hoogte, maar niet alle tankpassen zijn hetzelfde. Voordat je overgaat op een nieuwe tankpas aanvragen, is het dus verstandig om even uit te zoeken wat de verschillen zijn tussen de aanbieders. Er zijn namelijk tankpassen die je korting opleveren, zoals die van BP. In dit geval geldt wel dat je alléén korting krijgt wanneer je bij BP tankt. Andere tankpassen, zoals die van mkb-brandstof, bieden de mogelijkheid om te parkeren en zelfs de auto te wassen met de tankpas. Let er ook op dat sommige tankpassen gelimiteerd zijn aan een aantal tankstations, waardoor de kans aanwezig is dat je niet altijd in de buurt kunt tanken. Zet dus voor jezelf op een rijtje wat je belangrijk vindt, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Tip 2. Maak gebruik van het online beheer

Een van de grootste voordelen van een tankpas voor de zaak, of het nu gaat om een laadpas zonder vaste abonnement of met vast abonnement, is het feit dat je online je uitgaven kunt inzien en beheren. Je kunt in veel gevallen in een online omgeving inloggen, waarna je al je transacties kunt bekijken, rapporten kunt laten maken en in sommige gevallen zelfs waarschuwingen kunt instellen, zodat je niet te veel uitgeeft. Daarbij kun je ook inzien wat je werknemers uitgeven aan brandstof. Zo kun je voor jezelf het overzicht bewaren, maar kun je de kosten ook makkelijk meenemen wanneer de financiën voor het jaar opgesteld worden, of wanneer de belastingaangifte gedaan moet worden. 

Tip 3. Profiteer van de korting

In veel gevallen bieden tankpas aanbieders kortingen of speciale aanbiedingen. Dit geldt met name wanneer je bij dezelfde tankstationketens tankt. Kijk dus goed naar wat jouw aanbieder biedt en zorg ervoor dat je voornamelijk tankt bij de aangesloten tankstations. Daarbij bieden ketens vaak een spaarpas aan, waarmee je bijvoorbeeld punten kunt scoren en daardoor korting kunt krijgen op je brandstof. Dus, tank je vanwege je tankpas altijd bij dezelfde keten? Kijk dan zeker even verder of zij ook een extra spaar- of ledenpas aanbieden.

Tip 4. Beperk misbruik van de tankpas

De laatste tip is om de online omgeving van de tankpas ook te gebruiken om misbruik van de tankpas te voorkomen. Wanneer je medewerkers hebt die ook gebruik maken van zakelijke tankpassen, wil je natuurlijk wel zeker weten dat alles eerlijk gaat en zij niet hun privéauto's tanken op kosten van de zaak. Dankzij de inzichten van de online omgeving van de tankpas kun je dit makkelijk even nakijken. Door regelmatig even te controleren of alles nog klopt, kun je onnodig hoge kosten door fraude vroegtijdig zien en daardoor voorkomen.

Artikel delen:

Populair

Meer zoals deze?
Gerelateerd

Waar let je op als je online auto onderdelen besteld?

Het online bestellen van auto onderdelen biedt veel gemak...

De beste bussen voor pakketbezorgers

Op zoek naar een passende bedrijfswagen als pakketbezorger? Dat...

De opkomst van beton ciré in interieurontwerp

Beton ciré is snel uitgegroeid tot een van de...